Σελίδες

9/10/09

Στέκι της GreenAttack Θεσσαλονίκης

Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, η Green Attack τάχθηκε υπέρ της κοινής δράσης των τοπικών κινημάτων, οικολογικών και όχι μόνο, που αντιστέκονται στις πολιτικές που βάζουν το κέρδος πάνω από τους ανθρώπους και το περιβάλλον και διεκδικούν καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους και όλες, ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας ή σεξουαλικής προτίμησης.

Στα πλαίσια αυτά συμμετείχαμε από την πρώτη στιγμή στο Δίκτυο Κινήσεων για τη Θεσσαλονίκη όπου συνδιοργανώσαμε μια σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις, ενώ συμμετείχαμε επίσης με διακριτή παρουσία στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ και στο Αντιρατσιστικό Κάμπινγκ.

Πρόσφατα η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία (συλλογικότητα «ομπρέλα» που οργανώνει το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ), αποφάσισε να μετακομίσει σε έναν μεγαλύτερο και λειτουργικότερο χώρο, στη γωνία Ερμού και Βενιζέλου. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι ο χώρος αυτός να αποτελέσει Στέκι Μεταναστών αλλά και ευρύτερα ένα Κοινωνικό Κέντρο, όπου τα κινήματα και οι συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης θα μπορούν να συναντιούνται, να οργανώνουν δράσεις αλλά και να διασκεδάζουν στο μπαρ του στεκιού. Στα πλαίσια αυτά, έγινε και πρόταση στην Green Attack να συμμετέχει.

Σαν Green Attack ανταποκρινόμαστε θετικά σ’ αυτήν την πρόσκληση γιατί:

- Μας προσφέρεται ένας χώρος για τις συναντήσεις και τις εκδηλώσεις μας με μόνο αντάλλαγμα την «κοινωνική εργασία» (δουλειά στο μπαρ, καθαριότητα κλπ)
- Έχουμε ένα σταθερό σημείο, που κάποιος/ α μπορεί να μας συναντήσει
- Ερχόμαστε σε επαφή με άλλες συλλογικότητες της πόλης που μπορούμε πλέον να τις ενημερώνουμε πιο άμεσα για τις περιβαλλοντικές μας δράσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Green Attack θα συναντιέται κάθε βδομάδα σταθερή μέρα κ ώρα στο νέο στέκι. Θα συζητάμε για τη δράση μας, θα κρατάμε το μπαρ, αλλά θα χαλαρώνουμε κιόλας με έναν καφέ ή ένα ποτό. Επίσης, θα διοργανώσουμε διάφορες δραστηριότητες- προβολές ντοκιμαντέρ, περιβαλλοντικό παιχνίδι για παιδιά, εκθέσεις φωτογραφίας, πάρτυ, μουσικές βραδιές, κ άλλα.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα Οκτωβρίου περιλαμβάνει:
Τετάρτη 14 Οκτώβρη, 22.00
Reggae party!
Selector Rastayouth + Stefanatty (one drop forward)

Τετάρτη 21 Οκτώβρη, 20.00
Ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση «Η γνωστή –άγνωστη ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη της Θεσσαλονίκης».

Σας περιμένουμε όλους και όλες.

Green Attack Θεσσαλονίκης

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

paidia egw thelw na katharizw to skupidario pu vlepw pantu sti sithonia k thessaloniki k na gini enimerwsi se pedia k turistes na sevontai to perivallon tis xwras pu episkeptontai.sti sithonia(de borite na fantastite ti ginete!!) oloi autoi tu anatoliku block(i sithonia exi mono turistes anatoliku block) PREPEI na enimerwthun. mu thimizun apisteufta tus ellines prin 40xronia