Σελίδες

25/2/11

Περίοδος μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών: πρώην αεροδρόμιο σε τιμή ευκαιρίας!

Aρθρο της Ηλέκτρας Κλείτσα

«Ναι, να πουλήσετε το Ελληνικό, ναι, να πουλήσετε τη ΔΕΗ» … «Η ελληνική τουριστική υποδομή είναι απαρχαιωμένη» … «Πουλήστε παραλίες για να αναπτυχθεί ο τουρισμός και η τουριστική κατοικία».

Αυτά δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» (13/2/11) ο εκπρόσωπος της τρόικας Σ. Ντερούζ. Αυτές είναι οι «προτάσεις» του ΔΝΤ για τη μείωση του ελληνικού χρέους! Να παραχωρηθούν σε ιδιώτες όχι μόνο δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και πάρκα, νησιά, βουνά, παραλίες, και ο αέρας ο ίδιος αν γίνεται.

Αττική: αέρας δηλητηριασμένος με αρσενικό!

Ανάμεσα στα αιωρούμενα μικροσωματίδια που “κυκλοφορούν ελεύθερα” στην ατμόσφαιρα της Αττικής, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι περιλαμβάνονται βαρέα μέταλλα, όπως το αρσενικό (ναι, το γνωστό δηλητήριο). Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα της επιθεώρησης πυρηνικής φυσικής «Nuclear Instruments and Methods in Physics Research» που για πρώτη φορά μελέτησε τη χημική σύσταση των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Αθήνας και των γύρω περιοχών. Η έρευνα έγινε από καθηγητές φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη συμμετοχή επιστημόνων του Δημόκριτου.

21/2/11

Εκστρατεία Ενημέρωσης Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)


Το Σωματείο μας ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του Επιβατικού Κοινου τις επόμενες ημέρες μοιράζοντας την παρακάτω επιστολή σε σταθμούς του δικτύου. Αναζητούνται εθελοντές και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΣΕΛΜΑ.

Αγαπητοί Επιβάτες,

Θέλουμε με αυτή την επιστολή να σας πούμε την αλήθεια για τις Αστικές Συγκοινωνίες και το Μετρό. Γνωρίζουμε πως ενημερώνεστε μόνο από τις τηλεοράσεις αλλά δεν πρέπει να ακούτε άλλο τους καλοπληρωμένους μεγαλοκαρχαρίες δημοσιογράφους των 30.000 και 50.000 ευρώ το μήνα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να λένε ψέματα για να διατηρούν τους παχυλούς μισθούς τους χύνοντας δηλητήριο σε όσους αγωνίζονται. Παλιότερα συκοφαντούσαν τους Αγρότες, μετά τους Ναυτεργάτες, ύστερα τους Φορτηγατζήδες και τώρα τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες. Έχουμε όλοι εμείς άδικο ή απλά λένε ψέματα εξυπηρετώντας την κυβέρνηση και την τρόικα για να μην χάσουν βίλες και κότερα; 

17/2/11

Αναδάσωση και εμπλουτισμός του δάσους του Υμηττού

Η Εθελοντική Δασοπροστασία Δήμου Καισαριανής, σε συνεργασία με την Ένωση ελληνογερμανικών συλλόγων και το Δήμο Καισαριανής, διοργανώνει αναδάσωση με προβλαστημένους σπόρους βελανιδιάς στην καμένη περιοχή Αλεποβούνι, στον Υμηττό.

Η Green Attack θα συμμετάσχει στην αναδάσωση, και σας καλεί όλους να πάρετε μέρος. Το ραντεβού είναι την Κυριακή 20 Φλεβάρη, στις 10.30, στην είσοδο από την οδό Δερβενακίων, στην Καισαριανή.

Δείτε το χάρτη στην παρακάτω διεύθυνση:

16/2/11

Ο νέος νόμος - ταφόπλακα για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής

Άρθρο της Ελένης Μήτσου

Από το καλοκαίρι του 2010 η κυβέρνηση δήλωσε την πρόθεσή της να «εξυγιάνει» τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής. Και από τότε, ξεκίνησε, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, μια «καμπάνια» για να πείσει το επιβατικό κοινό και την κοινωνία για την ανάγκη της «εξυγίανσης». Μια καμπάνια που έριχνε τόνους λάσπης στους εργαζόμενους των ΜΜΜ, κατηγορώντας τους για ρετιρέ, ρίχνοντάς τους την ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα των δημόσιων συγκοινωνιακών εταιριών κοκ.

Στα τέλη Γενάρη ο Υπουργός μεταφορών κατέθεσε το νομοσχέδιο για την «εξυγίανση» των αστικών συγκοινωνιών στη Βουλή, αποκαλύπτοντας ποια είναι η πραγματική έννοια της λέξης «εξυγίανση» για την κυβέρνηση: διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων ΜΜΜ της Αττικής. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 15/2/2011.


Πρόσκληση από τη GREEN ATTACK Θεσσαλονίκης

Οι συλλογικότητες FREE BUS και GREEN ATTACK διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, την ευρωπαϊκή εμπειρία που υπάρχει, τη μέχρι τώρα παρουσία του στην Ελλάδα και το αίτημα για δωρεάν ή φτηνές παροχές αγαθών, αίτημα που σημαίνει ουσιαστικά ανάκτηση χώρου ελευθερίας και βήμα χειραφέτησης.

Η εκδήλωση θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ (ΕΡΜΟΥ ΜΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ).

Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει πάρτυ με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΜΑΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

11/2/11

Ποιος είναι «τζαμπατζής», ξεφτίλα υπουργέ;

Άστραψε και βρόντηξε ο κύριος υπουργός (για τον Ρέππα μιλάμε): «40% δεν πληρώνουν εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες – δεν θα ανεχτούμε τους τσαμπατζήδες»!
Και έπεσε τρόμος μεγάλος... Όλοι μα όλοι, τρομοκρατηθήκαμε...
Διότι ως γνωστόν ο κ. υπουργός, όπως και κάθε υπουργός, σε όλες ανεξαίρετα τις κυβερνήσεις αυτού του τόπου, είναι «επιστήμων» και κατέχει στοιχεία.

Για να δούμε λοιπόν τι λένε τα στοιχεία... (*)

Για το 2010 οι 300 της βουλής θα μοιραστούν το ποσό των 42,5 εκατομμυρίων ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των αποδοχών τους ανέρχεται σε 142 περίπου χιλιάδες € το χρόνο, δηλαδή λίγο περισσότερο από 10.000 € το μήνα για 14 (βέβαια) μήνες. (Αυτά τα ποσά, δεν ισχύουν, κι αυτό το τονίζουμε, για τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, με την έννοια ότι δίνουν σημαντικά ποσοστά του μισθού τους στα κόμματά τους).
• Οι συνταξιούχοι βουλευτές και οι οικογένειές τους θα εισπράξουν ακόμα 35 εκατ € επιπλέον, για το 2010.
• (Διότι...) πρέπει να ξέρουμε ότι για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτείται μόνο μία θητεία διάρκειας μόλις 4 χρόνων. 

Δήλωση του Αποστόλη Κασιμέρη, μέλους του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, για την ποινικοποίηση του κινήματος «δεν πληρώνω».

«Ποινικοποιείται η φτώχεια. Το να είσαι φτωχός και να μην έχεις να πληρώσεις είναι πλέον έγκλημα. Είναι παράλογο και ανήθικο να αυξάνεις 50% το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες και να μειώνεις 30-40% τους μισθούς. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας θα είμαστε αλληλέγγυοι και θα βγούμε μπροστά για τους επιβάτες. Είμαστε υπέρ του κινήματος «δεν πληρώνω» και το στηρίζουμε. Οι συγκοινωνίες ανήκουν στους επιβάτες και αυτοί πρέπει να καθορίζουν την τιμή του εισιτήριου»

Ο Αποστόλης Κασιμέρης είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και πρόεδρος της παράταξης «Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ»

Εκδήλωση της GreenAttack Θεσσαλονίκης και της Πρωτοβουλίας FREEBUS: «Κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ : η εμπειρία από άλλες χώρες & το κίνημα στην Ελλάδα»

Η GreenAttack Θεσσαλονίκης  και η πρωτοβουλία FREEBUS, διοργανώνουν εκδήλωση-ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Κινήματα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ : η εμπειρία από άλλες χώρες & το κίνημα στην Ελλάδα», την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου, ώρα 19.00 στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου).

6/2/11

Οι «φέρτε πίσω τα... πληρωμένα»

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Το κίνημα ανυπακοής πάει στα δικαστήρια. Οχι, δεν αναφερόμαστε στις ποινικές διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος (φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνιών κ.ά.) που ασκήθηκαν πρόσφατα κατά πολιτών οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια στις Αφίδνες.

Μιλάμε για τις αγωγές που κατέθεσαν ήδη έλληνες πολίτες κατά των κοινοπραξιών, ζητώντας να τους επιστραφούν, ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, τα χρήματα που κατέβαλαν περνώντας από τα διόδια.  

1/2/11

Ψήφισμα συμπαράστασης των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ (λεωφορεία) για τους επιβάτες που δεν πληρώνουν τις αυξήσεις των εισιτηρίων

Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, που διεξάχθηκε στις 31/1,  υιοθέτησε το εξής ψήφισμα συμπαράστασης στους πολίτες του κινήματος "δεν πληρώνω":

"Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στους πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων και των καρτών.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και όλοι μαζί, εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες, να αντισταθούμε στα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.
Αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες, σε κοινό μέτωπο, για δημόσιες συγκοινωνίες, ποιοτικές και με επαρκή κάλυψη, με φτηνό εισιτήριο και με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους.
Ο δικός μας απεργιακός αγώνας και ο αγώνας των επιβατών ενάντια στην αύξηση του εισιτηρίου και τη διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών είναι κοινός αγώνας."