Σελίδες

26/6/08

Η GreenAttack συμμετέχει στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Η GreenAttack συμμετέχει στο
11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
στις 27-28-29 Ιούνη στο 4ο Πάρκο Παραλίας


Η οικολογία δεν είναι μόνο υπόθεση των Ελλήνων, αλλά και των μεταναστών μιας χώρας. Αυτό αποδεικνύει η συμμετοχή μεταναστών όχι μόνο στη GreenAttack αλλά και σε μια σειρά περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα της χώρας μας, καθώς και σε περιβαλλοντικές εθελοντικές ομάδες, όπως οι ομάδες δασοπροστασίας.


Στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές μετανάστες έδιναν τη μάχη με τις φλόγες δίπλα στους Έλληνες. Κάποιοι από αυτούς ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους. Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους. Άργησαν να αναζητηθούν γιατί ... ήταν μετανάστες.


Όπως όμως η οικολογία δεν είναι μόνο υπόθεση των Ελλήνων αλλά και των μεταναστών έτσι πρέπει και ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό να είναι υπόθεση όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και του περιβαλλοντικού κινήματος συνολικά.


Γι’ αυτό η GreenAttack συμμετέχει στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Γιατί πιστεύουμε
στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών για τη διάσωση του περιβάλλοντος
στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.


Από το δελτίο τύπου του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ


«Δέκα χρόνια τώρα, με τη συμμετοχή πάνω από 100 συλλογικοτήτων της πόλης, με δεκάδες συζητήσεις για τη μετανάστευση, τα σύνορα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με παραστάσεις, συναυλίες, παιδότοπο, εκθέσεις και άλλες δράσεις - όλες οργανωμένες από συλλογικότητες και ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά, χωρίς κανένα κέρδος ή αμοιβή - το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί το πιο σταθερό ραντεβού της άλλης Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλονίκης της αλληλεγγύης και των μεταναστών, του αγώνα και της γιορτής.


Μέσα από το Φεστιβάλ θέλουμε να ακουστεί η φωνή «αυτών που δεν έχουν φωνή» και πρώτα των νέων, των παιδιών των μεταναστών. Των παιδιών που απειλούνται να μείνουν «χωρίς χαρτιά», «λαθραίοι» στην ίδια τους τη χώρα. Και μαζί, η φωνή όλων των μεταναστών και των μεταναστριών για οριστική νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση, η φωνή των προσφύγων για αλληλεγγύη, ανοιχτά σύνορα και άσυλο, η φωνή όλων μας για τα αυτονόητα κοινά δικαιώματά μας στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά.


Θέλουμε όμως και να γνωριστούμε, να γιορτάσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί, γιατί αυτό που μας ενώνει δεν είναι μόνο ο θυμός, αλλά η επιθυμία. Για ένα κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους, χωρίς σύνορα, βία και εκμετάλλευση, όπου δεν θα ανήκουν τα πολλά σε λίγους και τα λίγα στους πολλούς, όπου όλα θα είναι για όλους


Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες του Φεστιβάλ: www.socialcenter.gr/festival


25/6/08

ΔΑ S.O.S. - Γινόμαστε εθελοντές στην περιφρούρηση του δάσους της Πεντέλης, για να αποτρέψουμε τις φωτιές!

Το δάσος της Πεντέλης έχει ήδη πληγεί σοβαρά. Τα δέντρα λιγοστεύουν, ενώ τα αυθαίρετα πληθαίνουν... Δεν είναι μόνο η Πεντέλη βέβαια. Το καλοκαίρι που πέρασε, ένα τεράστιο κομμάτι των ελληνικών δασών εξαφανίστηκε. Στο διάστημα που μεσολάβησε, η κυβέρνηση έχει κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, ώστε το καλοκαίρι που έρχεται … να καεί ότι απέμεινε.

Κι’ ενώ οι φωτιές έχουν ξεκινήσει:

- 4.200 οργανικές θέσεις πυροσβεστών είναι κενές - αριθμός που αντιστοιχεί στο 40% των προβλεπόμενων θέσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
- Περισσότερες από 15 ώρες κάθε μέρα θα αναγκαστούν να δουλεύουν οι πυροσβέστες αυτό το καλοκαίρι.
- Ακόμα δεν έχουν δοθεί τα κονδύλια για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών (δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, διάνοιξη δασικών δρόμων, καθαρισμοί δασών, πρόσληψη εποχικού προσωπικού κοκ) στα δασαρχεία και τους Δήμους.
- Μόλις 13 πυροσβεστικά αεροπλάνα Canadair θα σηκώσουν το βάρος της πυρόσβεσης, τα οποία μάλιστα είναι τόσο παλιά, που δεν μπορούν να πετάξουν με θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 35 βαθμούς!

Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε φέτος τις περσινές φωτιές. Δεν θέλουμε να δούμε ανθρώπους και σπίτια να καίγονται ούτε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία, πριν και μετά την καταστροφή, όσων ευθύνονται. Είναι καιρός να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Την ίδια στιγμή που διεκδικούμε,

- να αυξηθούν άμεσα οι δαπάνες για τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση
- να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις στο πυροσβεστικό σώμα και να γίνουν περισσότερες προσλήψεις
- να βελτιωθεί ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός της πυροσβεστικής,
πιστεύουμε ότι χρειάζεται να κινηθούμε άμεσα για να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την επόμενη καταστροφή. Γι’ αυτό:

Η Green Attack βορείων προαστίων παίρνει την πρωτοβουλία να συμμετέχει στους εθελοντές για τη δασοπροστασία και καλεί κι εσάς να κάνετε το ίδιο!


Η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (Ε.Ο.Α.Ε.Α.) της Ν. Πεντέλης έχει δημιουργηθεί από το 1981 και έχει σκοπό την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών. Η περιοχή εμβέλειάς της είναι κυρίως η Νέα Πεντέλη, αλλά και ευρύτερα το Πεντελικό βουνό.

Οι νέοι εθελοντές δραστηριοποιούνται στη δασοπαρατήρηση (στα φυλάκια) και την περιπολία (μέσα στο δάσος και στις κατοικημένες περιοχές) με σκοπό να ενημερώνουν (μέσω ασυρμάτου) όταν δουν φωτιά έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί έγκαιρα. Οι παλαιότεροι εθελοντές αναλαμβάνουν μαζί με την πυροσβεστική τη δασοπυρόσβεση.

Οι βάρδιες στα παρατηρητήρια γίνονται από ομάδες εθελοντών που αναλαμβάνουν την παρακολούθηση μιας περιοχής για περίπου ένα 2ωρο. Ο κάθε εθελοντής μπορεί να δηλώσει τις ώρες και τις μέρες που τον βολεύουν.

Πολύ σημαντική είναι βέβαια η κατάρτιση, γι αυτό και οργανώνονται σεμινάρια εκπαίδευσης νέων εθελοντών στην αρχή κάθε θερμοπυρικής περιόδου.

Συμμετέχουμε ενεργά στην δασοπροστασία της Πεντέλης!
Συμμετέχουμε στα θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια για τη δασοπροστασία που θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Ιουνίου, στη Νέα Πεντέλη.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε στο 6932622017 (Μαριάνθη).

H GreenAttack συμμετέχει και στους Εθελοντές Δασοπροστασίας Καισαριανής, που περιφρουρούν και προστατεύουν τον Υμηττό. Για περισσότερες πληροφορίες για την δασοπροστασία του Υμηττού επικοινωνείτε στο 6932324852 (Ελένη)

23/6/08

Ολονύχτια Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τη Διάσωση του Θριασιου Πεδίου

Η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) & ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ»

Καλεί: το Σάββατο 28 Ιουνίου του 2008 σε ολονύχτια πολιτιστική διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο.

Όλο το Θριάσιο λέει ΟΧΙ:

- Στην γιγάντωση των ΕΛΠΕ
-
Στον θερμοηλεκτρικό σταθμό 880MW στην Χαλυβουργική
-
Στον θερμοηλεκτρικό σταθμό των ΕΛΠΕ στη Νέα Πέραμο
-
Στην χωματερή αποβλήτων στο Μελετάνι

Το πρόγραμμα της ολονύχτιας διαμαρτυρίας:

- Στις 7.00 μ.μ ξεκινά η διαμαρτυρία με χορούς από εθνικοτοπικούς συλλόγους και πνευματικά κέντρα του Θριασίου.
-
Στις 9.30 μ.μ θα χαιρετίσουν οι εκπρόσωποι.
-
Στις 10.00 μ.μ θα δώσουν συναυλία διαμαρτυρίας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Σάκης Μπουλάς.
-
Τα μεσάνυχτα θα τραγουδήσει το συγκρότημα «ΛΑΪΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» έντεχνα και λαϊκά τραγούδια. - Στις 3.00 το πρωί θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μια ενοχλητική αλήθεια» του Άλ Γκορ.
-
Στις 6.00 το πρωί η διαμαρτυρία θα λήξει.

Η προσέλευση στο χώρο της διαμαρτυρίας μπορεί να γίνει με ιδιωτικά μέσα. Για την στάθμευση των οχημάτων θα φροντίσουν υπάλληλοι των δήμων.

Η GreenAttack στηρίζει την κινητοποίηση και καλεί όλους να συμμετέχουν!

Δείτε και το άρθρο που ακολουθεί για περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση στο Θριάσιο Πεδίο

Θριάσιο Πεδιό - Όχι στην επέκταση των διυλιστηρίων - Όχι στην μετατροπή της περιοχής σε χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων

Ελευσίνα… Ακούγοντας το όνομα αυτής της πόλης στο μυαλό του μέσου Αθηναίου, που τυχαίνει να την διασχίσει αποδρώντας από την πρωτεύουσα, σίγουρα δεν έρχεται το ένδοξο παρελθόν, όποτε η Ελευσίνα για 2000 χρόνια υπήρξε μία από τις 5 ιερές πόλεις της Αρχαίας Ελλάδας (λόγω των Ελευσίνιων Μυστηρίων και της λατρείας της Δήμητρας), αλλά μάλλον το εφιαλτικό της παρόν, όποτε οι οσμές των εργοστασίων αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Στον 20ο αι., στο Θριάσιο Πεδίο, οι βιομηχανίες πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά. Τις συνέπειες αυτής της «ανάπτυξης» βιώνουν παθητικά και καθημερινά οι κάτοικοι των Δήμων του Θριασίου.

Στον 21ο αι. όλα δείχνουν πως έχουμε φθάσει στο αδιέξοδο μιας παγκόσμιας οικολογικής κρίσης. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται είναι αναρίθμητα. Τα αντιμετωπίζουμε όλοι. Είτε το πρόβλημα αυτό ονομάζεται ακραία καιρικά φαινόμενα, επιβλαβή τρόφιμα και πόσιμο νερό (υπολογίζεται να είναι ανύπαρκτο στα επόμενα 50 χρόνια), είτε στέρεμα πηγών ενέργειας, αλλαγές στο γεωγραφικό χάρτη κ.ο.κ, το μόνο σίγουρο πως είναι «γέννημα» της αντιφατικής συμπεριφοράς μας…: βελτίωση επιπέδου ζωής και ταυτόχρονη καταστροφική συμπεριφορά προς αυτό που καθορίζει την ποιότητα της ζωής μας, προς το περιβάλλον.

Και αυτήν την ποιότητα ζωής είναι πασιφανές πως με κάθε τρόπο επιδιώκουν να υποβιβάσουν μεγαλοκεφαλαιούχοι και κυβερνήσεις. Η Ελευσίνα, εδώ και μία 20ετία παλεύει να αποτρέψει την παραχώρηση άδειας στην Πετρόλα για την επέκταση των εγκαταστάσεων της. Οι λόγοι είναι ευνόητοι. Ας σκεφτούμε μονάχα τον τετραπλασιασμό της Πετρόλα στην Ζώνη Ασφαλείας μεταξύ ΠΥΡΚΑΛ και διυλιστηρίων. Η επικινδυνότητα αυξάνει κατά πολύ, όπως και η θερμική και καταναλωτική ισχύς της. Τα καύσιμα που θα καίγονται αυξάνονται κατά 11 φορές. Το διοξείδιο του άνθρακα κατά 350%, που θα πει επιδείνωση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Σήμερα τόνοι πετρελαιοειδών διαρρέουν από τα διυλιστήρια μπροστά στις ακτές της ΠΥΡΚΑΛ, πόσοι περισσότεροι τόνοι θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα μετά την γιγάντωση της Πετρόλα; Ευαγγελίζονται ένα καθαρό περιβάλλον, απασχόληση, ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα εκφέρουν την εκτίμηση ‘‘πως από την Ελευσίνα μόνο θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη τους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων’’!!![«ταύτα έλεξε» ο Πάνος Καβουλάκος, διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ στο Λονδίνο στις 3/10/2007].

Δυστυχώς, δεν είναι το μόνο πρόβλημα η Πετρόλα. Ορισμένοι θεωρούν το Θριάσιο «αφοδευτήριο» και το αποδεικνύουν με τερατώδη σχέδια. Η Χαλυβουργική και η ΔΕΗ (η πιο ρυπογόνα δημόσια επιχείρηση) σχεδιάζουν εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 880MW, εν ολίγοις να γεμίσουν την ατμόσφαιρα με τόνους ρύπων. Και επειδή τα βιομηχανικά απόβλητα εκτός από τον θαλάσσιο χώρο απαιτούν και μία χωματερή, κρίθηκε πως το Μελετάνι της Μάνδρας, σε έκταση 900 στρεμμάτων δασικής έκτασης είναι κατάλληλο για να την φιλοξενήσει.

Νομίζω ότι τα σχόλια μου είναι περιττά… φαίνεται πως η φιλοσοφία περί ανάπτυξης παραμένει ίδια και απαράλλαχτη με αυτή του 18οαι., όταν οι πρωτεργάτες της βιομηχανικής επανάστασης αγνοούσαν τις συνέπειες της τεχνολογικής εξέλιξης. Και το γελοιωδέστερο πως στην σύγχρονη κοινωνία γνωρίζουμε καλά το τι επιφέρει, ωστόσο κάποιοι προτιμούν να υποκρίνονται.

Οι δημότες της πόλης μας αντιδρούν με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες και προσφυγές σε δικαστήρια. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η μαζική αντίδραση.

Τα όσα αναφέρθηκαν δεν αποτελούν τοπικής εμβέλειας «παρατράγουδα», αφορούν την Αττική ολόκληρη και όχι μόνο. Ως «περαστικοί» πολίτες αυτού του κόσμου έχουμε χρέος και δικαίωμα να απαιτούμε την προστασία του, συμμετέχοντας έστω και σε τοπικές υποθέσεις υποβιβασμένων περιοχών. Περιοχών που αγκομαχούν να επιφέρουν την αναβάθμιση.

Σοφία Δομιανοπούλου

3/6/08

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πέμπτη, 5 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας,

που καλεί το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών,

έξω από το ΥΠΕΧΩΔΕ, Λ. Αλεξάνδρας & Χαρ. Τρικούπη,

στις 7.30 μ.μ.


Το «Παναττικό Δίκτυο» αποτελεί μια συνεργασία 80 συλλογικοτήτων (μέσα σ’ αυτές είναι και η GreenAttack) για περιβαλλοντικά ζητήματα.

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μια μέρα «αφιερωμένη» σε 1000 προβλήματα...

...από την μόλυνση του αέρα που αναπνέουμε και του νερού που πίνουμε, μέχρι την καταστροφή των δασών, την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα διατροφικά σκάνδαλα κοκ.

Μια μέρα που οι κυβερνώντες θα φορέσουν την «οικολογική» τους μάσκα και θα χύσουν κροκοδείλια δάκρυα για την καταστροφή που συντελείται. Θα κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις μπροστά στις κάμερες, θα μας μιλήσουν για τις «προσπάθειές» τους και θα προσπαθήσουν να μας «ευαισθητοποιήσουν».

Αυτοί ...

... που ευθύνονται για το θάνατο 75 ανθρώπων και την απανθράκωση του 12% των δασών μας στις περσινές πυρκαγιές, επειδή άφησαν την πυροσβεστική υπηρεσία χωρίς προσωπικό (40% των οργανικών θέσεων παραμένουν κενές) και χωρίς εξοπλισμό (παλιά πυροσβεστικά οχήματα που «μένουν» λόγω βλαβών, τρύπιες μάνικες, κοκ)

... που αφήνουν τα δάση αφύλακτα γιατί «δεν έχουν χρήματα», λένε, για να προσλάβουν δασοφύλακες (σήμερα, 1 δασοφύλακας είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση και την προστασία 100.000 στρ. δάσους)

... που τσιμεντοποιούν όποιον χώρο έχει απομείνει ελεύθερος: το Ελληνικό και ο Ελαιώνας στην Αθήνα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Υπάρχουν εκατοντάδες ακόμα, όπως οι 40 εκκλησιές στη Θεσσαλονίκη, η παραλία στο Βόλο κοκ. Οι ελεύθεροι χώροι βλέπετε, είναι γι’ αυτούς άχρηστοι, δεν βγάζουν κέρδη και γι’ αυτό τους μετατρέπουν σε εμπορικά κέντρα, γήπεδα του γκολφ, οικοδομικά τετράγωνα κοκ. ενώ οι δικές μας ανάγκες, η ανάγκη για λίγο πράσινο, η ανάγκη να βλέπουμε ένα κομμάτι ουρανού, να έχουμε ένα χώρο περιπάτου, λίγο οξυγόνο... όλα αυτά τους είναι εντελώς αδιάφορα.

... που μας ποτίζουν με ηλιέλαιο «εμπλουτισμένο» με ορυκτέλαιο,
γιατί οι εταιρίες βγάζουν περισσότερα κέρδη όταν χρησιμοποιούν τα ίδια δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά κάθε είδους «ελαίου», είτε είναι για ανθρώπινη κατανάλωση, είτε όχι... Το ηλιέλαιο όμως αποτελεί μόνο την κορφή του παγόβουνου - έτυχε και έγινε γνωστό. Καθημερινά καταναλώνουμε προϊόντα που είναι από μόνα τους «σκάνδαλο»: μεταλλαγμένο καλαμπόκι, άλευρα επεξεργασμένα με χλωρίνη, φρούτα και λαχανικά με ορμόνες κοκ.

... που αφήνουν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να τοποθετούν τις κεραίες τους σε κατοικημένες περιοχές, ακόμα και δίπλα από σχολεία και νοσοκομεία, κι’ ας έχει αποδειχτεί ότι προκαλούν πολλές βλάβες στην υγεία μας, μέχρι και καρκίνο!

... που αντί να επενδύουν σε πράσινες τεχνολογίες και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προωθούν τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιθάνθρακα – ένα ορυκτό καύσιμο εξαιρετικά ρυπογόνο και επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων. Τα λεφτά από τις μίζες είναι βλέπετε πολλά...

... που αφήνουν τις ρυπογόνες βιομηχανίες να δρουν ανενόχλητες. Να μολύνουν ανεπανόρθωτα τον αέρα, το έδαφος, τις θάλασσες, τις λίμνες και τα ποτάμια, χωρίς να βάλουν ούτε ένα πρόστιμο. Αλήθεια, τιμωρήθηκε κανείς για την καταστροφή της λίμνης Κορώνειας;

... που ακόμα κι’ όταν πάνε να κάνουν ένα οικολογικό έργο, το καταντούν αντι-οικολογικό. Παράδειγμα η Μεγαλόπολη, στην οποία θα εγκατασταθεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης. Και ναι, θέλουμε φωτοβολταϊκά πάρκα, γιατί παράγουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα έχουν μηδενικούς ρύπους. Όμως, το πάρκο της Μεγαλόπολης εγκαθίσταται σε περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και μάλιστα κόπηκαν και 5.000 δέντρα για να «γινει χώρος».

Είναι ξεκάθαρο ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, όσον αφορά το περιβάλλον, ξεπερνούν τα όρια της αδιαφορίας και γίνονται έγκλημα!

Δεν είναι μόνο οι πολιτικές των κυβερνώντων στην Ελλάδα, που βάζουν τα κέρδη πάνω από το περιβάλλον και πάνω από τις ίδιες μας τις ζωές. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν οι κυβερνώντες διεθνώς, γι’ αυτό και ζούμε σ’ έναν πλανήτη ...

... που μέχρι το 2050 αναμένεται να έχει χάσει το 1/3 των ζώων και των φυτών που κατοικούν σ’ αυτόν.
... που οι χάρτες του έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν, καθώς οι πάγοι των πόλων λιώνουν, η στάθμη των ωκεανών ανεβαίνει ενώ την ίδια στιγμή λίμνες και ποτάμια ξεραίνονται...


Να σώσουμε οτιδήποτε, αν σώζεται...

Αυτές τις εγκληματικές πολιτικές πρέπει να αντιπαλέψουμε, με συλλογικές δράσεις και την ανάπτυξη κινημάτων. Γιατί μόνο μέσα από κινήματα που να ασκούν αφόρητες πιέσεις στους κυβερνώντες μπορούμε να σώσουμε... οτιδήποτε αν σώζεται.

Η GreenAttack είναι ένα πανελλαδικό μέτωπο για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος. Ένα κίνημα που δεν εξαρτάται οικονομικά από τους κυβερνώντες και τις επιχειρήσεις, δεν συμβιβάζεται με αυτούς, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις και δράση, καταγγέλλει και απαιτεί. Λειτουργεί με τρόπο συλλογικό και δημοκρατικό και στοχεύει στην ανάπτυξη εκστρατειών και κινημάτων στη βάση της κοινωνίας. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνώντες και, πια, δεν περιμένουμε τίποτε απ’ αυτούς. Μόνο η ανάπτυξη κινημάτων τα οποία να τους πιέσουν ή και να τους εξαναγκάσουν να δώσουν λύσεις, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

GreenAttack
Μέτωπο για το περιβάλλον