Σελίδες

21/2/13

Ιερισσός Χαλκιδικής – συμβαίνει τώρα!

Δελτίο Τύπου Συντονιστικού  Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων- Ακάνθου

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό Χαλκιδικής, πλήθος γυναικών βρίσκεται συγκεντρωμένο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα όπου διαμαρτύρονται για

  1. Την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας
  2. Την παραβίαση κάθε έννοιας νομιμότητας και συνταγματικότητας
  3. Την "εξαφάνιση" δύο συμπολιτών μας

20/2/13

Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται! Κάτω τα χέρια από τις Σκουριές και τους αγωνιζόμενους κατοίκους!



Ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής)
19/2/2013


Με αφορμή τον εμπρησμό μηχανολογικού εξοπλισμού της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», τα ξημερώματα της Κυριακής 17/2, στήνεται μεθοδικά το νέο σκηνικό της κατασυκοφάντησης του δίκαιου, όσο και άνισου, αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής, ενάντια στο καταστροφικό σχέδιο των εξορύξεων χρυσού. Στο ντεκόρ με τα αποκαΐδια προστέθηκαν: ο κ. Δένδιας, που έσπευσε επιτόπου να υποβάλλει τα διαπιστευτήριά του, ο εξοστρακισμένος από την κεντρική πολιτική σκηνή, με τη στάμπα της εμπλοκής σε σκάνδαλα και τωρινός δήμαρχος κ. Πάχτας, «τοπάρχης» και «μακρύ χέρι» της εταιρίας, σε ρόλο καταδότη και καταγγέλλοντα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, σε ρόλο αυτόκλητου υπερασπιστή της εταιρείας και ο πρόεδρος του σωματείου των μεταλλωρύχων, να απειλεί με εμφύλιο στην περιοχή. 

18/2/13

Βόλος – όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού!


Άρθρο του Γιάννου Νικολάου - Βόλος





Με πρωτοβουλία της «Συντονιστικής επιτροπής κατοίκων Πηλίου και Βόλου» πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 16 Φλεβάρη στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν ο Κώστας Μαριόγλου, αντιπρόεδρος του σωματείου της ΕΥΑΘ και η Μαρία Κανελλοπούλου, από την πρωτοβουλία «Σώστε το νερό». Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ «Το ξεπούλημα του νερού»1 και μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση.  

4/2/13

Με αφορμή τον ΣΜΑ Ευκαρπίας: Η Χρυσή Αυγή υπέρ της καύσης απορριμμάτων!

Άρθρο του Νίκου Αναστασιάδη - Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο καιρό, η Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να κρύψει το πρόσωπο της φασιστικής συμμορίας και να προβάλλει ένα «φιλολαϊκό» προφίλ, κάνει κινήσεις «στήριξης» διαφόρων κινητοποιήσεων. Το πόσο υποκριτική είναι αυτή η στήριξη φαίνεται μόλις ανοίξουν το στόμα τους.