Σελίδες

4/2/14

Η ΠΡΩΣΥΝΑΤ καλεί σε πανελλαδική συνάντηση συλλογικοτήτων, 22-23 Φλεβάρη


Αναδημοσιεύουμε από το http://prosynat.blogspot.gr



Η Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) καλεί σε πανελαδική συνάντηση συλλογικοτήτων για τη διαχείριση των απορριμμάτων το διήμερο 22 και 23 Φλεβάρη 2014.

Τρία χρόνια, από τη συγκρότηση της ΠΡΩΣΥΝΑΤ, έχουν περάσει μέσα σε ένα περιβάλλον υπονόμευσης του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων και προσπάθειας επιβολής πανάκριβων, αντιπεριβαλλοντικών, φιλοεργολαβικών λύσεων, με απούσα την κοινωνία. Αλλά και σε ένα περιβάλλον σημαντικών αντιστάσεων και παρεμβάσεων, προσπαθειών ευρύτερης συνεννόησης και προβολής ενός εναλλακτικού μοντέλου διαχείρισης και κοινών κινηματικών δράσεων.


Αισθανόμαστε την ανάγκη την αποτίμηση αυτών των εξελίξεων και των δράσεων να μην την κάνουμε μόνοι μας, σαν ΠΡΩΣΥΝΑΤ, αλλά μαζί με όλες εκείνες τις συλλογικότητες, τους φορείς και τους πολίτες, που μας συνδέει μια στοιχειώδης κοινή κινηματική αντίληψη στον τρόπο της παρέμβασής μας.

Διαμορφώσαμε το πρόγραμμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχει χρόνος για ουσιαστική συζήτηση και, ταυτόχρονα, να διευκολυνθεί η συμετοχή συλλογικοτήτων και πολιτών από περιοχές εκτός Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, θα συζητήσουμε:

  • το Σάββατο 22 Φλεβάρη, από 12.00 - 16.00

για τα σχέδια του κράτους, τις εξελίξεις και τις εναλλακτικές λύσεις

  • την Κυριακή 23 Φλεβάρη, από 10.00 - 14.00

για τις κοινωνικές αντιστάσεις, τα πεδία συγκλίσεων και τις κοινές μας δράσεις

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο ελεύθερο - αυτοδιαχειριζόμενο ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή).

Οι συλλογικότητες που έχουν πρόθεση να συμμετάσχουν ή (και) να κάνουν οργανωμένες παρεμβάσεις, διάρκειας 10΄, θα ήταν χρήσιμο να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και τη θεματική στην οποία επιθυμούν να παρέμβουν, στη διεύθυνση prosynat@gmail.com ή στο τηλέφωνο   6942984299.

Δυστυχώς, δεν έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε έξοδα μετακινήσεων. Μπορούμε, όμως να αναλάβουμε τη φιλοξενία των συναγωνιστών-τριών από τις περιοχές εκτός Αττικής, αρκεί αυτό να μας δηλωθεί έγκαιρα.


Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ)
http://prosynat.blogspot.gr - prosynat@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: