Σελίδες

18/3/10

περιβαλλοντικό παιχνίδι επανάχρησης για παιδιά

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

σας προσκαλούμε στο
περιβαλλοντικό παιχνίδι επανάχρησης για παιδιά
που διοργανώνει η GreenAttack
την Κυριακή 21/03
στις 12.00- 15.00μμ
στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου).

Δε χωράει καμιά αμφιβολία πως το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντικό άμα θέλουμε να μιλήσουμε για πραγματική ποιότητα ζωής στις πόλεις που ζούμε. Την ίδια στιγμή, είδαμε τα προηγούμενα χρόνια κινήσεις κατοίκων και περιβαλλοντικών οργανώσεων για μια άλλη πολιτική διαχείρισης των σκουπιδιών. Από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων ενάντια στις παράνομες χωματερές μέχρι τους πολίτες που όλο και πιο έντονα ζητούν πραγματική στροφή στην ανακύκλωση, η απαίτηση για έναν κόσμο που θα παράγει λιγότερα σκουπίδια αλλά και που θα τα διαχειρίζεται με τρόπο περισσότερο φιλικό προς το περιβάλλον ενώνει όλο και περισσότερους.

Στα πλαίσια αυτά, η Green Attack Θεσσαλονίκης καλεί τα παιδιά σε ένα περιβαλλοντικό παιχνίδι επανάχρησης. Για να ανακαλύψουμε χρήσιμα υλικά και προϊόντα μέσα στα σκουπίδια και να φτιάξουμε μ’ αυτά όμορφες κατασκευές. Για να δώσουμε διέξοδο στη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας. Για να δούμε και μια άλλη οπτική, πέρα απ’ αυτήν του καταναλωτισμού που μας επιβάλλει το σύστημα και τα ΜΜΕ.

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά- όπως και οι περισσότεροι από εμάς- ελάχιστα ευθυνόμαστε για το πρόβλημα των απορριμμάτων. Δε δημιουργήσαμε εμείς ανεξέλεγκτα τις χωματερές, δεν ευθυνόμαστε εμείς για τους ελλιπείς κάδους ανακύκλωσης ούτε βέβαια και για τις ογκώδεις συσκευασίες που αυξάνουν τα σκουπίδια αλλά και τις πωλήσεις πολλών εταιριών.

Γνωρίζουμε επίσης ότι η επανάχρηση από μόνη της δε λύνει το πρόβλημα. Είναι όμως μια ευκαιρία για τα παιδιά να αποκτήσουν σήμερα με βιωματικό τρόπο περιβαλλοντική συνείδηση, ώστε να μπορέσουν αύριο να διεκδικήσουν το μέλλον του πλανήτη που τους αξίζει.
Ερχόμαστε λοιπόν με τα παιδιά μας την Κυριακή 21/03 στις 12.00- 15.00μμ στο Κοινωνικό Κέντρο-Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου) και φέρνουμε μαζί μας ένα πλαστικό μπουκαλάκι από νερό και ότι άλλο χωράει η φαντασία μας!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ!

Στοιχεία επικοινωνίας:
greenattack.thes@gmail.com
τηλ. 6942015769

Η σελίδα της GreenAttack στο Facebook:
http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=23875734850

Δεν υπάρχουν σχόλια: