Σελίδες

9/4/08

Δενδροφύτευση στον Ελαιώνα

Την Κυριακή 13/4/08, έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση στο χώρο του Ελαιώνα.

Πρόκειται για έναν ακόμα μεγάλο ελεύθερο χώρο του Λεκανοπεδίου, τον οποίο ο δήμαρχος-τσιμεντάρχης κος Ν. Κακλαμάνης, στην κυριολεξία χαρίζει στους μεγαλοεργολάβους και τους επιχειρηματίες. Στο κομμάτι του Ελαιώνα που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων (2.000 στρέμματα) σχεδιάζεται να χτιστούν το γήπεδο του Παναθηναϊκού, 2 μεγαθήρια τύπου the Mall, υπέργεια πάρκινγκ κοκ. Η δενδροφύτευση της Κυριακής εντάσσεται στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που απαιτούν να γίνει ο Ελαιώνας κοινόχρηστο πάρκο υψηλού πρασίνου (όπως άλλωστε προοριζόταν σύμφωνα και με προεδρικό διάταγμα του 1995).

Την κινητοποίηση οργανώνει η «Επιτροπή κατοίκων για τη διάσωση του Ελαιώνα», και συμμετέχουν περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα πόλης, δημοτικά σχήματα και πολλές άλλες οργανώσεις και φορείς.

H Green Attack Ταύρου – Καλλιθέας, αλλά και μέλη της GreenAttack από άλλες περιοχές, θα συμμετέχουμε στη δενδροφύτευση και θα μοιράσουμε και τα υλικά μας.

Επίσης, η Green Attack Ταύρου – Καλλιθέας, που έχει δημιουργήσει μια «ομάδα εναλλακτικής παρέμβασης» έχει στα σκαριά και ένα θεατρικό δρώμενο το οποίο θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων που θα καλούν τον κόσμο στην δενδροφύτευση του Ελαιώνα και πιθανά και την μέρα της δενδροφύτευσης.

Το ραντεβού για την δενδροφύτευση είναι
στις 11.00 το πρωί της Κυριακής (13/4) στη στάση του Μετρό «Ελαιώνας».

GreenAttack

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το σχόλιο διαγράφηκε, γιατί για μια ακόμα φορά, ήταν διαφημιστικό εταιρίας, που τον τελευταίο 2μηνο μας βομβαρδίζει με τέτοιου είδους "σχόλια" (έχουν την μορφή link που λέει, see here.)
Ξέρει κανείς πώς μπορούμε να τους "κόψουμε" μόνιμα από το blog μας;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

και αυτό το σχόλιο διαγράφηκε, γιατί για μια ακόμα φορά, ήταν διαφημιστικό εταιρίας, που τον τελευταίο 2μηνο μας βομβαρδίζει με τέτοιου είδους "σχόλια" (έχουν την μορφή link που λέει, see here.)
Ξέρει κανείς πώς μπορούμε να τους "κόψουμε" μόνιμα από το blog μας;