Σελίδες

29/1/09

Ο Δήμαρχος του Τσιμέντου Ξαναχτυπά!



















Συνέχεια της ενημέρωσης...(βλ. και την προηγούμενη δημοσίευση για το θέμα)

Το απόγευμα της 27/1/09 πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Κύπρου και αποφασίστηκε κατάληψη του χώρου ώστε να αποφευχθεί η περίφραξη του από το δήμο και ουσιαστικά η έναρξη των έργων για το parking.

Η GreenAttack σ’ αυτή τη συνέλευση πρότεινε να γραφτεί κείμενο ενημέρωσης προς τους κατοίκους της περιοχής, να μοιραστεί στη γειτονιά, τα σχολεία, τα καταστήματα και την Κυριακή 1/2/09 να γίνει πορεία στους γύρω δρόμους του πάρκου. Επίσης, πρόταση της επιτροπής κατοίκων είναι να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο τη Δευτέρα 2/2/09 εφ’ όσον τελικά συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο (ένα από τα θέματα του θα είναι και το πάρκο).

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 28/1, γύρω στις 3:00 οι συγκεντρωμένοι που περιφρουρούσαν το πάρκο αποχώρησαν προσωρινά λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύτηκε ο δήμος. Στις 4:00 έφτασαν στο χώρο μπουλντόζες, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κακλαμάνη και της ΝΔ, Λαγός και Πλατόπουλος (πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής) μαζί με Χρυσαυγίτες και ασφαλίτες (περίπου 50 άτομα). Ο χώρος ισοπεδώθηκε! Κόπηκαν όσα δέντρα είχαν μείνει και ξεριζώθηκαν αυτά που είχαν φυτέψει χθες και προχθές οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής έτρεξαν να τους σταματήσουν και συνεπλάκησαν με τους παρευρισκόμενους τραμπούκους. Μια δημοτική σύμβουλος του ΚΚΕ ξυλοκοπήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ της έκλέψαν την κάμερα, τη φωτογραφική μηχανή και το κινητό της. Επίσης προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν από τους τραμπούκους πολλά ακόμα άτομα.


Στο δύσμοιρο πρώην (πλέον) πάρκο έριξαν αλάτι για να μην μπορεί να φυτρώσει τίποτα!

Παρά όλα αυτά τα γεγονότα κανείς από τους κατοίκους που έχουν κινητοποιηθεί δεν κάνουν πίσω. Η αστυνομία και οι τραμπούκοι δεν μας τρομάζουν.

Για περισσότερη ενημέρωση
και το site του Σ. Κούλογλου: www.tvxs.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: