Σελίδες

25/9/07

Πρώτη Συνάντηση GreenAttack Θεσσαλονίκης

Πρώτη Συνάντηση GreenAttack Θεσσαλονίκης


Green Attack: Ξεκινάμε… και στην Θεσσαλονίκη

Η πρώτη συνάντηση της Green Attack Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στο κτίριο της ΕΔΟΘ την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, όπου μαζευτήκαμε περίπου 40 άτομα με διάθεση για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το τι μπορούμε να κάνουμε στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από την απίστευτη καταστροφή των δασών με τις τελευταίες πυρκαγιές, και πάρθηκαν αποφάσεις για να μπούμε άμεσα σε δράση. Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να κυκλοφορήσουμε προκήρυξη για να ενημερώσουμε τον κόσμο της Θεσσαλονίκης για τα μέτρα πρόληψης που θα έπρεπε να είχαν ληφθεί για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, και κυρίως για τις ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα. Το πόσο εγκληματική ήταν η πολιτική της όλα αυτά τα χρόνια, σε σχέση με τον αποδεκατισμό και την απαξίωση της πυροσβεστικής και της δασικής υπηρεσίας λόγω υποχρηματοδότησης. Αποφασίσαμε επίσης να έρθουμε σ’ επαφή με το δασαρχείο για βοήθεια που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε στην προστασία του Σεΐχ Σου, που ενδεχομένως θα είναι ο επόμενος στόχος των επίδοξων εμπρηστών και καταπατητών. Επίσης εκδηλώθηκε η διάθεση να εμπλακούμε πρακτικά σε (πραγματικές και όχι εικονικές) αναδασώσεις που προγραμματίζεται να γίνουν. Ακόμα, προτάθηκε να γίνουν ενημερώσεις στα σχολεία.

Πολλοί όμως μίλησαν και για τα γενικότερα προβλήματα του περιβάλλοντος, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ο ρόλος των αναπτυγμένων χωρών στην επιδείνωση της περιβαλλοντικής καταστροφής. Αναφορά έγινε και στα τοπικά προβλήματα της πόλης, όπως η κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η αερορύπανση, το κυκλοφοριακό, η επέκταση του αεροδιαδρόμου στην Περαία, κ.ά.

Στο τέλος της συζήτησης δημιουργήθηκε μια επιτροπή από τους συμμετέχοντες, η οποία στόχο θα έχει να έρθει σε επαφή με μια σειρά από φορείς που μας ενδιαφέρουν (Δασαρχείο, Σωματείο Πυροσβεστών, κ.α.) και να συντονίζει- οργανώνει τις δράσεις που θέλουμε να αναπτύξουμε.

Σημαντικό ήταν πως η συζήτηση έγινε σε κλίμα φιλικό και απόλυτα δημοκρατικό, με τους περισσότερους παρόντες να συμμετέχουν ενεργά στην κουβέντα, να προτείνουν και κυρίως να δείχνουν διάθεση για συλλογική δράση.

Θα υπάρξει άμεση ενημέρωση για όλες τις δραστηριότητες της Green Attack, έτσι ώστε όποιος θέλει, να συμμετέχει σ’ αυτές.

- Η Green Attack είναι ένα πανελλαδικό κίνημα υπεράσπισης του περιβάλλοντος που παλεύει για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, απ΄ το πρόβλημα ρύπανσης μιας γειτονιάς μέχρι τα γενικότερα προβλήματα καταστροφής του πλανήτη.
- Η Green Attack είναι αυτοχρηματοδοτούμενη, δεν εξαρτάται από κανένα κονδύλι της κυβέρνησης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί αυτό πρακτικά σημαίνει συμβιβασμός μ’ αυτούς και με τις πολιτικές τους που είναι κάτι παραπάνω από καταστροφικές για το περιβάλλον.
- Στην Green Attack συμμετέχουμε όλοι ισότιμα, συναποφασίζουμε και δρούμε συλλογικά.

Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια, ας έρθει μαζί μας στις δράσεις μας, στις συναντήσεις μας .

Site: www.green-attack.tk
Email: greenattack.thes@yahoo.gr
Τηλ. Επικοινωνίας : 6942015769

Κλαίρη Κουντούρη, Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: