Σελίδες

5/12/07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ GREEN ATTACK

Θέμα: Κινητοποίηση κατοίκων ενάντια στην παρουσία δυο κεραιών κινητής τηλεφωνίας απέναντι από το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Η κάλυψη που προσφέρουν οι κυβερνήσεις και οι αρμόδιες αρχές στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας τις έχει αποθρασύνει εντελώς. Απέναντι ακριβώς από το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της χώρας όπου φοιτούν περίπου 4.000 μαθητές βρίσκονται εδώ και κάποιο διάστημα εγκατεστημένες δυο κεραίες (μιας της Wind μια της Cosmote)κινητής τηλεφωνίας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και καθηγητών. Έξω από την πολυκατοίκια όπου βρίσκονται οι κεραίες (Πανσελήνου 2 και Πασσώβ) έχουν γίνει ήδη δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επίσης μετά από παρέμβαση της επιτροπής κατοίκων του 5ου διαμερίσματος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση τόσο του 5ου δημοτικού διαμερίσματος όσο και του Δήμου Αθηναίων ενάντια στην παρουσία των συγκεκριμένων κεραίων. Αμφότεροι όμως δηλώνουν αναρμόδιοι για να κάνουν κάτι παραπάνω. Είναι φανερό πως η μόνη λύση είναι να πάρουν οι κάτοικοι την υπόθεση στα χέρια τους.Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής την Κυριακή 9/12 στις 11 π.μ. έξω από την πολυκατοικία όπου βρίσκονται οι κεραίες, Πανσελήνου 2 και Πασσώβ.

Καλούν:
Επιτροπή κατοίκων 5ου διαμερίσματος για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Γ' ΕΛΜΕ
Ένωση Γονέων και κηδεμόνων 5ου διαμερίσματος Δήμου Αθήνας

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 6946655381 Αλέξανδρος Πραντούνας

15 σχόλια:

Jack Nicholson είπε...

Πάμε στοίχημα ότι απο τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας τα σχολεία επιβαρύνονται απο 0,00001 V/m μέχρι το πολύ 0,2 V/m ενώ απο τις υπόλοιπες πηγές που δεν τις βλέπετε πολύ περισσότερο? Νομίζετε ότι τα 0,2 V/m τους κάνουν κακό? Μετρήσατε, γιατί δεν βγαίνετε να διαδηλώσετε για τα καμμένα δάση που τα κάνουν οικόπεδα και ξενοδοχεία στην Ηλεία και ξεσηκώνεστε για τα 0,2 V/m. Πάμε στοίχημα ότι στα σπίτια των παιδιών στις κρεβατοκάμαρες η ακτινοβολία που δέχονται είναιίδια και πολύ μεγαλύτερη? Επαναστάσεις της πλάκας με επαναστάτες τίγκα στο κινητό σπέκουλα στο ζενίθ οι αυριανοί δημοτικοί σύμβουλοί μας και οι δικηγόροι πίσω απο τις επιτροπές να εισπράτουν τα ευρώ απο τους φοβισμένους κατοίκους. Ντροπή σας. Για τη Ζαχάρω τι κάνετε είναι πιο σημαντικά τα 0,2 V/m με όριο τα 45 V/m (το αυστηρό ελληνικό). Οταν θα μας φάνε οι Τούρκοι τα νησιά μας και ξαφνικά τους βρούμε στη Λάρισα Λάρισα τότε θα καταλάβουμε ότι η ιεράρχηση των προβλημάτων μας ήταν για τα μπάζα θα είναι πολύ αργά. Ξεφτίλα να ξεσηκώνετε τον κόσμο για παπαριές, ξεφτίλα.

Jack Nicholson είπε...

Απάντηση δεν πήρα , αφού είστε για τα πανηγύρια και παίζετε με τον κόσμο

Ανώνυμος είπε...

Σημειώνω πως δίνεις το κινητό σου για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σου. Κινητό που χρησιμοποιεί τις κεραίες που κυνηγάς!! Τα σχόλια περιττεύουν...Αρκετά με τον λαικισμό και την ψευδο-επιστήμη. Σταματήστε να πανικοβάλετε τον κόσμο. Σε όλη την Ευρώπη κανείς δεν διαμαρτύρεται για τις κεραίες κινητής αλλά για πραγματικά θέματα όπως η διατροφή. Αυτό δεν το βλέπετε;

Ανώνυμος είπε...

Λίγα πράγματα στα γρήγορα

1. Η απάντηση σε όσα γράφεις είναι λίγο παρακάτω, από τον Τάκη, σαν σχόλιο στη δημοσίευση της προκήρυξης για την εκστρατεία για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα Πατήσια.
2. Το μπλογκ είναι ανοιχτό σε οποιεσδήποτε απόψεις – σύμφωνες και αντίθετες – αλλά όχι σε υβριστικά σχόλια του τύπου «είστε για τα πανηγύρια» και άλλα «χαριτωμένα» που έχεις γράψει.
3. Η GreenAttack δεν είναι μόνο ένα μπλογκ, αλλά οργάνωση που κάνει εκστρατείες για διάφορα θέματα όπως τα δάση, όπως η ρύπανση του αέρα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας και πολλά άλλα. Δεν έχουμε «επαγγελματία» που να κάθεται όλη μέρα πάνω από το μπλογκ και να «απαντά» σε ότι σχόλιο μπαίνει αυτόματα. Όταν έχουμε εκστρατείες που «τρέχουν», το μπλογκ μπαίνει απ’ όλους – και κατά τη γνώμη μου σωστά - σε δεύτερη μοίρα. Αν αυτό «δε σου κάνει», δεν χρειάζεται να ασχολείσαι με το μπλογκ μας.
4. Δεν χρειάζεται να βάζεις τα ίδια σχόλια σε παραπάνω από 1 δημοσιεύσεις, όπως έκανες στο θέμα της αναδάσωσης και της αερορύπανσης. Μπορούμε όλοι να τα διαβάσουμε και από ένα χώρο. Και αν έκανες το κόπο να διαβάσεις το «φάκελο δάση» που έχουμε στην ιστοσελίδα μας και την «ιδρυτική διακήρυξη», θα έβλεπες ότι με αυτά τα θέματα έχουμε ασχοληθεί εδώ και καιρό.
5. Όσον αφορά το θέμα της κινητής τηλεφωνίας, ο Τάκης απ’ ότι είδα, όπως και η προκήρυξη της GreenAttack Πατησίων, έχουν παραθέσει μια σειρά επιστημονικές πηγές για να στηρίξουν την επιχειρηματολογίας τους. Εσύ που βασίζεις αυτά που λες; Γιατί θα πρέπει να «δώσουμε βάση», όπως λες, στο «jack Nicholson», που δεν υπογράφει καν με το κανονικό του όνομα τα τόσο «σοβαρά» στοιχεία που παραθέτει;
6. Και εγώ έχω κινητό, αλλά μπορώ να χρησιμοποιήσω hands-free και μπορώ να το κλείσω όταν δεν μιλάω για να μην δέχομαι την ακτινοβολία του. Από την κεραία δεν έχω τρόπο να προφυλαχτώ, ούτε μπορώ να την κλείσω. Λίγη λογική… απέναντι στο λαϊκισμό.
7. Αν θες να κάνουμε σοβαρή κουβέντα, άσε τα υβριστικά σχόλια, βάλε και καμιά επιστημονική πηγή για να στηρίξεις τα όσα γράφεις και τα ξαναλέμε…
8. Όσο για τα σχόλια με τους Τούρκους, μην ψάχνεις γόνιμο έδαφος για εθνικιστές σε αυτό μπλογκ. Στη GreenAttack δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε εθνικιστές και φασίστες. Δεν θέλουμε κόσμο που π.χ. το Σάββατο να κατεβαίνει στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τις κλιματικές αλλαγές και την Κυριακή να ανοίγει τα κεφάλια των Πακιστανών στο Αιγάλεω. Τα περιβαλλοντικά προβλήματα, (δάση, διατροφικά ζητήματα, μολυσμένος αέρας και νερό, κλιματικές αλλαγές, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κοκ) είναι κοινά για όλους τους λαούς.

Ελένη Μήτσου

Ανώνυμος είπε...

2. Συμφωνώ ότι το μπλόγκ επιναι ανοιχτό σε οποιεσδήποτε απόψεις αλλά επειδή το θέμα της κινητής τηλεφωνίας το γνωρίζω απ' έξω και ανακατωτά, ξέρω πολύ καλά τη σπέκουλα που παίζεται. 3. Τώρα εάν η Green attack όπως λες ενδιαφέρεται για το περιβάλλον οφείλει να ψάξει τα πράγματα καλύτερα και να μην αναφέρεται συνέχεια στα ίδια και τα ίδια (Οι κεραίες έξω απο τις πόλεις, Ο Μαργαρίτης είπε αυτά και ο Λιολιούσης είπε αυτά), κάτι πιο καινούργιο δεν μπορεί να λεχθεί ως απόδειξη? τα ακούμε εδώ και χρόνια. Επιστημονική κοινότητα δεν είναι μόνο ο Μαργαρίτης και ο Λιολιούσης υπάρχουν και καθηγητές στο Πολυτεχνείο και στο Α.Π.Θ διεθνούς κύρους απόψεις των οποίων ποτέ δεν τις εμφανίζετε εσείς που λέτε ότι ενδιαφέρεστε. 5. την ορθότητα όσω γράφω μπορείτε να τη διασταυρώσετε με εξειδικευμένους επιστήμονες που έχουν σχέση με το αντικείμενο όχι με βιολόγους αλλά ακτινοφυσικούς και τεχνικούς τηλεπικοινωνιών διότι μόνο αυτοί γνωρίζουν το θέμα (είναι η δουλειά τους), και μετά ελάτε να μου πείτε ότι έκανα λάθος. Εάν επιθυμείτε μπορούμε ένα ένα τα στοιχεία που αναφέρεσθε στο αρχικό θέμα που είχατε ανοίξει να σας τα απαντήσω ενδελεχώς. (και για τα όρια, και για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για όλα)6. Δυστυχώς δεν έχεις καταλάβει ότι στο αστικό μοντέρνο τοπίο υπάρχουν μόνιμες ακτινοβολίες απο πολλές πηγές ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κάθε λογής πομποί (Ταξί,ΕΚΑΒ,Στρατός,αστυνομία),με ρώτησε κανείς εμένα αν θέλω να εισπράττω ακτινοβολία απο τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς? ενώ δεν βλέπω τηλεόραση? όχι απλά υπάρχουν διεθνή standards, τα σέβομαι και όταν οι τιμές πεδίου είναι 'μακριά' απο τα όρια τα οποία θεσπιζουν τα διεθνή αυτά standards αισθάνομαι ακόμα πιο ασφαλής. Εφόσον λοιπόν το κινητό καλώς ή κακώς έχει μπεί στη ζωή μας δεν μπορούμε να λέμε κλείνω το κινητό και δεν θέλω να δέχομαι ακτινοβολία απο τις κεραίες, όπως δεν είναι δυνατόν να πώ εγώ δεν μπορώ να δέχομαι ακτινοβολία απο τον Υμηττό και να κλείσουν οι κεραίες και να μην υπάρχει τηλεόραση ή ραδιόφωνο (προσωπικά για ιδεολογικούς λόγους θα ήθελα να τις γκρεμίσουν όλες για να μην εκπέμπουν τα 'σκουπίδια'), όπως δεν είναι δυνατό να πώ στη ΔΕΗ να βγάλει το μετασχηματιστή που έχει έξω απο την πολυκατοικία μου διότι εάν ΄κάπου πρέπει να μπεί ο μετασχηματιστής για να έχει το τετράγωνο ρεύμα. 8. Στο ξαναλέω ότι εφόσον θεωρείτε ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα δείχνει ότι δεν έχετε ψάξει το θέμα στο βάθος του, καμμία σοβαρή περιβαλλοντική οπργάνωση στον κόσμο δεν ασχολείται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Μετράμε με ειδικά μηχανήματα, ρωτάμε, και μετά αποφασίζουμε τη στρατηγική μας. Εσείς δεν μετράτε, δε ρωτάτε και ξεσηκώνεστε και ξεσηκώνετε. Κάπου είστε λάθος. Επίσης σε ότι αφορά τα σχολεία της Γκράβας καλέστε ένα επιστημονικό ίδρυμα να μετρήσει και εάν τα νούμερα που θα μετρήσετε είναι μεγαλύτερα απο αυτά που σας είπα ελάτε να μου το πείτε. Μη μου πείτε ότι οι εταιρείες φοβήθηκαν και μείωσαν την ισχύ γιατί και αυτό το επιχείρημα είναι passe.

Ανώνυμος είπε...

http://www.who.int/docstore/peh-emf/EMFStandards/who-0102/Worldmap5.htm (τα διεθνή όρια ανά χώρα)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά όλοι χρησιμοποιείτε κινητά τι γίνεται εδώ? τα κινητά σας δεν επικοινωνούν με τις κεραίες που πολεμάτε?

Αθήνα: 2102283019, 6932374852, 6947595387
Θεσσαλονίκη: 2310540432, 6932714175
Αλεξ/πολη: 6978350763
Βόλος: 6945891948
Κέρκυρα: 6944858210
Κρήτη: 6978772037
Κοζάνη: 6946578678
Λαμία: 6979197811
Πάτρα: 6947244092
Ρόδος: 6978902283
Φλώρινα: 6979238389
greenattack2007@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Επικαλείστε τον κ.Μαργαρίτη. Αλήθεια, γνωρίζετε ότι κύριος στόχος του εν λόγω καθηγητή είναι να προωθήσει τις πωλήσεις μιας συσκευής "προστασίας" που έχει αναπτύξει; Να εξετάζουμε τα κίνητρα των πράξεων των ανθρώπων πιο προσεκτικά!
Επαναλαμβάνω: Γιατί ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη δεν υπάρχουν επί της ουσίας αντιδράσεις για τις κεραίες; Εδώ κυκλοφορεί με mail φωτογραφία με κεραία κινητής πάνω στα γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας!

Ανώνυμος είπε...

Πόσα πρέπει να δουν ακόμη τα μάτια του ανθρώπου για πειστεί ότι επιτέλους πρέπει να κάνει κάτι?!Επιτέλους,βγείτε από την μιζέρια και την μικρότητα,ξεβολευτείτε και την αντιδρασή σας βγάλτε την εκεί που πρέπει.Βαρέθηκα να ακούω γκρίνια από τα ίδια τα άτομα που βγάζουν την κυβέρνηση.Έχω μάθει ότι δεν μου αρέσει να το αλλάζω και μακάρι να λειτουργόυσαν όλοι έτσι.Δεν παλεύουμε για πρωσοπικό όφελος αλλά για κάτι βολεμένα πρόβατα.Τι να κάνουμε,έχουμε αρκετοί ψυχή για να βοηθήσουμε ακόμη και αυτούς που μας σνομπάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο χαίρομαι που μπαινουν διεθνούς φήμης ηθοποιοί σε αυτό το μπλογκ.Κύριε Τζακ Νίκολσον ασχοληθείτε με την καριέρα σας που έχει πάρει την κατιούσα και τα σκάνδαλα που σας δείχνουν με 18χρονες γυμνό σε νεροτσουλήθρες και αφήστε το εξυπνακίστικο στυλάκι που πιάνει σε παιδάκια Α΄ Δημοτικού,άντε και Β΄.

Επίσης όλοι,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο.Αυτό τι σημαίνει;Ότι επαινούμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή ότι θα έπρεπε να προτείνουμε την επιστροφή στις σπηλιές με τις αρκούδες σαν πρωτόγονοι,κατάσταση στην οποία φαίνεται να έχετε παραμείνει;;;

Δεν προτείνουμε μία χειρότερη ζωή στις σπηλιές ή στα δέντρα αλλά μια ζωή και ένα σύστημα με πρώτη προτεραιότητα την υγεία,το σεβασμό στο περιβάλλον και το καλό βιοτικό επίπεδο για όλους ενάντια σε όλους αυτούς που θησαυρίζουν υποθηκεύοντας το μέλλον μας.

Υ.Γ.Η καραμέλα με τους Τούρκους,τους Αλβανούς,τους Σκοπιανούς,τους τρομοκράτες,τον Μπιν Λάντεν και τους Αρειανούς έχει παλιώσει.Καλύτερα φτύστε την πριν το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα χάσει ένα πολύτιμο μέλος του.

Φιλικά,
Faoust

Ανώνυμος είπε...

Καταρχής να πω ότι σας συγχαίρω για την δράση σας και την επαναστατικότητα σας!

Δεν συμφωνώ καθόλου με το ύφος και την επιθετικότητα του Jack, αλλά αναγνωρίζω την ορθότητα των λεγόμενων του. Το θέμα των μη ιοντιζουσών ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών είναι κάτι που με έχει προβληματίσει αρκετά. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να προηγηθεί μέτρηση της πυκνότητας ισχύος της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας και σύγκριση με αντίστοιχα όρια της ελληνικής νομοθεσίας, τα οποία παρεμπιπτόντως είναι στο 60-70% των ευρωπαϊκών. Παραθέτω τα παρακάτω προς αξιολόγηση:
1. Σε μια περιοχή που καλύπτεται από ικανό αριθμό κεραιών κινητής τηλεφωνίας, είναι δυνατόν να μειωθεί σημαντικά η εκπεμπόμενη ισχύς ανά κεραία. Αντίθετα μια περιοχή που καλύπτεται από μικρότερο αριθμό κεραιών, η ισχύς ανά κεραία χρειάζεται να αυξηθεί ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή.
2. Γνωρίζω από πρώτο χέρι για μέτρηση που έγινε σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Δήμο Υμηττού. Αποκαλύφθηκε ότι το 70% της μετρούμενης ακτινοβολίας προερχόταν από την μπάντα VHF (δηλαδή συχνότητες εκπομπής ραδιοφώνου και τηλεόρασης).

Ο φορέας υπεύθυνος για την προστασία του πληθυσμού από τεχνητά παραγόμενες μη-ιοντίζουσες ακτινοβολίες είναι το "Γραφείο Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών" της "Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας" (ΕΕΑΕ). Στο δικτυακό τόπο της ΕΕΑΕ (www.eeae.gr) μπορείτε να βρείτε το παρακάτω PDF που απαντάει σε αρκετά ερωτήματα:
http://www.eeae.gr/gr/docs/
president/_KINHTA-final.pdf

Πιστεύω ότι εμπλοκή των αρμόδιων κρατικών φορέων για την συγκέντρωση επιστημονικών αποδείξεων θα δώσει μεγαλύτερο κύρος στις κινητοποιήσεις σας και σίγουρα μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό. Επιπλέον, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, γιατί τέτοιου είδους κινητοποιήσεις που δεν βασίζονται σε υπάρχοντες νόμους (ελληνικούς ή ευρωπαϊκούς) καλλιεργούν φαινόμενα όπως ο δογματισμός και η μισαλλοδοξία που τελικά καταλήγουν σε μεσαιωνικό φανατισμό.

Κώστας Μάγκος
kmagkos (at) gmail (dot) com

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Τζάκ, να και άλλοι "επαναστάτες της πλάκας" που εισπράτουν ευρώ από τους φοβισμένους κατοίκους. Θα κατάλαβες βέβαια, αγαπητέ Τζάκ, οτι υπάρχει πρόβλημα: Οι φοβισμένοι κάτοικοι είναι πολλοί αγαπητέ, και από ποιούς άλλους να τα πάρουν τα ευρώ ;; Από τους άλλους φοβισμένους ;; Αν όμως είναι νόμιμες οι κεραίες (;;) τότε, αγαπητέ Τζάκ, γιατί κρύβονται ;;

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=763

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=175

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=153

http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=News&file=article&sid=13

http://ecology-salonika.org/lib/?p=584

http://ecology-salonika.org/lib/?p=27

Αυτά προς το παρόν αγαπητέ Τζάκ, αγωνιστή εναντίον της ξεφτίλας (σου)!!

Ανώνυμος είπε...

Ο τόνος και η επιχειρηματολογία του jack έχει αρκετά κοινά με τα κείμενα του προϊσταμένου του τμήματος Community Relations της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων της Cosmote, μπουλούκο Νίκο Παπαφιλίππου.

Μοναδική δουλειά αυτού του εξυπνάκια, ύψους 1.50μ, είναι το πώς οι παράνομες κεραίες θα γίνουν αποδεκτές από τα "κορόιδα"

Ανώνυμος είπε...

Ρωτάω τώρα, μήπως φίλε Κώστα Μάγκου είσαι πληροφορικός και εργάζεσαι στο Δημόκριτο σε άσχετο τομέα;

Προσοχή, όχι στην ΕΕΑΕ, αλλά στο Δημόκριτο σαν εξωτερικός συνεργάτης.

Από πόσο κοντά γνωρίζεις τα αίσχη που κάνουν εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όταν ανεβάζουν κεραιοσυτήματα ισχύος 2.000 watt μέσα στην πόλη και δηλώνουν στη μελέτη προς την ΕΕΑΕ 10 watt για να πιάσουν τα όρια; Σιγά μην σηκωθούν τα πόδια (εεαε) για να χτυπήσουν το κεφάλι (εταιρείες).

Ανώνυμος είπε...

Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας
http://keraies.files.wordpress.com/2008/03/keraieswordpresscom_v02.pdf

Τρόποι ανακάλυψης κεραιών κινητής τηλεφωνίας
http://keraies.files.wordpress.com/2008/03/no-place-to-hide_v01.pdf

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
http://keraies.wordpress.com/