Σελίδες

2/12/07

Για τη διαμαρτυρία της 1 Δεκέμβρη στο Σειχ Σου

Η διαμαρτυρία της GreenAttack (στην οποία συμμετείχε και η Οικολογική Κίνηση Θες/νίκης) το Σάββατο 1 Δεκέμβρη στην καταπατούμενη έκταση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης πήγε πολύ καλά.

Φτάνοντας αρχικά στο χώρο, πρώτη μας «υποδέχτηκε» η αστυνομία, με τρία περιπολικά (!) αλλά και δημοσιογράφοι από 2 κανάλια (ΕΤ3 και ΣΚΑΙ). Εμείς κρεμάσαμε τα πανό μας και αρχίσαμε το μοίρασμα της προκήρυξης στον κόσμο της περιοχής, αρχικά μέσα στο αστικό λεωφορείο και αργότερα σταματώντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Αυτό που μας έδωσε μεγάλη χαρά, είναι, ότι οι οδηγοί που περνούσαν από τη διαμαρτυρία μας, κόρναραν και μας φώναζαν «μπράβο παιδιά κι’ εμείς μαζί σας, φάτε τους!». Γράψαμε πολλά συνθήματα στο χώρο, όπως «κάτω τα χέρια από τα δάση», «όχι άλλο τσιμέντο», «εδώ ήταν κάποτε δάσος»,κλπ. Επίσης φωνάξαμε και συνθήματα όπως: «οικόπεδο δεν είναι το Σέιχ Σου, είναι το δάσος όλου του λαού» και «κυβέρνηση εργολάβοι και κατασκευαστές είναι των δασών οι καταπατητές». Η διαμαρτυρία ήταν πολύ επιτυχημένη καθώς κινητοποιήσαμε αρκετό κόσμο, το ζήτημα της καταπάτησης του Σειχ-Σου πήρε δημοσιότητα και επίσης, παρεμβήκαμε και επικοινωνήσαμε με τον κόσμο της περιοχής για ένα ζήτημα που τον αφορά άμεσα. Φύγαμε όλοι από εκεί με το αίσθημα ότι βάλαμε κι’ εμείς ένα μικρό λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση του κόσμου για την υπεράσπιση των δασών, και όντας πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την εκστρατεία μας για τη διάσωση του Σειχ-Σου, τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης του κόσμου αλλά και με περισσότερες κινητοποίησεις.

Κλαίρη Κουντουρη

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ναι ρε παιδιά είναι πολύ ωραίο το πως ο κόσμος ανταποκρίνεται όταν πρόκειται για ζητήματα που τον αφορούν!ήταν πολύ καλά, η ανταπόκριση ήταν μεγαλύτερη από ότι νόμιζα εγώ προσωπικά.είναι καιρός να τους δείξουμε πως δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.πρέπει να συνεχίσουμε!

ChristinSa είπε...

Γεια σας Green Attakers και μη!

Κι εγώ εντυπωσιάστηκα με την ενθάρρυνση και το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος και στα αυτοκίνητα, αλλά και στα λεοφωρεία, για τα οποία άλλωστε απόδειξη είναι οι τόσες υπογραφές συμπαράστασης που μαζέψαμε! Επίσης και η δική μας προσέλευση ήταν πολύ καλή, αφού πήγαμε εκεί αρκετά μεγάλο τσούρμο και πιστεύω πως κάναμε μεγάλη αίσθηση με την όλη παρουσία και δράση μας! Είδε κανείς το ρεπορτάζ στις ειδήσεις; Όποιος το είδε ας μας γράψει πώς του φάνηκε, είμαι περίεργη να μάθω πώς το παρουσίασαν!

Ανώνυμος είπε...

τα κανάλια δεν έδειξαν τίποτα τελικά, το ρεπορτάζ θάφτηκε μάλλον...αλλά δε μας χαλάει γιατί ούτως ή άλλως δεν υπολογίζαμε σε τέτοιου είδους δημοσιότητα. Σημασία έχει που ο κόσμος της περιοχής έδειξε τη συμπαράστασή του. Όσο για το πόσοι μαζευτήκαμε τελικά, την επόμενη φορά να προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμα περισσότεροι!