Σελίδες

29/4/12

Πυριτιδαποθήκη τα δάση μας, τεράστιες ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα!


Λίγες μέρες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) προειδοποιεί για άλλη μια χρονιά, ότι η υποχρηματοδότηση και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, θα θέσουν σε κίνδυνο τις δασικές εκτάσεις της χώρας. 

Η ανοιχτή επιστολή που απευθύνεται στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, τα πολιτικά κόμματα και τα μέσα ενημέρωσης, κατηγορεί ανοιχτά τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν τα ελληνικά δάση.

10/4/12

Ευκαρπία, Θεσσαλονίκης: Συνάντηση και κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης!


Το Σάββατο 7/4 πραγματοποιήθηκε στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης εκδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 300 κάτοικοι της περιοχής αλλά και εκπρόσωποι τοπικών κινημάτων.

Ταυτόχρονα, έγινε ένα πρώτο σημαντικό βήμα: η εκδήλωση κατέληξε σε κοινό ψήφισμα αλληλεγγύης των επιτροπών αγώνα, ενώ γενικά υπήρξε συμφωνία ότι η μάχη ενάντια στα καταστροφικά για το περιβάλλον έργα που σχεδιάζονται σε όλη τη χώρα, είναι μια μάχη κοινή για όλους.

6/4/12

Ευκαρπία: Συνάντηση αλληλεγγύης για ένα κοινό μέτωπο αγώνων

Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012, στις 19:00, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση - εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων επιτροπών αγώνα διαφόρων αγωνιζόμενων περιοχών της χώρας μας.


Είναι ένα ισχυρό μήνυμα Αλληλεγγύης με προοπτική τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου αγώνων, που θα αναδείξει το δίκιο όλων των πολιτών που μάχονται για τις οικογένειες τους, για τα παιδιά τους, για τον τόπο τους και για το περιβάλλον τους.

Συμμετέχουν εκπρόσωποι των συντονιστικών αγώνα κατά:
  • του ΧΥΤΑ  Κερατέας (που έχει ήδη αποτραπεί)
  • των Μεταλλείων Χαλκιδικής
  • των Μεταλλείων Κιλκίς
  • του ΧΥΤΑ Σερρών (Παλαιοκάστρου)
  • του ΧΥΤΥ και του εργοστασίου καύσης σκουπιδιών Ημαθίας
  • του ΣΜΑ Ευκαρπίας


Διοργάνωση :


Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων ( περιβαλλοντικών – πολιτιστικών - γονέων & κηδεμόνων – αθλητικών - επιστημονικών - εκπαιδευτικών) κατά της κατασκευής του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων  (ΣΜΑ) βορειοδυτικού τομέα - Ευκαρπίας


Τηλ. Επικ. : 6973935001, 6947375549, 6998411328, 6974887979

1/4/12

Μάχες στη Χαλκιδική: οι κάτοικοι αντιστέκονται στα μεταλλεία χρυσού

Άρθρο της Ηλέκτρας Κλείτσα

20/3: Κάτοικοι της Βόρειας Χλακιδικής που διαμαρτύρονται για την εισβολή συνεργείων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στο βουνό Κάκαβος, δέχονται επίθεση από «αγανακτισμένους εργαζόμενους», ή για την ακρίβεια από τον ιδιωτικό στρατό του κυρίου Μπόμπολα, στο οποίο ανήκει η εταιρεία, που έχει αναλάβει την κατασκευή και την εκμετάλλευση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή.
 
25/3: Νέα επίθεση ενάντια στους κατοίκους που διαμαρτύρονται κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, αυτή τη φορά από την αστυνομία, με χημικά και πλαστικές σφαίρες. 
 
26/3: Με έγγραφο του Δασαρχείου Αρναίας, σταματούν (έστω και προσωρινά) οι εργασίες της εταιρείας, και απομακρύνονται τα συνεργεία και τα μηχανήματα από το βουνό.
 
30/3: Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη πολιορκείται από μια τεράστια συγκέντρωση (χιλίων περίπου) κατοίκων της περιοχής. Για άλλη μια φορά, η διαμαρτυρία πνίγεται στα χημικά από δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν κατακλύσει την περιοχή, προκειμένου να προστατέψουν τα συμφέροντα του κυρίου Μπόμπολα...