Σελίδες

11/1/08

Επιχείρηση: Σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»

Μετά τις περιβαλλοντικές καταστροφές του καλοκαιριού (Πάρνηθα, Πελοπόννησος, Εύβοια), και ζώντας στις γειτονιές της Δυτ.Αθήνας, όπου η αντιστοιχία πράσινου κατά κάτοικο, είναι από τις χειρότερες της πρωτεύουσας, όλοι καταλαβαίνουμε ότι κάθε παραπέρα περιβαλλοντική απώλεια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Ο υπερ-πολύτιμος πράσινος πνεύμονας της Αττικής, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», παλεύει κι αυτό να κρατηθεί στην ζωή. Το Πάρκο καταστρέφεται κάτω από τα αδιάφορα μάτια της κυβέρνησης.

Υπεύθυνοι για την προστασία του Πάρκου είναι οι τρεις δήμοι των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και του Καματερού. Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ίδρυση του Περιβαλλοντικού Πάρκου, καλούνται να τα λύσουν οι τρεις αυτοί δήμοι, οι οποίοι αρνούνται να τα αντιμετωπίσουν και ο ένα δήμος καθιστά υπεύθυνο στον άλλο.

Όσο αυτοί οι δήμοι παίζουν την «κολοκυθιά», το Πάρκο μολύνεται και καταστρέφεται.
Το Πάρκο αυτό είναι καταφύγιο για πάνω από 168 είδη πουλιών. Η βλάστηση του είναι πολύ πυκνή και ποικιλόμορφη: πεύκα, κωνοφόρα, φυλλοβόλα δέντρα και αγροτικές καλλιέργειες. Στο Πάρκο έχουν εγκατασταθεί τεχνητές λιμνούλες στις όποιες ζουν ήρεμες πάπιες, χήνες και ψάρια. Αξίζει λοιπόν αυτό το Πάρκο να καταστραφεί;


Ανθρώπινη αμέλεια ή παραίτηση;
Οι ελλείψεις του Πάρκου είναι πολλές και σημαντικές:
- Η πυρασφάλεια είναι μηδαμινή.
- Οι λίμνες άρχισαν να μολύνονται και τα ψάρια να …μεταλλάσσονται.
- Τα σκουπίδια δημιουργούν …βουνά.
- Οι υπάλληλοι που εργάζονται για την ασφάλεια και την καθαριότητα του Πάρκου είναι ελάχιστοι.
- Τα κονδύλια είναι ανύπαρκτα.

Ζητάμε:
- επαρκές υπαλληλικό προσωπικό (καθαριστές, φύλακες, πυροπροστασία, επιστήμονες)
- ουσιαστικά κονδύλια για το Πάρκο
- την απαγόρευση δημιουργίας και άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στην έκταση του – το Πάρκο ανήκει σε όλους μας κι όχι σε κάποιους για να βγάζουν κέρδος
- κατασκευή υποδομών πυρασφάλειας
- ενιαίο φορέα διαχείρισης και προστασίας του Πάρκου

Τι μπορείς να κάνεις εσύ;
- Ενημέρωσε κι άλλους για το συγκεκριμένο πρόβλημα
- Μοίρασε την προκήρυξη και μάζεψε υπογραφές υποστήριξης στον χώρο σου
- Γίνε μέλος στην GREEN ATTACK που παλεύει για την σωτηρία του Πάρκου
- Μείνε σε επιφυλακή για να ενημερωθείς για τις επόμενες δραστηριότητες μας

Βοήθησε κι εσύ για να μην μαυρίσει και η τελευταία πράσινη πινελιά της Αθήνας! Γιατί αν περιμένουμε από τους κυβερνώντες, τότε κάποια στιγμή θα είναι αργά!

Προκήρυξη της GreenAttack Δυτικής Αθήνας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Περισσότερα για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης μπορείτε να αλιεύσετε και από την ιστοσελίδα μας www.a-po-drasi.gr. Σας καλούμε επίσης να παρευρεθείτε στην κοινή συγκέντρωση των τριών δημοτικών παρατάξεων (Αγίων Αναργύρων, Ιλίου και Καματερού) την Δευτέρα 14.04.2008 ώρα 18:30 στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, με θέμα το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης.
Φιλικά