Σελίδες

27/9/07

Βασικές Θέσεις της GreenAttack

Διαβάστε τις βασικές θέσεις της GreenAttack στην ιστοσελίδα μας:
www.green-attack.tk Το κείμενο συζητείται στις συναντήσεις της GreenAttack στις διάφορες περιοχές. Κάθε παρατήρηση για την ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του είναι ευπρόσδεκτη. Διάλογος πάνω σε όλα τα ζητήματα που θίγει είναι επίσης ευπρόσδεκτος, είτε με αποστολή μέιλ στο green.attack@yahoo.gr είτε εδώ στο blog μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα απ' όλα, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Δυστυχώς δε μπόρεσα να ανοίξω το site σας για να διαβάσω περισσότερα για το πώς σκέφτεστε να οργανωθείτε και να δράσετε.

Θα ήθελα πάντως να σας ενημερώσω ότι ήδη υπάρχει μια μαζική και ανοιχτή πρωοτοβουλία πολιτών για το περιβάλλον, που ξεκίνησε από το blog Αναδάσωση.
Πρόκειται για τη συλλογική προσπάθεια που οργάνωσε τη "συγκέντρωση με τα μαύρα" της 29/8 σε όλη την Ελλάδα. Αφού δημιουργήσαμε μία mailing list (όπου συμμετέχουν πάνω από 1.000 άτομα), έχουμε στήσει ένα οικολογικό portal, το οποίο ονομάσαμε Οικολόγιο . Λειτουργούμε ανοιχτά, με οριζόντιες δομές - χωρίς ιεραρχίες και καπελώματα. Ουσιαστικά, έχουμε τους ίδιους σκοπούς με τη δική σας ομάδα, πράγμα που σημαίνει ότι είσαστε ευπρόσδεκτοι να μας επισκεφτείτε και να συνεργαστείτε μαζί μας. Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι η κοινότητα που έχουμε δημιουργήσει (και που συνεχώς μεγαλώνει) δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει νομική υπόσταση (ΜΚΟ, σωματείο, κλπ) ούτε να διαχειριστεί χρήματα και να βάλει διαφημίσεις. Δουλεύουμε σε ομάδες, ανάλογα με τις ικανότητες και το γνωστικό πεδίο που έχει ο καθένας και σχεδιάζουμε αρκετούς τρόπους δράσης (αναδασώσεις, διαμαρτυρίες, σεμινάρια, κ.α) με σκοπό την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σου. Όπως σας ενημερώσαμε και στο e-mail το οποίο σας έχουμε στείλει, γνωρίζουμε το blog αναδάσωση και το Oικολόγιο. Συμμετείχαμε σαν άτομα στη «συγκέντρωση με τα μαύρα», στην συγκέντρωση για την Πάρνηθα και κάποιοι από εμάς και στο σεμινάριο που οργανώσατε για την δενδροφύτευση. Σίγουρα μας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί σας, τόσο στο επίπεδο της ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης όσο και στο επίπεδο της δράσης.
Η GreenAttack είναι μια νέα οικολογική οργάνωση. Ο τρόπος με τον οποίο θέλουμε να λειτουργούμε είναι με ομάδες ανά περιοχή που να διοργανώνουν συζητήσεις για τα οικολογικά ζητήματα που μας απασχολούν (δάση, μεταλλαγμένα τρόφιμα, παραλίες, ελεύθεροι χώροι κοκ) αλλά κυρίως να αποφασίζουν και να υλοποιούν δράσεις (διαμαρτυρίες, εκστρατείες ενημέρωσης, αναδασώσεις, καθαρισμούς δασών και παραλιών, περιπολίες κοκ). Επίσης σκεφτόμαστε την έκδοση μιας σειράς από μικρές ενημερωτικές μπροσούρες για τα βασικά περιβαλλοντικά ζητήματα.
Για να γίνει η δουλειά μας πιο αποτελεσματική θέλουμε σε κάθε περιοχή που υπάρχει ομάδα να λειτουργεί μια συντονιστική επιτροπή. Αυτή η επιτροπή θα είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να συμμετέχουν και η δουλειά της θα είναι η οργάνωση και η επεξεργασία των συζητήσεων και των δράσεων. Οι τοπικές ομάδες και οι επιτροπές συντονισμού θα λειτουργούν με πολύ ανοιχτό, διαφανή και δημοκρατικό τρόπο. Κεντρικά, ασφαλώς θα λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις – παρατηρήσεις κλπ. όσων δεν μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις αλλά στέλνουν κάποιο e-mail ή κάποιο σχόλιο στο blog.
Δεν έχουμε καμία σχέση με ΜΚΟ και καμία σχέση με χρηματοδότηση από κυβερνήσεις, υπουργεία, εταιρίες κλπ. Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους σχέσεις δεν επιτρέπουν να αρθρώνεις ανεξάρτητο λόγο και να κάνεις μαζικές και αποτελεσματικές δραστηριότητες. Επίσης είμαστε εντελώς αντίθετοι σε κάθε είδους αντιδημοκρατικά καπελώματα. Αυτά τα ζητήματα γίνονται αρκετά σαφή και ξεκάθαρα στην ιδρυτική μας διακήρυξη, την οποία μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα μας (www.greenattack.tk).
Αυτά τα λίγα για αρχή. Θα ήταν καλό μέσα στο επόμενο διάστημα να κανονίσουμε μια συνάντηση για να τα πούμε από κοντά. Η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι πολύ καλή και χρήσιμη αλλά η προσωπική επικοινωνία έχει άλλα πλεονεκτήματα.
Φιλικά, Ελένη - GreenAttack

paraxeno είπε...

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μια νέα δράση του οικολογίου εν όψει των εορτών, που σκοπό έχει την περαιτέρω περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας και την υπενθύμιση των ήδη καταγεγραμένων αλλά και των επαπειλούμενων καταστροφών σε όσους εφησυχάζουν, αλλά και την ενδειξη της αλλυλεγγύης μας σε όσους την βίωσαν. Εάν βρείτε την δράση αυτή ενδιαφέρουσα υποστηρίξτε την μέσα από τις σελιδες σας, ή με όποιον άλλο τρόπο κρίνετε κατάλληλο, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατότητα υλοποίησης της με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, ενημερώνουμε για αυτό όλους τους χώρους που θεωρούμε αξιόλογους και ευαίσθητους στα περιβαλλοντικά θέματα που μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν ίσως εντονώτερα όλους...

Ευχαριστώ πολύ

Χριστουγεννιάτικη αλυσίδα αγάπης του Οικολογίου για να σβήσει η φωτιά του καλοκαιριού…

οι σελίδες του φορουμ και του οικολογίου ειναι πάντοτε ανοιχτές στις ανακοινώσεις και τις ιδέες και τη συνεργασία, όλων όσων αγωνίζονται για την βελτίωση του περιβάλλοντος - "του σπιτιού μας"

kalliopi είπε...

Το Οικολόγιο προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του σε συνάντηση για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την οργάνωση, πορεία και εξέλιξη των δράσεων μας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007 στο χώρο Bοοze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57) και ώρα 15:00. Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη.

http://www.oikologio.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=119