Σελίδες

24/2/10

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑΣ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗ «GREENATTACK» ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

H Green Attack Θεσσαλονίκης σας καλεί στην παρουσίαση της νέας μπροσούρας με τίτλο «Κλιματικές αλλαγές-Η αντίστροφη μέτρηση για τον πλανήτη έχει ήδη αρχίσει!» που διοργανώνει το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ώρα 19:00. Η παρουσίαση θα λάβει μέρος στο Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών, Ερμού 23 και Βενιζέλου και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την πράσινη ανάπτυξη & το φιάσκο της Συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα με τη συγγραφέα Ελένη Μήτσου από GreenAttack Αθήνας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γλέντι και φαγοπότι συνοδεία ζωντανής λαικο-ρεμπέτικης μουσικής στο χώρο του εντευκτηρίου του στεκιού.

Η μπροσούρα αναφέρεται στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ζήτημα της εποχής μας, τις κλιματικές αλλαγές και τις τρομακτικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν. Μία από αυτές που αποτελεί ήδη πραγματικότητα, αφορά το ζήτημα των περιβαλλοντικών προσφύγων. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ είναι ήδη 24 εκ & υπολογίζεται τα επόμενα 50 χρόνια να φτάσουν τα 700 εκ οι άνθρωποι που θα αναγκαστούν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς γιατί η χώρα τους δε θα είναι πλέον κατοικήσιμη εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών. Χώρες που θα βυθιστούν κάτω απ’ το νερό της θάλασσας, χώρες που θα χτυπηθούν από ακραία καιρικά φαινόμενα ή που θα έχουν ερημοποιηθεί λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη. Αυτά κ άλλα πολλά θα αποτελέσουν σημεία της συζήτησης που θα ακολουθήσει, όπως για το εάν υπάρχει πραγματικά λύση, γιατί οι κυβερνήσεις δεν παίρνουν αποφάσεις κ ποιος ο ρόλος της «πράσινης ανάπτυξης» που διαφημίζεται πολύ τελευταία. Μπορούν τα περιβαλλοντικά κινήματα να νικήσουν, τι έγινε στην Κοπεγχάγη με τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Η GreenAttack στεγάζεται στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών & πραγματοποιεί ανοιχτές συναντήσεις κάθε Σάββατο στις 20.00

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της Green Attack:
http://www.green-attack.blogspot.com/.

Στοιχεία επικοινωνίας:
greenattack.thes@gmail.com, 6942015769

Η σελίδα της GreenAttack στο Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=23875734850

Δεν υπάρχουν σχόλια: