Σελίδες

10/2/09

Ο Αγώνας για το πάρκο Κύπρου & Πατησίων συνεχίζεται!

Συνέχεια της ενημέρωσης
(βλ. και προηγούμενες δημοσιεύσεις)

Τη Δευτέρα 2/2/09 έγινε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, όπως είχε αποφασιστεί από την συνέλευση των κατοίκων της περιοχής γύρω από το πάρκο. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται κατά τις 2.00 το μεσημέρι, όπως και μέλη της GreenAttack, τα οποία σηκώσανε πανό απέναντι από το δημαρχείο και μοιράσανε προκηρύξεις κάνοντας παράλληλα και την απαιτούμενη ενημέρωση σε όσους περνούσαν από την περιοχή. Η συγκέντρωση ήταν αρκετά μαζική, καθώς συμμετείχαν πάνω από 400 άτομα.

Ένα κομμάτι των διαδηλωτών, βασικά από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του Δημαρχείου για να μπουν μέσα, παρά το γεγονός ότι η συνέλευση των κατοίκων δεν είχε πάρει τέτοια απόφαση και οι περισσότεροι διαδηλωτές διαφωνούσαν με αυτή την ενέργεια. Άλλωστε μέσα στο Δημαρχείο ήταν ήδη μέλη της επιτροπής κατοίκων που θα έβαζαν τις θέσεις μας. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και στη συνέχεια τους κυνήγησαν μέχρι την πλατεία Ομονοίας. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τρεις διαδηλωτές.

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τα πνεύματα ήταν εξίσου οξυμένα με τον Ν. Κακλαμάνη να υπερασπίζεται την κοπή των δέντρων του πάρκου και τη δημιουργία πάρκινγκ και δηλώνει ότι το «έργο» θα προχωρήσει. Αυτά, τη στιγμή που όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις ήταν αντίθετες (ακόμα και του Σκανδαλίδη παρότι αρχικά είχε ψηφίσει υπέρ του πάρκινγκ) και που οι κάτοικοι έχουν μαζέψει 6.500 υπογραφές ενάντια στην καταστροφή του πάρκου.

Την επόμενη μέρα, Τρίτη 3/2/09, έγινε νέα γενική συνέλευση κατοίκων στο πάρκο, όπου αποφασίστηκε να αρχίσουν να λειτουργούν ομάδες «διαχείρισης» του πάρκου, όπως ομάδα υπεύθυνη για εκδηλώσεις, ομάδα δημιουργίας και ενημέρωσης blog για το πάρκο κοκ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (5-6/2/09) έγιναν στο χώρο του Πάρκου συναυλίες με πολλούς καλλιτέχνες και τοπικά μαθητικά συγκροτήματα, με σκοπό να κρατηθεί «ζωντανή» η κατάληψη του πάρκου και να ενημερωθεί ακόμα περισσότερος κόσμος.

Όσον αφορά το νομικό σκέλος της υπόθεσης, το Διοικητικό Εφετείο, έπειτα από 2 συνεδριάσεις, αναμένεται να αποφασίσει εντός των ημερών για την αναστολή ή όχι των εργασιών.

Για όλα τα νεότερα επισκεφθείτε το νέο blog: http://kiproukaipatision.blogspot.com

Για την GreenAttack Πατησίων
Φοίβος Γούζιος

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να υποθέσω ότι ειναι απλή άγνοια και μονο γιατι αν εισασταν την ωρα της συνελευσης στο παρκο (την ωρα που εβρεχε) οπου και συζητηθηκαν οι 2 ανακοινωσεις που βγαλαμε με την υπογραφη της ανοιχτης συνελευσης θα ακουγατε οτι δεν εξουσιοδοτουμε κανεναν και καμια επιτροπη, να ανεβει επανω και να μας εκπροσωπησει σαν ανοιχτη συνελευση.

Θανασης (απο την ανοιχτη συνελευση παρκου κυπρου και πατησιων)

Ανώνυμος είπε...

για τα υπολοιπα σας παραπέμπουμε στην αποφαση της ανοιχτης συνελευσης

http://kiproukaipatision.blogspot.com/2009/02/blog-post_06.html

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα φίλε Θανάση (και με συγχωρείς για την καθυστέρηση στην απάντηση) είναι ότι μιλάμε για αποφάσεις ανοιχτών συνελεύσεων που δεν είναι δυνατό να παρακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος, είτε είναι εργαζόμενος, είτε μαθητής (φροντιστήρια), είτε φοιτητής (εξεταστική).. Έτσι καταλήγουμε μια συνέλευση 30-40 ατόμων με πολύ εύθραυστες ισορροπίες να παίρνει αποφάσεις για διαδηλώσεις 400 - 500 ατόμων. Δεν αμφισβητώ αυτό που λες, το πρόβλημα όμως είναι ακριβώς ο τρόπος λήψης αποφάσεων.

Γι αυτό άλλωστε σαν GreenAttack έχουμε προτείνει (σε όσες από τις συνελεύσεις μπορέσαμε να παρευρεθούμε) γενικές συνελεύσεις με αποφασσιστικό χαρακτήρα 1 φορά τη βδομάδα (Κυριακή), ώστε οι αποφάσεις να αφορούν όσο δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι των αγωνιζόμενων κατοίκων και όχι 30-40 "ειδικούς". Με λίγα λόγια, θεωρούμε αντιδημοκρατικό τον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Χάρης Σιδέρης (από την ανοιχτή συνέλευση πάρκου Κύπρου και Πατησίων) - GreenAttack Πατησίων

Ανώνυμος είπε...

τα εχουμε πει και στην συνελευση απειρες φορες, το σωστο θα ειναι αφου μετεχεις σε μια αντιδημοκρατικη συνελευση να μας καταγγειλεις μαζι και τον εαυτο σου. Προφανως εμεις οι υπολοιποι που μετεχουμε στη συνελευση ειμαστε αργοσχολοι και δεν ειμαστε εργαζομενοι,φοιτητες,μαθητες κλπ.... Πολυ κοντα εισαι φιλε χαρη στην κακλαμανεια λογικη...
Οποιος μετεχει στη καθημερινοτητα του παρκου μπορει και παιρνει αποφασεις καθως δε ζουμε μια φορα την εβδομαδα, οποιος απουσιαζει δικο του προβλημα.

Οπως και να εχει ομως οφειλεται να διορθωσετε το κειμενο και να μην παραπληροφορειται.

θανασης...