Σελίδες

24/6/09

Η GreenAttack συμμετέχει στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 26-27-28 Ιούνη

Η GreenAttack συμμετέχει στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 26-27-28 Ιούνη στο 4ο Πάρκο Παραλίας


Δεν ξεχνάμε πως ήδη υπάρχουν πάνω από 24 εκατομμύρια περιβαλλοντικοί πρόσφυγες ανά την υφήλιο. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, τα επόμενα 50 χρόνια ο αριθμός των περιβαλλοντικών προσφύγων θα φτάνει τα 700 εκατομμύρια! Μιλάμε για ανθρωπους που παίρνουν το σκληρό δρόμο της προσφυγιάς, χτυπημένοι από την περιβαλλοντική καταστροφή, τις κλιματικές αλλαγές και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που καταστρέφουν στην κυριολεξία το σπίτι τους, την πατρίδα τους. Περιοχές με εκτεταμένη ξηρασία, τσουνάμι, νησιά που βυθίζονται από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών και εξαφανίζονται από το χάρτη. Η περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη χτυπάει πρώτα τους πιο φτωχούς και καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Ενώνουμε τη φωνή μας μ' αυτούς που δεν έχουν φωνή, για να παλέψουμε για τα δικαιώματά τους και ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη.

Γι’ αυτό η GreenAttack συμμετέχει στο 12ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Γιατί πιστεύουμεστον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών για τη διάσωση του περιβάλλοντοςστον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.

Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και περισσότερες πληροφορίες: http://www.socialcenter.gr/?q=el/node/540

Λαϊκό Γλέντι της Ανοιχτής Συνέλευσης Σχολής Τυφλών - Φαλήρου - Ευζώνων


Πορεία ενάντια στο ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης

Αναμετάδοση από το blog του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ:

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης αντιδρούν.

Όλοι στην πορεία -διαμαρτυρία για το ξεπούλημα του νερού της πόλης μας.

Η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει καθώς φαίνεται πιλότο για το γενικότερο ξεπούλημα του νερού και την διείσδυση των βαρόνων του νερού στη χώρα μας. Θα ακολουθήσει η ΕΥΔΑΠ και οι ΔΕΥΑ.

Ας δείξουμε σε αυτούς που μας κυβερνάνε (;) ότι δεν είναι τα πάντα για πούλημα!

Πορεία ενάντια στο ξεπούλημα του Νερού,
Πεμπτη 25 Ιούνη ,
ώρα 19:30,
γραφεία ΕΥΑΘ (Εγνατίας 127, Συντριβάνι ).

Το ΝΕΡΟ είναι Ζωή, και η Ζωή δεν Πωλείται!

Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ -
http://seeyath.blogspot.com/

Το Ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό μια προσπάθεια ενημέρωσης όσων περισσότερων Πολιτών για όλες τις προσπάθειες του Σωματείου μας, και τις ενέργειες του για την διαφύλαξη του Ύψιστου αγαθού της Φύσης: Το ΝΕΡΟ. Δεδομένου ότι οι φυσικοί πόροι εξαντλούνται, την τραγική αλλαγή του κλίματος, με συνέπεια την Παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας, το φάντασμα της Λειψυδρίας να περιφέρεται ήδη γύρω μας, θεωρούμε ότι οι προσπάθειες Ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ με εκχώρηση μεγάλου μέρους μετοχών καθώς και το managment σε ξένες πολυεθνικές, περισσότερο δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα στον τόπο μας. Εμείς είμαστε εδώ για να καταγγείλουμε κάθε τέτοια προσπάθεια που διάφοροι τοποθετημένοι, δήθεν manager, παρουσιάζουν ως τετελεσμένο γεγονός. Το ΝΕΡΟ είναι κοινωνικό αγαθό και έτσι πρέπει να μείνει. Δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική του ΚΕΡΔΟΥΣ και στα πλαίσια της απόδοσης μερίσματος ανά μετοχή. Το ΝΕΡΟ μας το δίνει η Φύση, δεν το παράγουμε, απλά το διαχειριζόμαστε ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να έχει πρόσβαση σε αυτό.

13/6/09

Συγκέντρωση και συναυλία για τη διάσωση του Υμηττού

Οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Καισαριανής οργανώνουν
την
Δευτέρα 15 Ιουνίου
συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία

στο πυροφυλάκιο Καισαριανής
(βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το νεκροταφείο Καισαριανής, κάτω από τον κόμβο της Καισαριανής για Αττική οδό)

με αιτήματα:
- να γίνει ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός, με καθεστώς απόλυτης προστασίας και απαγόρευσης κάθε οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στον πυρήνα και τα όρια του
- να μην περάσει κανένας αυτοκινητόδρομος από τον Υμηττό


Η συναυλία θα αρχίσει
στις 19:30

Θα παίξουν:

Βαγγέλης και Βασίλης ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ
Γιάννης ΛΑΡΔΗΣ
Gloire Carton B.A.S.E.S.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ (GAIA) & ΑΡΗΣ ΖΑΡΑΚΑΣ (ΡΟΔΕΣ)

Να είμαστε όλοι εκεί!

9/6/09

Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

H GreenAttack Θεσσαλονίκης στηρίζει την εκδήλωση που καλεί η ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Φαλήρου – Ευζώνων – Σχολής Τυφλών με θέμα:
«Η βλαπτικότητα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία μας»


Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 19:00 στο RadioCity (γωνία Παρασκευοπούλου & Βασιλίσης Όλγας»


4/6/09

Ένα νέο και ελπιδοφόρο τοπικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη

Πριν από λίγα χρόνια φάνταζε δύσκολο οι κάτοικοι μιας γειτονιάς να βρίσκονται μαζί σε μια συνέλευση και να συζητούν για τα προβλήματα της περιοχής τους. Όμως, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και στεκιών, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στις γειτονιές και πολύ συχνά κοντά σε σχολεία, το λίγο πράσινο σε τσιμεντένιες πόλεις και άλλα ζητήματα σε συνδυασμό με την αδιαφορία των τοπικών φορέων, οδηγεί τους κατοίκους στο συμπέρασμα ότι για τα προβλήματα της περιοχής τους πρέπει να λάβουν οι ίδιοι δράση. Πλέον, είναι συχνό φαινόμενο της κοινωνίας μας να γίνονται συνελεύσεις των κατοίκων σε πολλές γειτονιές.

Μια τέτοια ανοικτή και δημοκρατική συνέλευση γεννήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Ευζώνων – Φαλήρου - Σχολής Τυφλών - Ανάληψης. Στις 2 συνελεύσεις που έγιναν τις τελευταίες Κυριακές του Μάη στο αμφιθέατρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής συγκεντρώθηκαν πάνω από 160 άτομα, άνδρες και γυναίκες, νέοι αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Αυτό που φάνηκε απ’ την αρχή, ήταν η διάθεση του κόσμου να ασχοληθεί ενεργά με τη συνέλευση και τις δράσεις της, καθώς και να την ενισχύσει οικονομικά, για να ανταποκρίνεται στα λειτουργικά της έξοδα (αφίσες, φυλλάδια κλπ). Έχουν δημιουργηθεί ήδη οι πρώτες θεματικές ομάδες (ελεύθεροι χώροι - πράσινο, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, πεζοδρόμια - δικαιώματα των πεζών, κ.α.) και έχουν γίνει κάποιες κινητοποιήσεις. Η πρώτη ήταν ενάντια σε μιας από τις κεραίες της Vodafone στη γειτονιά, στην οδό Παρασκευοπούλου, με μεγάλη συμμετοχή (τουλάχιστον 200 άτομα), αποκλεισμό του κεντρικού δρόμου και διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο.

Άλλες δράσεις που αποφασίσθηκαν από τη συνέλευση είναι η συνέχιση του αγώνα για να πέσει η κεραία στην Παρασκευοπούλου, η διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τις βλαβερές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από τις κεραίες, καθώς και δενδροφύτευση σε εγκαταλειμμένο οικόπεδο της περιοχής προκειμένου να γίνει πάρκο.

Έγιναν αναφορές επίσης σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην περιοχή, καθώς και για την τσιμεντοποίηση του παραλιακού μετώπου, στα πλαίσια της λεγόμενης «ανάπλασης», που έγινε από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Η GreenAttack συμμετέχει και στηρίζει την ανοικτή συνέλευση κατοίκων, με στόχο αυτό το τοπικό κίνημα να μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο, και να διεκδικήσει με ακόμα καλύτερους όρους ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Πρόκειται για ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από τα κάτω, λειτουργεί δημοκρατικά και στις συνελεύσεις του μπορεί ο καθένας να μιλήσει, να ακούσει, να συμμετέχει, να αποφασίσει και να δράσει. Γιατί, όπως λέει και το σύνθημα: «Αν δεν οργανωθούμε σ’ όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουν μοντέρνες φυλακές»!

Φοίβος Μακρίδης
GreenAttack Θεσσαλονίκης