Σελίδες

12/3/09

Ημερίδα της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

Τo πρωί της Πέμπτης, 19 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα συγκέντρωση και πορεία προς τα διυλιστήρια των ΕΛ.ΠΕ. (πρώην Petrola), με μαζική συμμετοχή της νεολαίας, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά, πως στην Ελευσίνα, όπως και σε μια σειρά άλλων περιοχών της Αττικής, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στην κλοπή και την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος στο βωμό του κέρδους, είναι η κύρια απάντηση απέναντι σε κάθε πολιτική που βάζει σε δεύτερη μοίρα τη ζωή τόσο αυτής, όσο και των επόμενων γενεών.

Το αδηφάγο κεφάλαιο, με την κυβέρνηση σε ρόλο εντολοδόχου, εκμεταλλευόμενο τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης, σχεδιάζει μια σειρά εξαιρετικά περιβαλλοντοκτόνων επενδύσεων στο Θριάσιο πεδίο:

- Γιγαντιαίο διυλιστήριο στην περιοχή του δήμου Ελευσίνας, δίπλα στο ήδη υπάρχον διυλιστήριο των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην Πετρόλα) και δίπλα ακριβώς στο εργοστάσιο πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ.

- Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής δυναμικότητας 880 MW από την Χαλυβουργική με φυσικό αέριο.

- Χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή Μελετάνι της Μάνδρας, από εταιρεία συμφερόντων των ΕΛ.ΠΕ.

- Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή της Νέας Περάμου, δυναμικότητας 350 MW από τα ΕΛ.ΠΕ

- καθώς τέλος τον Γιγαντισμό του εμπορικού λιμανιού της Ελευσίνας.


Με λίγα λόγια, σε μια περιοχή που βρίσκεται μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και όπου ήδη έχει συγκεντρωθεί το 50% της βιομηχανικής παραγωγής της Ελλάδας, έρχονται να προστεθούν βιομηχανικές δραστηριότητες εξαιρετικά ρυπογόνες, συμβάλλοντας ακόμη περισσότερο στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αττικής, σπέρνοντας τον θάνατο πάνω από τις πόλεις του Θριασίου, απαξιώνοντας τις ζωές μας.

Ο αγώνας που καλείται να δώσει η Επιτροπή Αγώνα και οι πολίτες του Θριασίου είναι αναγκαίο να κλιμακωθεί και να συντονιστεί, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια συμφέροντα που διακυβεύονται, την εχθρική στάση της κυβέρνησης αλλά και την άνευ προηγουμένου εκστρατεία εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ, που προβαίνουν σε μια πρωτοφανώς δαπανηρή προπαγανδιστική διαφημιστική καμπάνια, σε χορηγίες και δωρεές στους Δήμους της περιοχής, σε παροχή δωρεάν πετρελαίου σε αναξιοπαθούντες και σχολεία, σε δώρα σε φοιτητές, σε προσφορές σε συλλόγους και πολλά άλλα.

Για όλους αυτούς τους λόγους που συνοπτικά σας εκθέσαμε αλλά και γιατί το μέγεθος της περιβαλλοντικής ρύπανσης είναι τέτοιο που θα επηρεάσει άμεσα όλη την Αττική, προτείνουμε και σας προσκαλούμε, την Κυριακή 15 Μάρτη και ώρα 10 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ελευσίνας, Παγκάλου 52:

Α) Σε σύσκεψη, υπό την μορφή ημερίδας, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του Θριασίου Πεδίου και για τον σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών βημάτων.

Β) Σε συντονισμό των δράσεων όλων των περιβαλλοντικών ομάδων, κινημάτων και κινήσεων πολιτών αλλά και οικολογικών οργανώσεων για την αποτροπή αυτών των περιβαλλοντικών εγκλημάτων.


Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ

Τηλ.Επικοινωνίας:6973408646, 6973221319.

http://www.epitropiagona.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: