Σελίδες

23/7/12

Με κοινωνικές αντιστάσεις απαντάμε στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου

Κοινή ανακοίνωση των:

Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού
Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική
Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Οι εκπρόσωποι της τρόικας, στην πρώτη τους επίσκεψη μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τη δυσφορία τους για τα προβλήματα που υπάρχουν και τα εμπόδια που δημιουργούν οι προσφυγές και οι άλλες νομικές ενέργειες κατά της εκποίησης δημόσιας γης και υποδομών, καθώς και των φυσικών πόρων της χώρας. Προφανώς, δεν αρκέστηκαν στις διαβεβαιώσεις που πήραν από τους εκπροσώπους της νέας κυβέρνησης. Γι αυτό, επιδίωξαν και πραγματοποίησαν συνάντηση και με την ηγεσία του ΣτΕ, τη Δευτέρα 9/7.

19/7/12

Θεσσαλονίκη: Ο αγώνας ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας σε κρίσιμο σημείο

Άρθρο της Δήμητρας Σπανουδάκη

Την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη, συνεδρίασε ο ΦοΣΔΑ (Φορέας Διαχείρησης Στερεών Αποβλήτων) για τo θέμα του ΣΜΑ Ευκαρπίας(*). Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να ξεκινήσει ταχεία «διαβούλευση» με φορείς και κατοίκους για το θέμα, που θα διαρκέσει 15 ημέρες.

Μέσα από αυτήν την διαβούλευση θα γίνει μια προσπάθεια «να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος για το έργο και να πειστούν όλοι για την αναγκαιότητά του χωρίς διακρίσεις κομματικές, αυτοδιοικητικές ή άλλες», όπως είπε ο Δημήτρης Γαλαμάτης, πρόεδρος του συνδέσμου ΟΤΑ Θεσσαλονίκης στην συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΤΑ (Αγγελιοφόρος 4.07.12).

5/7/12

Θεσσαλονίκη: παρουσίαση της πρότασης για την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων

Την Τετάρτη, 11 Ιουλίου, η "Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων", παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την πρόταση για μια κοινωνική, αποκεντρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών...