Σελίδες

17/2/09

Κάλεσμα από την Επιτροπή Πολιτών για τη Διάσωση του Ελαιώνα: την Kυριακή 22/2 Φυτεύουμε στον Ελαιώνα


ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.

ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝΤΡΑ...
ΣΤΙΣ 1.30 μ.μ.
ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ.

13/2/09

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Κατά των Επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ & των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) & ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ!

ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ στην Ελευσίνα
Σάββατο 14/2
Εκκίνηση ώρα 11 π.μ από την Πλατεία Λαού (Άνω Ελευσίνα)
Ας μην λείψει κανείς !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ & ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ
Πέμπτη 19/2, ώρα 11 π.μ

κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε την προκήρυξη της επιτροπής αγώνα

Τηλ Επιτροπής Αγώνα:
210-5542217, 6977180196,6944306700
Email:
epitropiagona@gmail.com
Ιστολόγιο:

10/2/09

Ο Αγώνας για το πάρκο Κύπρου & Πατησίων συνεχίζεται!

Συνέχεια της ενημέρωσης
(βλ. και προηγούμενες δημοσιεύσεις)

Τη Δευτέρα 2/2/09 έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, όπως είχε αποφασιστεί από την συνέλευση των κατοίκων της περιοχής γύρω από το πάρκο. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται κατά τις 2.00 το μεσημέρι, όπως και μέλη της GreenAttack, τα οποία σηκώσανε πανό απέναντι από το δημαρχείο και μοιράσανε προκηρύξεις κάνοντας παράλληλα και την απαιτούμενη ενημέρωση σε όσους περνούσαν από την περιοχή. Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μαζική, καθώς συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα.

Ένα κομμάτι των διαδηλωτών, βασικά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του Δημαρχείου για να μπουν μέσα, παρά το γεγονός ότι η συνέλευση των κατοίκων δεν είχε πάρει τέτοια απόφαση και οι περισσότεροι διαδηλωτές διαφωνούσαν με αυτή την ενέργεια. Άλλωστε μέσα στο Δημαρχείο ήταν ήδη μέλη της επιτροπής κατοίκων που θα έβαζαν τις θέσεις μας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στη συνέχεια τους κυνήγησαν μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα πνεύματα ήταν εξίσου οξυμένα με τον Ν. Κακλαμάνη να υπερασπίζεται την κοπή των δέντρων του πάρκου και τη δημιουργία πάρκινγκ και δηλώνει ότι το «έργο» θα προχωρήσει. Αυτά, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν αντίθετες (ακόμα και του Σκανδαλίδη παρότι αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ του πάρκινγκ) και που οι κάτοικοι έχουν μαζέψει 6.500 υπογραφές ενάντια στην καταστροφή του πάρκου.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 3/2/09, έγινε νέα γενική συνέλευση κατοίκων στο πάρκο, όπου αποφασίστηκε να αρχίσουν να λειτουργούν ομάδες «διαχείρισης» του πάρκου, όπως ομάδα υπεύθυνη για εκδηλώσεις, ομάδα δημιουργίας και ενημέρωσης blog για το πάρκο κοκ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (5-6/2/09) έγιναν στο χώρο του Πάρκου συναυλίες με πολλούς καλλιτέχνες και τοπικά μαθητικά συγκροτήματα, με σκοπό να κρατηθεί «ζωντανή» η κατάληψη του πάρκου και να ενημερωθεί ακόμα περισσότερος κόσμος.

Όσον αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, το Διοικητικό Εφετείο, έπειτα από 2 συνεδριάσεις, αναμένεται να αποφασίσει εντός των ημερών για την αναστολή ή όχι των εργασιών.

Για όλα τα νεότερα επισκεφθείτε το νέο blog: http://kiproukaipatision.blogspot.com

Για την GreenAttack Πατησίων
Φοίβος Γούζιος

4/2/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ TΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Καισαριανή 3 Φεβρουαρίου 2009

CASUS BELLI ΤΟ ΚΥΟΦΟΡΟΥΜΕΝΟ Π.Δ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», άρθρο του Αργύρη Δεμερτζή με την ένδειξη “αποκλειστικο” και τίτλο «Τάξη στο χάος του Υμηττού», το οποίο «προαναγγέλλει» σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ, για τον Υμηττό.

Με αυτό, μεταξύ άλλων, γίνεται προσπάθεια «διευθέτησης» των παρανομιών που επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα status quo (αναψυκτήρια, καταπατήσεις κλπ.), ο Υμηττός χάνει τον δασικό του χαρακτήρα μετατρεπόμενος σε αστικό πάρκο. Χωροθετούνται χρήσεις εγκαταστάσεων (π.χ. εκπαιδευτήρια), εμπορικές χρήσεις (αναψυκτήρια…., περίπτερα αναψυχής) στον ορεινό όγκο και επιχειρείται να νομιμοποιηθούν ως κοινωφελείς, εγκαταστάσεις που έχουν ήδη κριθεί παράνομες από το Σ.Τ.Ε. (Γραμμές μεταφοράς ρεύματος, κέντρο υψηλής τάσης ΔΕΗ κλπ), ενώ υπό το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού επεκτείνονται διάφορες χρήσεις (όπως νεκροταφεία).

Η Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής (Ε.Δ.Δ.Κ.), αναφορικά τόσο με το δημοσίευμα όσο και με το γεγονός ότι αυτό δεν διαψεύσθηκε ακαριαία από το ΥΠΕΧΩΔΕ, επισημαίνει ότι:

= Η μη διάψευση από το ΥΠΕΧΩΔΕ, συνιστά ομολογία υπαρκτού σχεδιασμού, σύμφωνα με τον οποίο επιχειρείται η οριστική καταστρατήγηση του δασικου χαρακτηρα του Υμηττού, η εμπορευματοποίηση του δάσους και η τελική μετατροπή του σε αστικό πάρκο με «κοινωφελείς χρήσεις» υπό το πρόσχημα της ανάγκης να «μπει τάξη» στο χάος των πιέσεων.

= Η Ε.Δ.Δ.Κ. θεωρεί κάτι τέτοιο ως ενέργεια εχθρική για το τελευταίο όρθιο δάσος του Λεκανοπεδίου και έγκλημα σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στην Αθήνα.

= Αντιδρώντας στην επιχειρούμενη καταστροφή, η Ε.Δ.Δ.Κ. καλεί τους πάντες να αντιληφθούν ότι τέτοιου είδους σχεδιασμοί συνιστούν για τους εθελοντές που δίνουν και την ζωή τους για την προστασία του δάσους, πράξη κύρηξης πολέμου κατά του περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος. Αυτόν τον πόλεμο η Ε.Δ.Δ.Κ. θα τον διεξαγάγει ανυποχώρητα και με την στήριξη όλων εκείνων που υπερασπίζουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής ως δημόσια αγαθά, από τις επιδιώξεις των κάθε λογής επαγγελματιών «προστατών» και επίβουλων εμπόρων, μέχρις ότου:
- Ο ΥΜΗΤΤΟΣ ανακυρηχθεί ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ μνημείο της ιστορίας της φύσης και του πολιτισμού, με απόλυτη απαγόρευση κάθε εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας στα όριά του και αποκλεισμό οποιασδήποτε νέας εγκατάστασης κοινωνικού εξοπλισμού ή κοινωφελούς χαρακτήρα στον πυρήνα ή την περίμετρό του ή επέκταση ήδη υπάρχουσας τέτοιας.
- Να αποτελέσει περιουσία του Ελληνικού λαού το σύνολο του ορεινού όγκου, ώστε να κλείσει τελεσίδικα η ιστορία των κάθε είδους διεκδικήσεων και επιδιώξεων.
- Να εκδιωχθεί και η τελευταία ασυμβίβαστη με την ύπαρξη του δάσους χρήση που βρίσκεται εγκατεστημένη στον πυρήνα ή την περίμετρο του βουνού (κεραίες, στρατόπεδα, λατομεία, χωματερές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα κλπ)

Τέλος κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Εθελοντική Δασοπροστασία Δ. Καισαριανής επισημαίνει ότι σε αυτόν τον πόλεμο που ξεκινάει οι πάντες, εθελοντές, ενεργοί πολίτες, συλλογικότητες, φορείς, πολιτικοί χώροι και προσωπικότητες, θα κριθούμε για την στάση μας από την ιστορία και τα παιδιά που πρόκειται να γεννηθούν.

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ