Σελίδες

30/11/07

Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απειλούν σοβαρά την υγεία - Προκήρυξη της GreenAttack Πατησίων

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΘΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;



7.000 - 10.000 κεραίες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν πανελλαδικά. Εκατοντάδες από αυτές λειτουργούν χωρίς άδεια καθώς δεν πληρούν ούτε αυτά τα υποτυπώδη όρια που προβλέπει ο νόμος 3431/2006 (βλ. παρακάτω)

Ανάλογα με την περίπτωση οι εταιρείες, δίνουν από 500 μέχρι 1700 ευρώ το μήνα με συμβόλαιο 12 χρόνων σε ιδιοκτήτες πολυκατοικιών προκειμένου να βάλουν τις κεραίες καμουφλαρισμένες, νύκτα ή τον δεκαπενταύγουστο προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις

ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ;

- Πανσελήνου & Πασσώβ 2 ( 2 κεραίες) απέναντι από τα σχολεία της Γκράβας με 4000 μαθητές
- Ανθέων 37-39 ( αχρηστεύθηκε μετά από κινητοποίηση κατοίκων στις 6/10/07)
- Λ.Ιωνίας 273 (πολύ κοντά στη Λεόντειο και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων)
- Χαλεπά 46 – οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δεν έχει καμία άδεια
- Πατησίων 302
- Κέας 1
- Δροσοπούλου & Σ. Λάμπρου
Και αυτές δεν είναι οι μόνες αλλά μόνο όσες έχουν ανακαλυφτεί από κατοίκους…

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ

Στην απάνθρωπη τσιμεντούπολη που ζούμε, μετά το νέφος, τα σκουπίδια, την έλλειψη πρασίνου ήρθε να προστεθεί και η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη με έκθεσή του (Νοέμβρης 03) προτείνει τον καθορισμό ελάχιστης απόστασης 500 μέτρων από κατοικημένες περιοχές και 300 μ. από σχολεία, νοσοκομεία κτλ. Τελικά ο νόμος 3431/2006(άρθρο 31 – παράγραφος 10) αγνόησε και αυτά τα υποτυπώδη όρια και επιτρέπει τις κεραίες παντού. Μοναδικός περιορισμός -που κανένας δεν ελέγχει- η μείωση των ορίων της ακτινοβολίας στο 60% της επιτρεπόμενης όταν η κεραία βρίσκεται στα 300 μέτρα από σχολεία, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία κ.α.

ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι εταιρείες (VODAPHONE,WIND, COSMOTE) προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ακτινοβολία των κεραιών δεν βλάπτει.

Λένε ψέματα!

- « Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε συνέδριο στην Μόσχα το 2004 διαπίστωσε ότι η έρευνα για τους πιθανούς κινδύνους πρέπει να συνεχιστεί (αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι υπάρχει πιθανότητα τα όρια που έχουν τεθεί να είναι ανεπαρκή). Παρόμοια πολιτική είχε ακολουθηθεί σε άλλες περιπτώσεις (κάπνισμα, διοξίνες, αμίαντος) των οποίων η επικινδυνότητα είχε υποτιμηθεί από τμήμα της τότε επιστημονικής κοινότητας…»

- Στις 19/5/06 η επιτροπή Πρωτοβουλίας κατοίκων Ν. Κόσμου δημοσιοποίησε λίστα 10 ανθρώπων που εμφάνισαν κακοήθεις όγκους και λευχαιμία. Όλοι τους κατοικούσαν σε ακτίνα 40 μέτρων από κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Τερπάνδρου.

- « Εμφανίσεις καρκίνων και άλλων σοβαρών ασθενειών έχουν ανακαλυφθεί γύρω από 7 κεραίες κινητής τηλεφωνίας… Οι μελέτες αφορούν περιοχές που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά σε εμφανίσεις καρκίνου, εγκεφαλικών αιμορραγιών και υψηλής πίεσης αίματος σε μια ακτίνα 360 μέτρα από κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μια από τις μελέτες, στο Warwickshire, αποκάλυψε παρουσία 31 καρκίνων γύρω από έναν και μόνο δρόμο. Το ¼ από τα 30 άτομα προσωπικού σε σχολείο που βλέπει ο 27μετρος ιστός κεραίας έχει αναπτύξει όγκους από το 2000, ενώ άλλο ¼ έχει σημαντικά προβλήματα υγείας.» ( Sunday Times 22.4.2007)

- « Είναι χειρότερη η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την ακτινοβολία του κινητού σε κάθε χρήση..» ( Κων/νος Λιολούσης επίκουρος καθηγητής Ηλεκτρονικής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών)

- « Ενώ αρχικά πιστευόταν ότι υπάρχουν μόνον θερμικές επιδράσεις, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας των ιστών του σώματος, με ότι αυτό συνεπάγεται, τελευταία γίνονται ολοένα και πιο πειστικές οι μη θερμικές επιδράσεις, δηλαδή αυτές που προέρχονται από χαμηλές εντάσεις ακτινοβολίας και οι οποίες επάγουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των κυττάρων και κατ΄ επέκταση του οργανισμού μας…τα προταθέντα από το 1998 όρια ασφαλείας δεν παρέχουν ασφάλεια από τις ακτινοβολίες της κινητής τηλεφωνίας(και όχι μόνο) στην υγεία του ανθρώπου.» (Λουκάς Μαργαρίτης – επικεφαλής ερευνητικής ομάδας – καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας και Ραδιοβιολογίας Πανεπιστημίου Αθήνα, - antikeraia.gr)

- «Δεν είμαστε στο 2000 που δεν γνωρίζαμε. Τώρα είμαστε σίγουροι ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία επηρεάζει τα κύτταρα» (Λ. Μαργαρίτης - ΝΕΤ 6/2/05)

- «...προκαλούνται βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, κακώσεις στους ιστούς του σώματος και του δέρματος επιστημονικά επιβεβαιωμένες…» (Νικήτας Κακλαμάνης καθηγητής ογκολογίας και νυν δήμαρχος Αθήνας σε κατάθεση σε δικαστήριο 15/12/2000)

Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αθηναίων( 18.6.2007) και του Πειραιά (1.6.2007) έχουν πάρει αποφάσεις ενάντια στις κεραίες αλλά δεν έχουν κάνει το παραμικρό καθώς οι πλειοψηφίες τους είναι δεμένες με χιλιάδες νήματα με τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας.

ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων(ΕΕΤΤ) για να εγκρίνει άδεια εγκατάστασης κεραίας χρειάζεται:
- Έγκριση από Νομαρχία μετά από περιβαλλοντική μελέτη. Δεν τηρείται στο 99% των περιπτώσεων - Έγκριση από την Πολεοδομία, χωρίς οικοδομική άδεια και αυτοψία. Δηλαδή μια αίτηση μόνο και η πολεοδομία την καταχωρεί
- Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας υποχρεούται να ελέγξει μόνο το 20% των περιπτώσεων και αφού προηγουμένως ενημερώσει την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Αλλά ακόμα και αυτά τα υποτυπώδη καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων αφού αν καθυστερήσει το ελληνικό δημόσιο να απαντήσει εντός ενός μηνός, η διαδικασία αυτοματοποιείται και η κεραία λειτουργεί νόμιμα!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Ελλάδα: 22 - 33 (volt ανά μέτρο)
Ελβετία: 4 - 6
Αυστρία: 0.6
Κίνα: 6
Βουλγαρία: 6
Βέλγιο: 3 (έχει πάρει απόφαση για μείωση σε 0.6)
Ρωσία: 1
Σάλτσμπουργκ-Αυστρία: 0.2
Παρίσι: 2
στοιχεία από : ΤΑ ΝΕΑ 12.6.2007

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

Σε μια σειρά περιοχές (Πετράλωνα, Α.Αρτέμιος, Δάφνη, Εξάρχεια κ.α.) κινήματα και δράσεις πολιτών έδειξαν το δρόμο: πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ξηλώνοντας τις κεραίες.
Πάνω από 30 τοπικές κινήσεις στην Αθήνα δημιούργησαν το Παναττικό Δίκτυο ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Στη γειτονιά μας τα Πατήσια ήδη ρίξαμε μία κεραία στην οδό Ανθέων 37-39, έχουν γίνει κινητοποιήσεις και μηνύσεις για άλλες, ενώ έχει συγκροτηθεί συντονιστικό κατοίκων του 5ου διαμερίσματος που προετοιμάζει κινητοποιήσεις.

Με λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές κινητοποιήσεις μπροστά στα κτίρια που έχουν κεραίες και στα γραφεία των εταιρειών, παρεμβάσεις σε φορείς, ξήλωμα των κεραιών στις περιοχές μας κ.α, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κίνημα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φρένο στις πολιτικές των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ


- Να ξηλωθούν όλες οι κεραίες από τις γειτονιές μας, με πρώτη προτεραιότητα αυτές που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία

- Να δοθεί λίστα από κάθε δήμο για το που ακριβώς λειτουργούν οι κεραίες

- Να καταργηθεί ο νόμος 3431/06 για τις κεραίες. Καμιά κεραία κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένη περιοχή

- Να δημιουργηθεί ένα νέο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των κεραιών με αποφασιστική συμμετοχή επιστημονικών και περιβαλλοντικών φορέων, κινήσεων πολιτών που να στοχεύουν στην απομάκρυνση των κεραιών, στην δημιουργία εναλλακτικών μορφών αναμετάδοσης με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων και όχι τα κέρδη των εταιρειών.


Προκήρυξη της GreenAttack Πατησίων

34 σχόλια:

Jack Nicholson είπε...

Η πραγματικότητα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι εντελώς διαφορετική απο αυτή που παρουσιάζεται. Πετάξτε τα κινητά σας και μετά ξεσηκωθείτε. Οταν η κάθε κεραία εξυπηρετεί μόνο 70 άτομα τι θέλετε να κάνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την Πατησίων όπου χρησιμοποιούν κινητό εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι? Εγκαθιστούν κεραίες μικρής ιχύος και λειτουργούν. Εχετε να προτείνετε έναν άλλο τρόπο εκτός απο το να φωνάζετε και να σπεκουλάρετε? Μην πείτε οι κεραίες να πάνε στα βουνά διότι είναι βλακεία και κινητή τηλεφωνία GSM δεν μπορεί να λειτουργήσει απο τα βουνά,

Ανώνυμος είπε...

H πραγματικότητα για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας δεν προκύπτει από τη φαντασία μας αλλά από τις ίδιες τις καταγγελίες κατοίκων και επιστημόνων. Οταν κάτοικοι αναφέρουν θανάτους από καρκίνο ή επιστήμονες δηλώνουν με σιγουριά πλέον ότι η ακτινοβολία των κεραιών βλάπτει σοβαρά την υγεία (βλ. αναφορές από προκήρυξη Green Attack)τότε δεν πρόκειται για σπέκουλα που λέει ο φίλος αλλά για συγκεκριμένα γεγονότα. Τα περί "70 ατόμων και κεραίες μικρής ισχύος" που αναφέρεις είναι εντελώς αστήρικτα και αβάσιμα. Αλλωστε αν είναι έτσι γιατί οι εταιρείες κρύβονται ή καμουφλάρους τις κεραίες; Ή γιατί απαγορεύονται ή κεραίες πάνω στις ταράτσες σχολείων, νοσοκομείων κτλ;
Αλλοι τρόποι ασφαλώς υπάρχουν και είναι στο χέρι των κατοίκων και των επιστημόνων να τις υποδείξουν. Για κάθε λογικό άνθρωπο η υγεία είναι πάνω από όλα και φυσικά και από την επικοινωνία. Ομως ήδη επιστήμονες (Μαργαρίτης, Λιολιούσης κ.α.) έχουν ρίξει ιδέες στο τραπέζι για πομπούς μειωμένης ακτινοβολίας σε λόφους, μακριά από κατοικημένες περιοχές, σε λάμπες ΔΕΗ μεγάλων λεωφόρων που δεν κατοικούν άνθρωποι κ.α.
Ολοι θα είμασταν πιο χρήσιμοι αν αντί να γινόμαστε απολογητές των εταιρειών σκεφτόμασταν ιδέες και προτάσεις που να εξασφαλίζουν την υγεία και την επικοινωνία γιατί κανείς δεν πρότεινε να καταργηθούν τα κινητά (αν και μια χαρά είμασταν χωρίς αυτά στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν)

Jack Nicholson είπε...

Σε ότι αφορά την ίδια χρήση του κινητού συμφωνώ ότι έχουμε βιώσει και καλύτερες ημέρες στο παρελθόν χωρίς κινητό, αλλά δεν είναι της στιγμής να αναπτύξουμε το θέμα της χρήσης του κινητού διότι οι σκεπτόμενοι ας πράξουν τα δέοντα και όποτε δεν θέλουν να πατήσουν το off και να βιώσουν την εποχή πρό κινητού εφόσον το επιθυμούν. Στο διαταύτα τώρα.

Οι καταγγελίες των κατοίκων απορρέουν απο το δικαιολογημένο φόβο τους, οι εταιρείες όφειλαν εξ' αρχής να ενημερώσουν με ενημερωτικές καμπάνιες για τις κεραίες καθώς και οι επίσημοι φορείς του κράτους, πράγμα που ούτε οι μέν ούτε οι δε το πράξαν πολύ κακώς. Απάντηση 1. Θάνατοι απο καρκίνο υπάρχουν και σε περιοχές που δεν υπάρχει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία απο πομπούς ραδιοφώνου τηλεόρασης κινητής κλπ, ο κ. Τριχόπουλος ο Νο1 επιδημιολόγος στον κόσμο που ξεμπρόστιασε τις καπνοβιομηχανίες το 2005 ξακαθάρισε ότι οι καρκίνοι επιδημιολογικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με τις κεραίες κινητής ραδιοφώνου τηλεόρασης κλπ, όυτως ή εάλλως αν μετρηθεί η συνολική ακτινοβολία που δεχόμαστε σε μια γειτονιά απο όλες τις πηγές η συνεισφορά της κεραίας κινητής που λειτουργεί στη γειτονιά είναι περίπου το 10-15% επί του συνόλου και σε συχνότητες υψηλότερες 900MHz και άνω (οι οποίες σημειωτέον είναι και λιγότερο διεισδυτικές και ως εκ τούτου βλαβερές). Οταν δεν γίνουν μετρήσεις ραδιενέργειας στην γειτονιά, ατμοσφαιρικής ρύπανσης, μικροσωματιδίων κλπ κλπ πως λέμε ξαφνικά ότι οι κεραίες ευθύνονται δυλαδή μόνο αυτό που βλέπουμε ευθύνεται, το θεωρώ αβάσιμο. Απάντηση 2. τα 70 άτομα ανά κεραία είναι αδιαμφησβήτητο μπείτε στις προδιαγραφές των κεραιών KATHREIN, NOKIA κλπ κλπ και θα δείτε ότι αυτό ισχύει ρωτήστε και έναν τεχνικό τηλεπικοινωνιών τέλος πάντων να σας το πεί αφού δεν με πιστεύετε. Απάντηση 3. Ολες οι καμουφλαρισμένες κεραίες είναι δηλωμένες στην ΕΕΤΤ και στο Δημόκριτο, καμουφλάρονται για ψυχολογικούς λόγους και μόνο, εδώ κεραίες που δεν είναι καμουφλαρισμένες και έχουν όλες τις άδειες ακόμα και πολεοδομίας και τις κυνηγάνε, στην Ελλάδα ζούμε της Εφης Θώδη και της άλλης που την πηδούσε ο Αλβανός και έφυγε και έκλαιγε στα κανάλια για να γυρίσει, το επίπεδό μας είναι πολύ χαμηλό, δεν φταίσει ο κόσμος τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης παρόλα αυτά το επίπεδό μας είναι πολύ χαμηλό σε αυτό δε νομίζω να διαφωνείτε. Απάντηση 4. Το νέο νομοσχέδιο απαγόρευσε την εγκατάσταση κεραιών πάνω απο τα κτίρια για να δείξει ότι παίρνει θέση και μόνο όταν επιστημονικά αποδεδειγμένο οι κεραίες εκπέμπουν οριζόντια,δεν έχει καμμία μα καμμία λογική, αυτό έγινε διότι ο Βερελής χωρίς να ρωτήσει κανέναν επιστήμονα έβγαλε απο το μυαλό του την απόσταση 300 μέτρων προεκλογικά (σπέκουλα και εδώ). Απάντηση 4. Οι κάτοικοι δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη για το πώς μπορεί να χτιστεί ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών όπως δεν μπορούν να εκφέρουν λόγο για το άν ένας δρόμος πρέπει να χαραχθεί απο αυτό το δρόμο ή απο εκέινο το δρόμο υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες που αυτούς ακούμε. Οταν λέω ειδικοί εννοώ ακτινοφυσικοί, φυσικοί και τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Τώρα παιρνάω πάσα στον Μαργαρίτη και στο Λιολιούση ο μεν βιολόγος ο δε φυσικός. Ο Μαργαρίτης εξ ειδικότητα δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη για το πως χτίζεται ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο ο δε Λολιούσης ισχυρίζεται ότι τα κινητά τα έχουν ανάγκη μόνο οι βοσκοί οι γιατροί και αυτόι που παίζουν στο χρηματιστήριο (σημειωτέον δεν γνωρίζει να ανοίγει ούτε έναν υπολογιστή) είναι της παλαιάς σχολής, ο άνθρωπος είναι passe καλός χρυσός αλλά είναι κόντρα στην εξέλιξη. Φωνάζει όμως για τα κινητά και τη χρήση τους απο παιδιά γεγονός το οποίο είναι σωστό και μέχρι να περάσουν αρκετά χρόνια και να έχουμε συγκεκριμένα επιδημιολογικά αποτελέσματα τα παιδιά θα πρέπει να μιλάνε μόνο με blue tooth και hands free τουλάχιστο μέχρι τα 16. Ας μη μιλάνε και καθόλου για να βιώσουν τα χρόνια της εφηβείας τους όπως όλοι εμείς ώστε νε έχουν το δικαίωμα στην επιλογή εδώ συμφωνούμε απόλυτα πιστεύω. Απάντηση 5. Δώσε βάση σε αυτό που γράφω. η κάθε εταιρεία έχει αγοράσει απο 125 συχνότητες οι διαθέσιμες συχνότητες για ομιλία στη φύση είναι απο 85Mhz έως 2500Mhz, 88-108 Mhz τις έχουν τα FM, 109-300 Mhz VHF ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 450-860 Mhz UHF ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, 888-960 Mhz ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, 1710-1880 Mhz ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, 2100 Mhz KINHTH ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ 3G. τις ενδιάμεσες αχρησιμοποίητες συχνότητες τις χρησιμοποιούν τα σώματα σφαλείας, ΤΑΧΙ, ΕΚΑΒ, κλπ. Οπως αντιλαμβάνεσαι η κάθε εταιρεία έχει διαθέσιμες περίπου 125 συχνότητες τις οποίες και έχει πληρώσει στο Ελληνικό κράτος με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (αυτό δεν μας απασχολεί όμως ας τις έχουν πληρώσει όσο είναι απλά το αναφέρουμε). Απο την κάθε συχνότητα μπορεί να μιλήσει ένα συνδρομητής λοιπόν όταν βάζουμε μια κεραία υψηλής ισχύος όπως οι ραδιοτηλεοπτικές (σημειωτέον οι κραδιοτηεοπτικές κεραίες μπορεί να ξεπεράσει η κάθε μία και τα 100,000 W !) για παράδειγμα στον Υμηττό 'βλέπει΄ μεγάλο μέρος της Αθήνας οι συδρομητές που μπορούν να επικοινωνήσουν όμως είναι μόνο 125 και μόνο στους εξωτερικούς χώρους όχι εντός κτιρίων. Για αυτό λοιπόν επινοήθηκε η φόρμουλα κεραίες μικρής ισχύος 10-20 W με πεδίο ευθύνης μερικές εκατοντάδες μέτρα , για την πόλη μιλάμε, ώστε να χρησιμοποιούν τις λιγοστές διαθέσιμες συχνότητες σε μικρή περιοχή την επονομαζόμενη κυψέλη. Στην επόμενη κυψέλη χρησιμοποιούνται πάλι οι ίδιες συχνότητες και έτσι μπορούν να συνομιλούν πολλαπλάσιοι συνδρομητές. Εάν λοιπόν εγκαταστήσουν οι εταιρείες τους στα βουνά στην Αθήνα θα μπορούν να συνομιλούν ταυτόχρονα περίπου 3,000 άτομα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους διότι οι συχνότητες 900 Mhz και πάνω δεν μπορούν να διεισδύσουν στα κτίρια απο απόσταση 'τρώνε πόρτα' ενώ με τη μέθοδο κεραίες μικρής ισχύος μπορούν να μιλάνε ταυτόχρονα 75,000 άτομα και εντός κτιρίων. Σε περίπτωση ανάγκης (σεισμοί κλπ)δε υπάρχουν τεχνικές για να πολλαπλασιαστεί το 75,000 σε 300,000 με μείωση της ποιότητας φωνής ενώ σε αυτή την περίπτωση (εκτάκτου ανάγκης)οι 3,000 μπορούν να γίνουν το πολύ 12,000. Τι μας φταίει λοιπόν μια κεραία σε μια γειτονιά καμουφλαρισμένη ή μη όταν είναι τοποθετημένη συνήθως στο υψηλότερο κτίριο, εκπέμπει τα 15 Watt της οριζόντια η οποία στην ουσία είναι αναμεταδότης τοπικής εξυπηρέτησης όταν μετρημένα μιλάμε με σωστό μηχάνημα όπου και αν μετρήσουμε γύρω γύρω (για τα σπίτια μιλάμε) η συνεισφορά της συγκεκριμένης κεραίας στο ηλεκτρομαγνητικό υπόβαθρο της περιοχής είναι κάτω απο το 15% του συνόλου. Στην Αθήνα ζούμε όπου και άν πάμε το ολιγώτερο 2 volt απο όλες τις πηγές θα τα μετρήσουμε τα 0,2 V της κινητής τηλεφωνίας μας πειράξανε? όταν το αυσηρό ελληνιό όριο ξεκινάει απο τα 33 V/m και καταλήγει στα 47.25 V/m (για το 3G).
Και μην ξεχνάμε ότι τα κινητά 'θεριεύουν' καί όταν δεν έχουν κεραία κοντά εκπέμπουν και 15 και 20 V/m ενώ όταν έχουν κοντά κεραία εκπέμπου 2-3 V/m.

Ρωτήστε λοιπόν τον κύριο Μαργαρίτη καθώς και τον κύριο Λιολοιούση για το υπόλοιπο υπόβαθρο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ραδιοτηλεόραση κλπ) το οποίο μετρημένα είναι απο το >70 % του συνόλου στην περιφέρεια Αττικής γιατί δεν τον ενοχλεί και τον πειράζει το 15% της κινητής τηλεφωνίας που κάνει χρήση των ελαφρύτερων συχνοτήτων απο τα FM,UHF & VHF. (Μιλάμε για πομπούς που εκπέμπουν σε 24ωρη βάση). Εγώ τρώω στη μάπα 3 V/m σε καθημερινή βάση στο σπίτι μου απο τον Υμηττό χωρίς καν να ανοίγω τηλεόραση μόνο Gallerie Miraraki βλέπω για να με πάρει ο ύπνος. Ένώ δέχομαι περίπου 0,5 V απο ελαφρύτερες συχνότητες (κεραίες κινητής τηλεφωνίας) τις οποίες όμως χρησιμοποιώ και σε καθημερινή βάση.


Κουκιά μετρημένα είναι, γνωρίζετε οτι η Ελλάδα δεν υπογράφει σύμφωνο με τις υπόλοιπες 'καμμένες' χώρες τις Ευρώπης οι οποίες δεσμέυονται να μετατρέψουν τα καμμένα σε δάση? Γνωρίζετε ότι στη Ζαχάρω 2,000 στρέμματα θα δοθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες (απο τις καμμένες εκτάσεις?) και εμείς ασχολούμαστε με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος χωρίς εντωμεταξύ να μετρήσει παρά μόνο με κάτι μηχανάκια της πλάκας.

Αυτά πρός το παρόν ελπίζω να μην πήγε ο χρόνος μου χαμένος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ αφού συμφωνήσαμε σε κάτι για το παρελθόν που δεν είχαμε κινητά θα μπω στο ψητό.
Γιατί νομίζεις οι εταιρείες και τα κράτη δεν έκαναν καμπάνιες ενημέρωσης πριν και μάλιστα πολύ κακώς όπως λες; Το ξέχασαν; Δεν ήθελαν να μας ενοχλήσουν; Μάλλον όχι. Οταν πρόκειται για δισ κερδών και πολυεθνικές που ελέγχουν κυβερνήσεις θα το είχαν κάνει προ πολλού αν ήταν σίγουρες ότι η τεχνολογία τους δεν προκαλεί πρόβλημα. Δεν είναι όμως. Το ίδιο έκαναν αρχικά και με το τσιγάρο, τις διοξίνες, τον αμίαντο μέχρι να αποδειχτεί τελικά ότι προκαλούν θανάτους για να δεχτούν τελικά ...να μπει στις διαφημίσεις ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Θέλεις να γίνει το ίδιο και με την ακτινοβολία των κεραιών; Μας συγχωρείται λάθος μετά από 5 χρόνια; Ο Μαργαρίτης σε τηλεοπτική εκπομπή ΝΕΤ 6.2.05 έβρασε αυγό ανάμεσα σε 2 κινητά που λειτουργούσαν. Εχω λίστα με πάνω από 100 επιστήμονες σε Ελλάδα και διεθνώς που έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις από αυτές που υποστηρίζεις. Ο Μαργαρίτης είναι καθηγητής κυτταρικής βΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Ραδιολογίας και ο Λιολούσης καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. Ο Μαργαρίτης χρειάστηκε 5 χρόνια ερευνών για να πει ότι υπάρχει πρόβλημα. Δεν το έκανε από την αρχή και απερίσκεπτα. Τα ίδια είχε πει και ο Κακλαμάνης (ογκολόγος) και νυν δήμαρχος από το 2000. Επίσης οι αναφορές για θανάτους είναι και από Ελλάδα (Ν.Κόσμος) και από Βρεττανία ενώ υπάρχουν και δεκάδες άλλες αναφορές από άλλες χώρες του κόσμου παρόμοιου τύπου. Ο ίδιος ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε συνέδριο στη Μόσχα το 2004 διαπίστωσε ότι η έρευνα για τους πιθανούς κινδύνους πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς να λέει κατηγορηματικά δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Η διαφορά που υπάρχει στα όρια ασφαλείας μεταξύ χωρών π.χ. Ελλάδα 22-33 βολτ/μέτρο Αυστρία 0.6 δείχνει ότι δεν υπάρχει σιγουριά και βεβαιότητα για τίποτα. Η Ελλάδα επίσης έχει ένα από τα χειρότερα και όχι αυστηρότερα όρια ασφαλείας διεθνώς. Ασφαλώς η ακτινοβολία από τις κεραίες δεν είναι η μόνη βλαβερή ακτινοβολία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν και άλλες πρέπει να την αγνοήσουμε.
Ούτε η φόρμουλα με τις πολλές κεραίες είναι για το καλό μας αλλά για το οικονομικό καλό των εταιρειών. Οι κάτοικοι όχι μόνο μπορούν αλλά πρέπει να έχουν λόγο στο τι συμβαίνει γι αυτούς χωρίς αυτούς. Αξιοποιώντας ασφαλώς επιστήμονες σχετικούς με το θέμα. Γιατί για τις εταιρείες η υγεία του κόσμου είναι γραμμένη στα παλαιότερα των τίμπερλαντ τους. Το βασικό είναι να κερδίσουν. Στον 21ο αιώνα η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις που για τις εταιρείες όμως είναι πιο ακριβές και γι αυτό τις απορρίπτουν. Τα ΜΜΕ παίζουν το ρόλο που λες. Δεν σε προβληματίζει όμως ότι βασικοί χορηγοί ή και ιδιοκτήτες σε αυτά είναι οι εταιρείες κινητής; Γιατί νομίζεις θέλουν να έχουμε χαμηλό επίπεδο; Για να κάνουν ότι θέλουν. Ο Βερελής το 2003 πήγε να κάνει αυτό με την απόσταση των 300 μέτρων ύστερα από προτάσεις επιστημόνων, του Συνήγορου του Πολίτη κ.α. Βέβαια και τα 300 μέτρα είναι ανεπαρκή και υποκριτικά γιατι αφορούν μόνο σχολεία, νοσοκομεία κτλ. λες και αν οι μαθητές ή οι ασθενείς είναι στο σπίτι δεν βλάπτονται. Επειτα το 2006 καταργήθηκε και αυτό το μέτρο και γίνεται χαμός. Τα κινητά βλάπτουν τα παιδιά όπως λες και έτσι είναι, μόνο που και αυτό οι εταιρείες το αρνούνται και το προωθούν διαρκώς. Τα παιδιά έχουν πιο ευαίσθητο εγκέφαλο και λιγότερα αναπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα οπότε είναι πιο ευάλωτα. Αν οι εταιρείες δεν διστάζουν στην περίπτωση των παιδιών νομίζεις ενδιαφέρονται σοβαρά για την υγεία των μεγαλύτερων;
Οι κάτοικοι κινητοποιούνται όχι γιατί παρασύρονται -από ποιον και με τι κίνητρο άραγε- αλλά γιατί κανένας δεν τους διαβεβαιώνει ότι δεν κινδυνεύουν από τις κεραίες.
Για την Ζαχάρω κτλ που λες συμφωνώ. Εμείς κάνουμε καμπάνια και για τα δάση και για τις φωτιές και για τους ελεύθερους χώρους και την αερορύπανση. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στο σάιτ και στο μπλογκ μας και θα τα δεις. Προφανώς δεν ασχολούμαστε μόνο με τις κεραίες ούτε τις ιεραρχούμε σαν πρώτη προτεραιότητα.
Εσύ θα έπρεπε -από τη στιγμή που έχεις και γενικότερες οικολογικές ανησυχίες- αντί να ασχολείσαι με την υπεράσπιση των εταιρειών κινητής να είσαι με την μεριά όσων πλήττονται από αυτές και αγωνίζονται ενάντια σε αυτές.
Σύντομα θα οργανώσουμε δημόσια εκδήλωση για το θέμα και αν θέλεις μας στέλνεις τα στοιχεία σου για να σε καλέσουμε στη συζήτηση.

Jack Nicholson είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 1. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έκαναν ενημερωτικές εκστρατείες 1α. διότι θεώρησαν το θέμα ελλάσων (κακώς) 1β. Διότι είχαν δύο τεράστια θέματα να λύσουν (την κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας η οποία είναι απο τις πιο δύσκολες λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου πολλά βουνά και δύσβατες περιοχές, & β έπρεπε να διειδύσουν εμπορικά και να αποκτήσουν .
συνδρομητές (προφανώς για να έχουν κέρδη αυτό είναι κακό?) Επίσης μην συσχετίζουμε την κινητή τηλεφωνία και ειδικότερα τις κεραίες της με το τσιγάρο τις διοξίνες δίότι την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείτο στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμψε το 1920 στην Αμερική(Frank Conrad) χρησιμοποιούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μου μου λές πάλι για τους θανάτους στο΄Ν.Κόσμο το παράδειγμα δεν έχει ουδεμία βάση κάντε μετρήσεις στη γειτονιά (δεν κάνετε όμως διότι δεν σας βολεύει). Απάντηση 2. Για το θέμα των κινητών έχω πάρει διακριτή απόσταση και η μόνη θέση που έχω πάρει είναι (χρήση bluetooth & hands free),εδώ συμφωνούμε. Επίσης εφόσον αναφέρεσθε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία σας πληροφορώ (μια που δεν το γνωρίζετε) ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη δνση http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html όπου ο Π.Ο.Υ αναφέρεται ρητά (Το 2006 όχι το 2004) και λέει: 'From all evidence accumulated so far, no adverse short- or long-term health effects have been shown to occur from the RF signals produced by base stations. Since wireless networks produce generally lower RF signals than base stations, no adverse health effects are expected from exposure to them.' Επίσης σε ότι αφορά τον καρκίνο αναφέρει ότι :"Cancer: Media or anecdotal reports of cancer clusters around mobile phone base stations have heightened public concern. It should be noted that geographically, cancers are unevenly distributed among any population. Given the widespread presence of base stations in the environment, it is expected that possible cancer clusters will occur near base stations merely by chance. Moreover, the reported cancers in these clusters are often a collection of different types of cancer with no common characteristics and hence unlikely to have a common cause. Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m, επισκεφθείτε παρακαλώ την ιστοσελίδα Απάντηση 1. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έκαναν ενημερωτικές εκστρατείες 1α. διότι θεώρησαν το θέμα ελλάσων (κακώς) 1β. Διότι είχαν δύο τεράστια θέματα να λύσουν (την κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας η οποία είναι απο τις πιο δύσκολες λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου πολλά βουνά και δύσβατες περιοχές, & β έπρεπε να διειδύσουν εμπορικά και να αποκτήσουν .
συνδρομητές (προφανώς για να έχουν κέρδη αυτό είναι κακό?) Επίσης μην συσχετίζουμε την κινητή τηλεφωνία και ειδικότερα τις κεραίες της με το τσιγάρο τις διοξίνες δίότι την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείτο στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμψε το 1920 στην Αμερική(Frank Conrad) χρησιμοποιούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μου μου λές πάλι για τους θανάτους στο΄Ν.Κόσμο το παράδειγμα δεν έχει ουδεμία βάση κάντε μετρήσεις στη γειτονιά (δεν κάνετε όμως διότι δεν σας βολεύει). Απάντηση 2. Για το θέμα των κινητών έχω πάρει διακριτή απόσταση και η μόνη θέση που έχω πάρει είναι (χρήση bluetooth & hands free),εδώ συμφωνούμε. Επίσης εφόσον αναφέρεσθε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία σας πληροφορώ (μια που δεν το γνωρίζετε) ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη δνση http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html όπου ο Π.Ο.Υ αναφέρεται ρητά (Το 2006 όχι το 2004) και λέει: 'From all evidence accumulated so far, no adverse short- or long-term health effects have been shown to occur from the RF signals produced by base stations. Since wireless networks produce generally lower RF signals than base stations, no adverse health effects are expected from exposure to them.' Επίσης σε ότι αφορά τον καρκίνο αναφέρει ότι :"Cancer: Media or anecdotal reports of cancer clusters around mobile phone base stations have heightened public concern. It should be noted that geographically, cancers are unevenly distributed among any population. Given the widespread presence of base stations in the environment, it is expected that possible cancer clusters will occur near base stations merely by chance. Moreover, the reported cancers in these clusters are often a collection of different types of cancer with no common characteristics and hence unlikely to have a common cause. Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m) επισκεφθείτε παρακαλώ την ιστοσελίδα http://www.who.int/docstore/peh-emf/EMFStandards/who-0102/Worldmap5.htm και να τη συμβουλέυεσθε πρίν γράφετε αυτά που γράφετε διότι παραπληροφορείτε τον κόσμο. Απάντηση 4. Η συγκεκριμένη φόρμουλα με τις κεραίες 'κεραίες χαμηλής ισχύος, πυκνό δίκτυο' είναι η πιο ακριβή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σκεφθείτε μόνο, καλύτερα 4 κεραίες (Πεντέλη,Υμηττός,Αιγάλεω 7 Πάρνηθα) 4 ρεύματα, 4 ενοίκια, όλα 4, ενώ απο την άλλη εκατοντάδες κεραίες, εκατοντάδες ενοίκια, εκατοντάδες ρεύματα, όλα εκατοντάδες και ας μην ξεχνάμε και την κατακραυγή του κόσμου η οποία προκαλείτε απο αθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν το θέμα και σπεκουλάρουν για λόγους που μόνο ευτοί γνωρίζουν(Σας το έχω αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία στα παραπάνω, και στην περίπτωση του Π.Ο.Υ δεν γνωρίζατε την επίσημή του θέση για τις κεραίες και στην περίπτωση των ορίων ασφαλείας), επίσης το να δείχνεις 3-4 χώρες όπου τα όρια ασφαλείας είναι αυστηρά όταν άλλες 60 έχουν λιγότερο αυστηρα δείχνει δόλο (δηλαδή χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ,η Αυστρία, η Δανία κλπ κλπ είναι βλάκες !!! και εμείς είμαστε έξυπνοι!!!) Απάντηση 5. Ο Βερελής εφόσον έθεσε το θέμα με την απόσταση το οποίο όποιον φυσικό και αν ρωτήσεις θα γελάσει διότι μπορώ να βάλω μια κεραία στα 300 μέτρα από ένα σχολείο να αυξήσω την έντασή της και η ακτινοβολία που δέχονται οι μαθητές να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αν βάλω μια κεραία κοντά στα σχολεία με χαμηλή ένταση να όπως στην περίπτωση της Γκράβας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.pedion24.gr/gr/results2_gr.jsp?station=S010501 σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά όπου ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Ο.Τ.Ε και έχει εγκαταστήσει η Cosmote μεγάλη κεραία που στη θέα της και μόνο λες καλά τι γίνεται εδώ. Οι τιμές όχι μόνο από την κεραία της Cosmote αλλά και από όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά μόλις ξεπερνάει τα 0,7 V/m ενώ οι τιμές από τις υπόλοιπες πηγές (Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στο Αιγάλεω παρακαλώ αρκετά χιλιόμετρα μακριά ) είναι 3.42 V/m. Για ποιες αποστάσεις μας μιλάει ο κ. Βερελής λοιπόν, βασικός κανόνας της αρχής της προφύλαξης είναι η μη διάκριση, γιατί εδώ να γίνεται διάκριση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τις ραδιοτηλεοπτικές να μην τις αναφέρουμε. Γιατι? Μήπως πρέπει να τα έχουμε καλά με τα ΜΜΕ? Ή μήπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι τα υποψήφια θύματα μιας και δεν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους από μακριά αλλά μέσα στις γειτονιές?) Επίσης το μέτρο με απόσταση 300 μέτρα δεν ίσχυσε ποτέ ώστε να καταργηθεί και εδώ σε πιάνω αδιάβαστο Τάκη. Ας μην αναφερθούμε δε και στη βλακεία δηλαδή τα παιδιά όταν βρίσκονται στα σπίτια τους τότε τι γίνεται μόνο στο σχολείο? Λαϊκισμός στο φούλ, χωρίς επιστημονικές αποδείξεις. Γιατί δεν τοποθετείτε λοιπόν και στη Γκράβα στα σχολεία ένα μηχάνημα ένα απλό τηλέφωνο στο πολυτεχνείο και θα έρθουν να σας το τοποθετήσουν για να δείτε τι γίνεται και μετά ξεσηκωθείτε. Σας προτείνω να καλέσετε το Πολυτεχνείο στο τηλέφωνο είναι 210-7723849 και να τους πείτε να εγκαταστήσουν ένα μετρητικό παρακολούθησης της ακτινοβολίας, εάν δεν το κάνετε θεωρώ ότι αλλού τυρβάζετε. (Εχετε υπ’ όψη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΠΕΔΙΟΝ24 υπογράφεται και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Τέλος επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=796083 και κατεβάστε ένα pdf αρχείο να διαβάσετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες .

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 1. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έκαναν ενημερωτικές εκστρατείες 1α. διότι θεώρησαν το θέμα ελλάσων (κακώς) 1β. Διότι είχαν δύο τεράστια θέματα να λύσουν (την κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας η οποία είναι απο τις πιο δύσκολες λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου πολλά βουνά και δύσβατες περιοχές, & β έπρεπε να διειδύσουν εμπορικά και να αποκτήσουν .
συνδρομητές (προφανώς για να έχουν κέρδη αυτό είναι κακό?) Επίσης μην συσχετίζουμε την κινητή τηλεφωνία και ειδικότερα τις κεραίες της με το τσιγάρο τις διοξίνες δίότι την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείτο στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμψε το 1920 στην Αμερική(Frank Conrad) χρησιμοποιούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μου μου λές πάλι για τους θανάτους στο΄Ν.Κόσμο το παράδειγμα δεν έχει ουδεμία βάση κάντε μετρήσεις στη γειτονιά (δεν κάνετε όμως διότι δεν σας βολεύει). Απάντηση 2. Για το θέμα των κινητών έχω πάρει διακριτή απόσταση και η μόνη θέση που έχω πάρει είναι (χρήση bluetooth & hands free),εδώ συμφωνούμε. Επίσης εφόσον αναφέρεσθε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία σας πληροφορώ (μια που δεν το γνωρίζετε) ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη δνση http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html όπου ο Π.Ο.Υ αναφέρεται ρητά (Το 2006 όχι το 2004) και λέει: 'From all evidence accumulated so far, no adverse short- or long-term health effects have been shown to occur from the RF signals produced by base stations. Since wireless networks produce generally lower RF signals than base stations, no adverse health effects are expected from exposure to them.' Επίσης σε ότι αφορά τον καρκίνο αναφέρει ότι :"Cancer: Media or anecdotal reports of cancer clusters around mobile phone base stations have heightened public concern. It should be noted that geographically, cancers are unevenly distributed among any population. Given the widespread presence of base stations in the environment, it is expected that possible cancer clusters will occur near base stations merely by chance. Moreover, the reported cancers in these clusters are often a collection of different types of cancer with no common characteristics and hence unlikely to have a common cause. Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m, επισκεφθείτε παρακαλώ την ιστοσελίδα Απάντηση 1. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έκαναν ενημερωτικές εκστρατείες 1α. διότι θεώρησαν το θέμα ελλάσων (κακώς) 1β. Διότι είχαν δύο τεράστια θέματα να λύσουν (την κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας η οποία είναι απο τις πιο δύσκολες λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου πολλά βουνά και δύσβατες περιοχές, & β έπρεπε να διειδύσουν εμπορικά και να αποκτήσουν .
συνδρομητές (προφανώς για να έχουν κέρδη αυτό είναι κακό?) Επίσης μην συσχετίζουμε την κινητή τηλεφωνία και ειδικότερα τις κεραίες της με το τσιγάρο τις διοξίνες δίότι την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείτο στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμψε το 1920 στην Αμερική(Frank Conrad) χρησιμοποιούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μη μου λές πάλι για τους θανάτους στο΄Ν.Κόσμο το παράδειγμα δεν έχει ουδεμία βάση κάντε μετρήσεις στη γειτονιά (δεν κάνετε όμως διότι δεν σας βολεύει). Απάντηση 2. Για το θέμα των κινητών έχω πάρει διακριτή απόσταση και η μόνη θέση που έχω πάρει είναι (χρήση bluetooth & hands free),εδώ συμφωνούμε. Επίσης εφόσον αναφέρεσθε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία σας πληροφορώ (μια που δεν το γνωρίζετε) ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη δνση http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html όπου ο Π.Ο.Υ αναφέρεται ρητά (Το 2006 όχι το 2004) και λέει: 'From all evidence accumulated so far, no adverse short- or long-term health effects have been shown to occur from the RF signals produced by base stations. Since wireless networks produce generally lower RF signals than base stations, no adverse health effects are expected from exposure to them.' Επίσης σε ότι αφορά τον καρκίνο αναφέρει ότι :"Cancer: Media or anecdotal reports of cancer clusters around mobile phone base stations have heightened public concern. It should be noted that geographically, cancers are unevenly distributed among any population. Given the widespread presence of base stations in the environment, it is expected that possible cancer clusters will occur near base stations merely by chance. Moreover, the reported cancers in these clusters are often a collection of different types of cancer with no common characteristics and hence unlikely to have a common cause. Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m) επισκεφθείτε παρακαλώ την ιστοσελίδα http://www.who.int/docstore/peh-emf/EMFStandards/who-0102/Worldmap5.htm και να τη συμβουλέυεσθε πρίν γράφετε αυτά που γράφετε διότι παραπληροφορείτε τον κόσμο. Απάντηση 4. Η συγκεκριμένη φόρμουλα με τις κεραίες 'κεραίες χαμηλής ισχύος, πυκνό δίκτυο' είναι η πιο ακριβή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σκεφθείτε μόνο, καλύτερα 4 κεραίες (Πεντέλη,Υμηττός,Αιγάλεω 7 Πάρνηθα) 4 ρεύματα, 4 ενοίκια, όλα 4, ενώ απο την άλλη εκατοντάδες κεραίες, εκατοντάδες ενοίκια, εκατοντάδες ρεύματα, όλα εκατοντάδες και ας μην ξεχνάμε και την κατακραυγή του κόσμου η οποία προκαλείτε απο αθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν το θέμα και σπεκουλάρουν για λόγους που μόνο ευτοί γνωρίζουν(Σας το έχω αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία στα παραπάνω, και στην περίπτωση του Π.Ο.Υ δεν γνωρίζατε την επίσημή του θέση για τις κεραίες και στην περίπτωση των ορίων ασφαλείας), επίσης το να δείχνεις 3-4 χώρες όπου τα όρια ασφαλείας είναι αυστηρά όταν άλλες 60 έχουν λιγότερο αυστηρα δείχνει δόλο (δηλαδή χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ,η Αυστρία, η Δανία κλπ κλπ είναι βλάκες !!! και εμείς είμαστε έξυπνοι!!!) Απάντηση 5. Ο Βερελής εφόσον έθεσε το θέμα με την απόσταση το οποίο όποιον φυσικό και αν ρωτήσεις θα γελάσει διότι μπορώ να βάλω μια κεραία στα 300 μέτρα από ένα σχολείο να αυξήσω την έντασή της και η ακτινοβολία που δέχονται οι μαθητές να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αν βάλω μια κεραία κοντά στα σχολεία με χαμηλή ένταση να όπως στην περίπτωση της Γκράβας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.pedion24.gr/gr/results2_gr.jsp?station=S010501 σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά όπου ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Ο.Τ.Ε και έχει εγκαταστήσει η Cosmote μεγάλη κεραία που στη θέα της και μόνο λες καλά τι γίνεται εδώ. Οι τιμές όχι μόνο από την κεραία της Cosmote αλλά και από όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά μόλις ξεπερνάει τα 0,7 V/m ενώ οι τιμές από τις υπόλοιπες πηγές (Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στο Αιγάλεω παρακαλώ αρκετά χιλιόμετρα μακριά ) είναι 3.42 V/m. Για ποιες αποστάσεις μας μιλάει ο κ. Βερελής λοιπόν, βασικός κανόνας της αρχής της προφύλαξης είναι η μη διάκριση, γιατί εδώ να γίνεται διάκριση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τις ραδιοτηλεοπτικές να μην τις αναφέρουμε. Γιατι? Μήπως πρέπει να τα έχουμε καλά με τα ΜΜΕ? Ή μήπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι τα υποψήφια θύματα μιας και δεν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους από μακριά αλλά μέσα στις γειτονιές?) Επίσης το μέτρο με απόσταση 300 μέτρα δεν ίσχυσε ποτέ ώστε να καταργηθεί και εδώ σε πιάνω αδιάβαστο Τάκη. Ας μην αναφερθούμε δε και στη βλακεία δηλαδή τα παιδιά όταν βρίσκονται στα σπίτια τους τότε τι γίνεται μόνο στο σχολείο? Λαϊκισμός στο φούλ, χωρίς επιστημονικές αποδείξεις. Γιατί δεν τοποθετείτε λοιπόν και στη Γκράβα στα σχολεία ένα μηχάνημα ένα απλό τηλέφωνο στο πολυτεχνείο και θα έρθουν να σας το τοποθετήσουν για να δείτε τι γίνεται και μετά ξεσηκωθείτε. Σας προτείνω να καλέσετε το Πολυτεχνείο στο τηλέφωνο είναι 210-7723849 και να τους πείτε να εγκαταστήσουν ένα μετρητικό παρακολούθησης της ακτινοβολίας, εάν δεν το κάνετε θεωρώ ότι αλλού τυρβάζετε. (Εχετε υπ’ όψη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΠΕΔΙΟΝ24 υπογράφεται και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Τέλος επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=796083 και κατεβάστε ένα pdf αρχείο να διαβάσετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες .

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να διαγράψω το comment #6 και δεν μπορώ.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση 1. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν έκαναν ενημερωτικές εκστρατείες 1α. διότι θεώρησαν το θέμα ελλάσων (κακώς) 1β. Διότι είχαν δύο τεράστια θέματα να λύσουν (την κάλυψη της Ελληνικής επικράτειας η οποία είναι απο τις πιο δύσκολες λόγω γεωγραφικού ανάγλυφου πολλά βουνά και δύσβατες περιοχές, & β έπρεπε να διειδύσουν εμπορικά και να αποκτήσουν .
συνδρομητές (προφανώς για να έχουν κέρδη αυτό είναι κακό?) Επίσης μην συσχετίζουμε την κινητή τηλεφωνία και ειδικότερα τις κεραίες της με το τσιγάρο τις διοξίνες δίότι την ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιείτο στον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό που εξέπεμψε το 1920 στην Αμερική(Frank Conrad) χρησιμοποιούν και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Μη μου λές πάλι για τους θανάτους στο΄Ν.Κόσμο το παράδειγμα δεν έχει ουδεμία βάση κάντε μετρήσεις στη γειτονιά (δεν κάνετε όμως διότι δεν σας βολεύει). Απάντηση 2. Για το θέμα των κινητών έχω πάρει διακριτή απόσταση και η μόνη θέση που έχω πάρει είναι (χρήση bluetooth & hands free),εδώ συμφωνούμε. Επίσης εφόσον αναφέρεσθε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία σας πληροφορώ (μια που δεν το γνωρίζετε) ότι μπορείτε να επισκεφθείτε τη δνση http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs304/en/index.html όπου ο Π.Ο.Υ αναφέρεται ρητά (Το 2006 όχι το 2004) και λέει: 'From all evidence accumulated so far, no adverse short- or long-term health effects have been shown to occur from the RF signals produced by base stations. Since wireless networks produce generally lower RF signals than base stations, no adverse health effects are expected from exposure to them.' Επίσης σε ότι αφορά τον καρκίνο αναφέρει ότι :"Cancer: Media or anecdotal reports of cancer clusters around mobile phone base stations have heightened public concern. It should be noted that geographically, cancers are unevenly distributed among any population. Given the widespread presence of base stations in the environment, it is expected that possible cancer clusters will occur near base stations merely by chance. Moreover, the reported cancers in these clusters are often a collection of different types of cancer with no common characteristics and hence unlikely to have a common cause. Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m, επισκεφθείτε παρακαλώ την ιστοσελίδα http://www.who.int/docstore/peh-emf/EMFStandards/who- Απάντηση 3. Λάθος για την Αυστρία, δεν είναι 0,6 V/m αλλά 58.33 V/m (μόνο το Ssalsburg έχει 0,6 V/m) και να τη συμβουλέυεσθε πρίν γράφετε αυτά που γράφετε διότι παραπληροφορείτε τον κόσμο. Απάντηση 4. Η συγκεκριμένη φόρμουλα με τις κεραίες 'κεραίες χαμηλής ισχύος, πυκνό δίκτυο' είναι η πιο ακριβή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σκεφθείτε μόνο, καλύτερα 4 κεραίες (Πεντέλη,Υμηττός,Αιγάλεω 7 Πάρνηθα) 4 ρεύματα, 4 ενοίκια, όλα 4, ενώ απο την άλλη εκατοντάδες κεραίες, εκατοντάδες ενοίκια, εκατοντάδες ρεύματα, όλα εκατοντάδες και ας μην ξεχνάμε και την κατακραυγή του κόσμου η οποία προκαλείτε απο αθρώπους οι οποίοι δεν γνωρίζουν το θέμα και σπεκουλάρουν για λόγους που μόνο ευτοί γνωρίζουν(Σας το έχω αποδείξει με αδιάσειστα στοιχεία στα παραπάνω, και στην περίπτωση του Π.Ο.Υ δεν γνωρίζατε την επίσημή του θέση για τις κεραίες και στην περίπτωση των ορίων ασφαλείας), επίσης το να δείχνεις 3-4 χώρες όπου τα όρια ασφαλείας είναι αυστηρά όταν άλλες 60 έχουν λιγότερο αυστηρα δείχνει δόλο (δηλαδή χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Αγγλία, οι ΗΠΑ,η Αυστρία, η Δανία κλπ κλπ είναι βλάκες !!! και εμείς είμαστε έξυπνοι!!!) Απάντηση 5. Ο Βερελής εφόσον έθεσε το θέμα με την απόσταση το οποίο όποιον φυσικό και αν ρωτήσεις θα γελάσει διότι μπορώ να βάλω μια κεραία στα 300 μέτρα από ένα σχολείο να αυξήσω την έντασή της και η ακτινοβολία που δέχονται οι μαθητές να είναι μεγαλύτερη απ’ ότι αν βάλω μια κεραία κοντά στα σχολεία με χαμηλή ένταση να όπως στην περίπτωση της Γκράβας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.pedion24.gr/gr/results2_gr.jsp?station=S010501 σε δημοτικό σχολείο του Πειραιά όπου ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο Ο.Τ.Ε και έχει εγκαταστήσει η Cosmote μεγάλη κεραία που στη θέα της και μόνο λες καλά τι γίνεται εδώ. Οι τιμές όχι μόνο από την κεραία της Cosmote αλλά και από όλες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά μόλις ξεπερνάει τα 0,7 V/m ενώ οι τιμές από τις υπόλοιπες πηγές (Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς που είναι εγκατεστημένοι στο Αιγάλεω παρακαλώ αρκετά χιλιόμετρα μακριά ) είναι 3.42 V/m. Για ποιες αποστάσεις μας μιλάει ο κ. Βερελής λοιπόν, βασικός κανόνας της αρχής της προφύλαξης είναι η μη διάκριση, γιατί εδώ να γίνεται διάκριση στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τις ραδιοτηλεοπτικές να μην τις αναφέρουμε. Γιατι? Μήπως πρέπει να τα έχουμε καλά με τα ΜΜΕ? Ή μήπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι τα υποψήφια θύματα μιας και δεν μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους από μακριά αλλά μέσα στις γειτονιές?) Επίσης το μέτρο με απόσταση 300 μέτρα δεν ίσχυσε ποτέ ώστε να καταργηθεί και εδώ σε πιάνω αδιάβαστο Τάκη. Ας μην αναφερθούμε δε και στη βλακεία δηλαδή τα παιδιά όταν βρίσκονται στα σπίτια τους τότε τι γίνεται μόνο στο σχολείο? Λαϊκισμός στο φούλ, χωρίς επιστημονικές αποδείξεις. Γιατί δεν τοποθετείτε λοιπόν και στη Γκράβα στα σχολεία ένα μηχάνημα ένα απλό τηλέφωνο στο πολυτεχνείο και θα έρθουν να σας το τοποθετήσουν για να δείτε τι γίνεται και μετά ξεσηκωθείτε. Σας προτείνω να καλέσετε το Πολυτεχνείο στο τηλέφωνο είναι 210-7723849 και να τους πείτε να εγκαταστήσουν ένα μετρητικό παρακολούθησης της ακτινοβολίας, εάν δεν το κάνετε θεωρώ ότι αλλού τυρβάζετε. (Εχετε υπ’ όψη ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΠΕΔΙΟΝ24 υπογράφεται και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης).

Τέλος επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα :
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=796083 και κατεβάστε ένα pdf αρχείο να διαβάσετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες .

Ανώνυμος είπε...

Επίσης και το comment # 7 δεν μπορώ να το διαγράψω

Ανώνυμος είπε...

" Οι εταιρείες θεώρησαν το θέμα ελάσσον (κακώς)" λέει ο Τ.Νίκολσον. Μα είναι τόσο αφελείς και μάλιστα όλες οι εταιρείες που δεν σκέφτηκαν το στοιχειώδες; Και άντε δεν το σκέφτηκαν στην αρχή. Σήμερα που σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο εδώ όπως λαθεμένα λες Τζακ- υπάρχουν αντιδράσεις γιατί δεν απαντάνε επί της ουσίας και δημόσια; Μονο στην Αθήνα υπάρχουν 70 κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στο Πανατιικό δίκτυο κατά των κεραιών. Στο υλικό μας αναφέρουμε δημοσίευμα των Σάντευ Τάιμς 22/4/07 για τη Βρεττανία και τις εκεί κινητοποιήσεις (στο σάιτ antikeraia.gr υπάρχει ολόκληρο το άρθρο)Στην Βρετανία επιστήμονες επισημαίνουν ότι δεν είναι πλέον τυχαία η ύπαρξη καρκίνων σε άτομα που ζουν ή εργαζόνται κοντά σε κεραίες και ότι οι εταιρείες κινητής μετακίνησαν τις κεραίες τους στις παρυφές των πόλεων (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 23/4/07). Επίσης υπάρχουν αναφόρές για ανάλογα γεγονότα στην Αυστραλία, στην Ισπανία (από γραπτή επιστολή κείμενο του γιατρού μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Στ. Ζηνέλη προς τον τότε υπουργό υγείας 30.8.05)
Στην ίδια επιστολή ο Στ.Ζηνέλης παραθέτει πάνω από 30 μελέτες επιστημόνων από Ελλάδα και όλο τον κόσμο για τους κινδύνους της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας(ΗΑ). Αναφέρει συγκεκριμένα επίσης απόψεις επιστημόνων που συμμετέχουν στον ΠΟΥ και ότι ο ΠΟΥ κατατάσσει την ΗΑ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΩΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Ο Π.Γκρέηντζερ από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αναφέρει ότι μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξή έκθεσης στην ακτινοβολία και εμφάνισης των καρκινογεννετικών αποτελεσμάτων και των κλινικών εκδηλώσεων της νόσου.(ο.π) Τα παραδείγματα για τον καπνό και τον αμίαντο δεν τα ανακάλυψα εγώ αλλά τα αναφέρει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Περιβαλλοντικής Επιτροπής με τίτλο:" Καθυστερημένα μαθήματα από πρώιμες προειδοποιήσεις" (ο.π)
Για την Αυστρία το όριο είναι 0.6 (από την ανακοίνωση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τις κεραίες κινητής και για το Ζάλτσμπουργκ 0.2 (ΝΕΑ 12.6.07) και όχι όπως τα λες. Επίσης αν στην Ελλάδα οι εταιρείες δυσκολεύονται λόγω του εδάφους σε πληροφορώ ότι στη Ρωσία που είναι κομμάτι πιο αχανής και περίπλοκη από την Ελλάδα τα όρια είναι στο 1 (ΝΕΑ ο.π)
"Η συγκεκριμένη μη ιονίζουσα ακτινοβολία είναι τεχνητή και δεν υπήρχε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας. Κατά συνέπεια οι οργανισμοί δεν είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν κάποιο μηχανισμό άμυνας όπως π.χ. έχει συμβεί με την υπεριώδη ακτινοβολία... Τα προταθέντα από τον ΠΟΥ όρια ασφαλείας έχουν καθορισθεί με κριτήρια την αύξηση της θερμοκρασίας των κυττάρων όταν δέχονται την ακτινοβολία. Αυτή λέγεται και θερμική επίδραση. Σταδιακά όμως οι πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι μη θερμικές επιπτώσεις, δηλ αυτές που προκαλούνται από ένταση της ακτινοβολίας κάτω από τα "όρια ασφαλείας" είναι πολύ σοβαρές.... Πειράματα σε πειραματόζωα(ποντίκια, έντομα κτλ) και σε κυτταροκαλλιέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και από τη δική μας ερευνητική ομάδα έχουν δείξει αλλαγές συμπεριφοράς, μορφολογικές αλλοιώσεις του εγκεφάλου, μείωση γονιμότητας μέχρι και θραύση του μορίου του DNA(δημοσίευση Μάιος 2005) από έρευνα με τίτλο " Επίδραση ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας: μετρήσεις-ερευνα. Προτάσεις για μείωση της επικινδυνότητας Εγκατάσταση κεραιών στην Πανεπιστημιούπολη"(από το antikeraia.gr)
Για τον Βερελή δεν είμαι καθόλου αδιάβαστος όπως λες. Δεν είπα ότι εφαρμόστηκε αλλά ότι υπήρχε στο νομοθετικό κείμενο που θα ψηφιζόταν από το Βουλή πριν το 2004 και ότι δεν υπάρχει στον παρόντα νόμο του 2006.
Για το 99% των κεραιών δεν έχουν υποβληθεί μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις Νομαρχίες όπως ορίζει ο νόμος. Γιατί άραγε; Γιατί τα όρια είναι αυστηρότερα σε απόσταση 300 μέτρων από σχολεία, νοσοκομεία κτλ αν δεν υπάρχει πρόβλημα; Μετρήσεις γίνονται και στο Ν.Κόσμο και στη Γκράβα. Δείχνουν εντός ορίων μιας και στην Ελλάδα τα όρια είναι για γέλια και πολύ πάνω από άλλες χώρες. Και εδώ όμως στα Σεπόλια οδός Ρόδου 193 διαπιστώθηκε πρόβλημα με τα επίπεδα ακτινοβολίας σε έγγραφο της ΕΕΤΤ 6.3.07 όπου υπήρχαν 2 κεραίες. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη όπως και ο ΠΟΥ γι αυτό ισχύει η αρχή της προφύλαξης η οποία συνοπτικά λέει ότι πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί ότι δεν προκαλείται πρόβλημα με τις κεραίες και μετά να δούμε πως και που θα μπαίνουν. Γιατί τώρα οι εταιρείες τις βάζουν όπου νάναι και αν εμφανιστούν καρκίνοι θα κάνουν τον Αλέκο. Αλλωστε αυτή είναι και η μέχρι τώρα εμπειρία για όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν οι πολυεθνικές. Πρώτα το θάβουν, μετά απειλούν ή εξοντώνουν όσους διαμαρτύρονται και έπειτα παριστάνουν τους οικολόγους και τους οπαδούς της πράσινης οικονομίας.
Ναι εγώ προσωπικά έχω πρόβλημα με τα κέρδη των εταιρειών και την εκμετάλλευση που ασκούν στους εργαζόμενους τους. Εσύ δεν έχεις; Κερδίζεις κάτι από τα κέρδη τους; Συμμετέχεις σε αυτές με υπαλληλική σχέση; Αλλιώς είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πόσο προκλητικός και παθιασμένος υποστηρικτής τους είσαι. Και επίσης το πόσο χρόνο μπορείς και διαθέτεις στα μπλογκ μιας και μπαίνεις σε πάρα πολλά από ότι έχω δει. Γιατί ακόμα και αν υποθέσουμε ότι εμείς κάνουμε λάθος δεν θα έχουμε προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην υγεία κανενός. Αν όμως εσύ και οι εταιρείες σου κάνετε λάθος θα ευθύνεστε για το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων. Επίσης αυτά που λες για τους κατοίκους του Ν.Κόσμου είναι απαράδεκτα. Οι άνθρωποι αναφέρουν λίστα με νεκρούς και εσύ μου λες για το αν έκαναν μετρήσεις.
Επιστήμονες, τέως υπουργοί (Κακλαμάνης κα) δήμοι (Αθηνών, Πειραιά, νομαρχία Πιερίας κα), περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιτροπές κατοίκων, δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα πέρα από την υγεία όταν αντιτίθενται στις κεραίες κινητής. Οι εταιρείες όμως έχουν ένα βασικό άγχος: τα κέρδη τους. Και για αυτό δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ούτε βέβαια να πληρώνουν "έρευνες" με προαποφασισμένο αποτέλεσμα ή να βάζουν υπαλλήλους τους να το παίζουν αγανακτισμένοι πολίτες. Στις κινητοποιήσεις ή στις εκδηλώσεις μας όμως δεν έχουμε δει ούτε έναν από αυτούς.
Αν θέλεις να συνεχίσουμε την κουβέντα Τ.Νίκολσον θα το κάνουμε δημόσια με τα ονόματεπώνυμά μας και τα επαγγέλματά μας. Για να μπορεί ο καθένας να κρίνει καλύτερα και ολοκληρωμένα. Η ανωνυμία είναι εύκολη. Η επώνυμη τοποθέτηση όχι και τόσο. Ειδικά άμα είσαι στέλεχος ή μέτοχος εταιρειών κινητής. Ιδού η Ρόδος...

Jack Nicholson είπε...

Το θέμα σου είναι ποιός είμαι εγώ ή αν αυτά που γράφω είναι σωστά η λάθος, τέλος εφόσον κόπτεσθε τόσο πολύ για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και μιλάτε για τους καρκίνους και τις μελέτες τότε γιατί δεν ασχολείστε και με τις υπόλοιπες ακτινοβολίες όπως των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών έχετε ποτέ να μετρήσετε στον Υμηττό, στη Νίκαια, στην Πεντέλη και Αγ. Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη στη Θέρμη κάτω απο το Χορτιάτη, για να δείτε ποιά τα νούμερα ακτινοβολίας απο τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς ? Οχι? Μιλάτε για ακτινοβολίες και δεν έχετε δεί στη ζωή σας ούτε έναν αναλυτή φάσματος (spectrum analyzer). Σας πληροφορώ λοιπόν ότι με επίσημες μετρήσεις των ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας πάνω απο το 75% της ακτινοβολίας στο αστικό περιβάλλον προέρχεται απο τους πομπούς-βουβάλια των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών) των 100,000 W ο κάθε ένας και μόνο το 10-12% απο τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Λάβε δε υπ' όψη ότι οι συχνότητες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών είναι χαμηλότερες απο αυτές της κινητής τηλεφωνίας και ως εκ τούτου και περισσότερο δισειδυτικές στον ανθρώπινο ιστό. (Για αυτό ακούμε ραδιόφωνο στο υπόγειο και κινητό εκεί δεν πιάνουμε)/ στο λέω επειδή και αυτό πιθανό να μην το γνωρίζεις. Τώρα σε ότι αφορά την παράθεση ολόκληρης λίστας με αντίθετες απόψεις μπορώ να ξεκινήσω να σου στέλνω και εγώ άλλες 100 αντίστοιχες υπέρ. Ας καταλήξουμε σε αυτό που είπε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το 2006 στο οποίο τεχνιέντως επέφυγες να αναφερθείς και όπου αναφέρεται ρητά για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αν λοιπόν έχετε σκοπό να τα βάλετε με την Η/Μ ακτινοβολία γιατί κάνετε διακρίσεις και κυνηγάτε το 15% ενώ το 75% το αφήνετε απ' έξω. Αυτό δείχνει λαϊκισμό, στο κάτω κάτω οι μεν είναι χιλιάδες (της κινητής) ενώ οι άλλες είναι δεκάδες.

Τέλος σε έναν αγώνα πρέπει να γνωρίζεις καλά το θέμα, εδώ βλέπω ότι όχι μόνο δεν γνωρίζετε τα θέματα αλλά έχετε κάποιες στείρες πηγές και αναπαράγετε τα ίδια και τα ίδια. Και χρησιμοποιείτε και τα κινητά, σε αυτό δεν έχει απαντήσει κανείς σας. Πετάξτε τα, και μετά ελάτε να συζητήσετε.

Jack Nicholson είπε...

Τέλος απο αυτά που γράφεις δείχνει ότι δεν έχει διαβάσειτίποτα απο όλα αυτά που έχω γράψει, απλά μιλάς με ρητορίες χωρίς στοιχεία, εγώ έχω αναλύσει το θέμα εις βάθος μίλησα για κατέυθυνση εκπομπής, αριθμούς συνδρομητών που εξυπηρετούν, όρια (που βρήκες αυτό της Αυστρίας δεν ξέρω) το Link που σας έδωσα είναι το επίσημο της ICNIRP και λέει ξεκάθαρα για την Αυστρία, σου απάντησα για τους καρκίνους εσύ πάλι λαϊκίζεις,προφανώς αν δεν γίνει μέτρηση με 3 και 5 V/m καρκίνο δεν παθαίνουμε, διότι θα είχαμε ψοφήσει ήδη απο τις υπόλοιπες κεραίες (για τις ραδιοτηλεοπτικές λέω), βλέπεις το πράγμα μονόπλευρα, αν διαβάσει κάποιος τα κείμενά μας και δεν έχει προκατάληψη θα καταλάβει την ορθότητα τους ή όχι.

Εσείς παίζετε, η ιστορία θα μας κρίνει όλους.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς φίλε Jack και δεν χτυπάνε τις κεραίες της τηλεόρασης. Τους είναι χρήσιμη για δημοσιότητα και προβολή. Οι κεραίες κινητής είναι ο εύκολος στόχος. Η επιστήμη και η αλήθεια θυσιάζεται στο βωμό λίγων λεπτών ρεπορτάζ. Μια μέτρηση όπως πολύ σωστά λες στον Υμηττό θα τους πείσει...!

Jack Nicholson είπε...

Εσείς πάτε να μας τρελλάνετε όλους στην αρχική προκήρυξή σας γράφετε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στη Μόσχα το 2004




"Λένε ψέματα!

- « Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε συνέδριο στην Μόσχα το 2004 διαπίστωσε ότι η έρευνα για τους πιθανούς κινδύνους πρέπει να συνεχιστεί (αναγνωρίζοντας δηλαδή ότι υπάρχει πιθανότητα τα όρια που έχουν τεθεί να είναι ανεπαρκή). Παρόμοια πολιτική είχε ακολουθηθεί σε άλλες περιπτώσεις (κάπνισμα, διοξίνες, αμίαντος) των οποίων η επικινδυνότητα είχε υποτιμηθεί από τμήμα της τότε επιστημονικής κοινότητας…» "

και μετά γράφετε

"Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη όπως και ο ΠΟΥ"


δηλαδή όταν σας βολεύουν αυτά που γράφει ο Π.Ο.Υ τον αναφέρετε ενώ όταν σας στέλνω τη έπίσημη θέση του Π.Ο.Υ το 2006 λέτε ότι είναι διχασμένος.

Επιτέλους.... σοβαρευτείτε, εντω μεταξύ ποιό το πρόβλημά σας εάν ακόμα είμαι ή είμουν στέλεχος σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, το γεγονός αυτό μου αφαιρεί το δικαίωμα να λέω τη γνώμη μου και να παραθέτω δημοκρατικά τα επιχειρήματά μου, η οι εταιρείες δεν έχουν τελικά κανένα λόγο στο διάλογο? Πολύ conspiracy theory ρε παιδιά και έτσι δεν πάμε μπροστά. Εγώ σας δίνω πρωτογενή πληροφόρηση και εσείς αρκείστε στο να μου αναφέρετε επιφανειακά στοιχεία τα οποία δεν τα έχετε επεξεργαστεί, και προφανώς το data-input το δικό μου το απορρίπτετε. Εχετε κλείσει τα αυτιά σας.

Αρκετά ασχολήθηκα με το θέμα, πάω να γυρίσω την καινούργια μου ταινία με θέμα 'Conspiracy everywhere'.......

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα κι αν δεν πειστεί κανείς από τα εκατέρωθεν επιχειρήματα, καλύτερα δεν είναι πάντα να είμαστε από την πλευρά της ασφάλειας; Αφού υπάρχουν αμφιβολίες, ας μην βάζουμε κεραίες, δεν θέλω να μιλάω και μέσα από το μετρό, ή το υπόγειο του σπιτιού μου! Δεν θέλω να βλέπω στο κινητό μου βίντεο, τηλεόραση και να έχω κινητό με ίντερνετ αν υπάρχει η πιθανότητα εγώ, τα παιδιά μου, ή κάποιοι συνάνθρωποι να αρρωστήσουν! Αν αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας οτι δεν βλάφτουν, Οκ!
Άλλωστε αν οι εταιρείες δουν αντίδραση θα αναγκαστούν να βρουν άλλες λύσεις. Ναι στην τεχνολογία και στις ευκολίες, αλλά προηγείται το συμφέρον του περιβάλλοντος και η υγεία μας. Γιατί πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα λάθη του παρελθόντος που κόστισαν και κοστίζουν ακόμα τόσες ζωές αντί να διδασκόμαστε από αυτά;

Ανώνυμος είπε...

άσε, Jackie, το κούρασες... από τις αηδίες που γράφεις, μάλλον ο Νικολάκης Π. ή ο Κωστάκης Τρ. από την Cosmote είσαι.

σε είδαμε μπουλούκο την 1/6/2007 όπου ξέχασες τα όμορφα λόγια και άρχισες να σπας τις ταμπέλες και τα πανό διαμαρτυρίας μας, για τις προκλητικά παράνομες και αυθαίρετες κεραίες της φαιστού 37 στην κηφισιά.

είσαι τυχερός μέσα στην ατυχία της φάτσας που κουβαλάς και σε λυπούνται όσοι σε βλέπουν, γι' αυτό την γλύτωσες τότε. ξέρεις, δεν μπορείς να είσαι 1,50 και να πουλάς μαγκιές.

μην ξεχνάς, μπορεί οι κεραίες να κατέβηκαν δικαστικά, αλλά εκκρεμούν αποφάσεις. δεν γουστάρουμε ούτε τη γλοιώδη φάτσα σου, ούτε του δουλικού σου να ξαναδούμε εκεί.

μας φέρατε τον καρκίνο στα σπίτα μας και στα δωμάτια των παιδιών μας και έχετε το θράσος να μιλάτε για σωστή ενημέρωση. "όξω φούστη από την παράγκα!!!!!"

Ανώνυμος είπε...

κοιτάξτε το site http://keraies.wordpress.com/
για να δείτε τα αίσχη τους, που ειρωνεύονται κιόλας...

βάλανε παράνομες κεραίες, στείλανε μπράβους, απειλήσανε, βάλανε κάμερες που βλέπουν στο δρόμο, σπάσανε τις ταμπέλες μας

ΑΙΣΧΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφισάκια κατά των κεραιών κινητής τηλεφωνίας:
Προσοχή κεραία
Πινόκιο
Ευκαιρία καριέρας
Ψεύτες
Πειράματα
Πινόκιο
Χημειοθεραπεία
Κοιμήσου...
Αμίαντος

Ανώνυμος είπε...

Eνημερωτικό κείμενο για τις Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας:
http://keraies.files.wordpress.com/2008/01/keraieswordpresscom_v02.pdf

http://keraies.wordpress.com/

Ανώνυμος είπε...

Ο τόνος και η επιχειρηματολογία του jack έχει αρκετά κοινά με τα κείμενα του προϊσταμένου του τμήματος Community Relations της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων της Cosmote, μπουλούκο Νίκο Παπαφιλίππου.

Μοναδική δουλειά αυτού του εξυπνάκια, ύψους 1.50μ, είναι το πώς οι παράνομες κεραίες θα γίνουν αποδεκτές από τα "κορόιδα"

Ανώνυμος είπε...

Από τα σχόλια του διάσημου ηθοποιού και ασήμαντου λογιστάκου συγκρατώ 2 πράγματα:

1. την πρόδηλη διάθεση του να παραπληροφορήσει με αισχρά ψεύδη, όπως για την ισχύ των κεραιών

2. το γεγονός ότι μιλάει για ΔΗΛΩΣΗ της κεραίας στην ΕΕΤΤ. Λέει: "Ολες οι καμουφλαρισμένες κεραίες είναι δηλωμένες στην ΕΕΤΤ"

Η αλήθεια όμως είναι η εξής:

Για τους γνωρίζοντες η ΜΟΝΗ ΑΔΕΙΑ που υπάρχει για τις κεραίες είναι από την ΕΕΤΤ - Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η λέξη "δήλωση" σημαίνει ότι κατέθεσαν αίτηση για άδεια, ΟΧΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΕΙΑ!!!!

Με λίγα λόγια, ο ηθοποιός μας λέει ότι μόλις πάρουν το πατσαβούρι από το Δημόκριτο, ανεβάζουν την κεραία και την κρύβουν για να μην την πάρει είδηση η γειτονιά!!!

Επίσης, όπως προκύπτει από τις επίσημες προδιαγραφές για τις κεραίες kathrein τα συστήματα που εγκαθιστούν μέσα στην πόλη έχουν ισχύ περίπου 2.000 WATT!!!! Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι!

JHRoss είπε...

Είμαι κι εγώ ένας από τους άτυχους γείτονες μίας κεραίας (τρίαινας). Ωστόσο έχω κάνει 5-6 μετρήσεις και είναι πολύ χαμηλά η ακτινοβολία. Επειδή όμως τυγχάνω και φοβικό άτομο έφτασα στο σημείο να κάνω και μαγνητική τομογραφία στον εγκέφαλο διότι έχω 15 χρόνια την κεραία στην γειτονιά μου. Αληθεύει ότι η μη-ιοντίζουσα ακτινοβολία που δεχόμαστε από κινητά και κεραίες δεν είναι αθροιστική? Επίσης επειδή έχω μετρήσει από το 2005 έως και το 2007 μήπως ξέρετε αν δικαιούμαι να μάθω το κατά πόσον ήταν ίδια η εκπομπή και από το 94 έως το 2005? Ως φοβικός που είμαι και ακούγοντας τα διάφορα έχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω ότι έχω υποστεί μη αναστρέψιμο βλάβη στο DNA.

Ανώνυμος είπε...

αν πιστέψεις τις εταιρείες, μάλλον καλό είναι να μένεις κοντά σε κεραία... και είσαι και ακόμη πιο τυχερός που δεν έχεις πάθει ... μετάλλαξη:-)

JHRoss είπε...

Έχουνε πει τέτοιο πράμα οι εταιρείες?

Ανώνυμος είπε...

είναι σίγουρα καλό για την τσέπη του ιδιοκτήτη και για τους κληρονόμους του...

πάντως αν πιστέψουμε τις εταιρείες οι κεραίες έχουν ισχύ 10 Watt, δηλαδή όσο μια λάμπα ρολογιού!!!

φυσικά νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο

Ανώνυμος είπε...

Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας
http://keraies.files.wordpress.com/2008/03/keraieswordpresscom_v02.pdf

Τρόποι ανακάλυψης κεραιών κινητής τηλεφωνίας
http://keraies.files.wordpress.com/2008/03/no-place-to-hide_v01.pdf

Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
http://keraies.wordpress.com/

Unknown είπε...

Εκπλήσσομαι όταν βλέπω πόσο ανάγκη έχει ο κόσμος για «θεωρίες συνομωσίας». Άδικα δίνεις στοιχεία Jack. Ο κόσμος είναι τόσο πολωμένος και πωρωμένος και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και οι γραμμές μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας κατηγορούνται για την υγεία. Μήπως να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ρεύμα? Και το χειρότερο είναι όταν τέτοια θέματα τα εκμεταλλεύονται για πολιτικούς σκοπούς!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέα, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που κάνουν κακό στην υγεία μας. Οι κεραίες είναι ένα από αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Για σοβαρευτείτε βρε παιδιά….. χωρίς κεραίες πως θα έχουμε τηλεπικοινωνίες ???? Θέλετε να γυρίσουμε στον μεσαίωνα ????. Μακάρι να μπουν άλλες τόσες για να έχουμε 3G παντού και να επικοινωνούμε χωρίς πρόβλημα !!!!
Από το 1996 έως σήμερα….. θα είχαμε πεθάνει όλοι αν είναι έτσι όπως τα λέτε !!!!

Ανώνυμος είπε...

μεσαίωνας είναι όταν οι εταιριες ανεβάζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ κεραίες. τουλάχιστον τότε η τιμωρία των παρανόμων ήταν παραδειγματική

Dr.wireless είπε...

Χαιρετω ολους τους αναγνωστες.Φιλε Jack μπορει οι περισσοτεροι εδω μεσα να μην εχουν δει στη ζωη τους ανλυτη φασματος αλλα εγω λογω επαγγελματος τυγχανει να εχω τρεις στον αριθμο.Την "ναυαρχιδα" της ROHDE,εναν της HEWLETT PACKARD και εναν "προχειρο γερολυκο" της HAMEG.Ειδικα ο ROHDE ειναι τις περισσοτερες φορες συνδεμενος με μια κατευθυντικη διμπαντη κατευθυντικη κεραια της PROCOM.Αυτη η "φτωχη" διαταξη μου χρησιμευει για να ελεγχω οποτε θελω τα αισχη και των τριων εταιρειων που εχουν εγκατεστημενες κεραιες παρανομως την γειτονια μου.Σε πληροφορω λοιπον οτι οποτε ηρθε ο Δημοκριτος (η αλλιως ΕΕΑΕ,ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) ολως παραδοξως η ισχυς των κεραιων χαμηλωνε σε ορια που θα τα ζηλευαν και οι Ελβετοι.Υστερα απο λιγες ωρες ο "φουρνος μικροκυματων" συνεχιζε τη λειτουργια του κανονικα.Βλεπεις ολα με ενα τηλεφωνημα τατκτοποιουνται ταχιστα.Οταν ειναι να πραγματοποιηθει μετρηση τα "γιουσουφακια" των εταιρειων που θελουν να αποκαλουνται ευσυνειδητοι επιστημονες, που ο ελληνας φορολογουμενος τους πληρωνει για να ελεγχουν τις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας, ειδοποιουν την αναλογη εταιρεια και με ενα κουμπακι απο το κεντρικο control των Αθηνων κανουν οποιαδηποτε κεραια στην Ελληνικη επικρατεια να "τραγουδαει" οπως αυτοι θελουν.

Dr.wireless είπε...

Και κατι ακομα:
Αυτο που κοπτονται να μας πεισουν οι εταιρειες οτι καμμια κεραια δεν ξεπερνα τα 10 watt σε ισχυ ειναι η μεγαλυτερη καραμελα παραπλανησης.Ακομα και τα femtocell ,οι "μικροκεραιες" που χρησιμοποιουνται σε ειδικες περιπτωσεις (υπογεια,κλειστοι χωροι,μετροκλπ)κυμαινονται απο 2-5watt.Δεν υπαρχει κεραια σε ταρατσα που να εχει ισχυ μικροτερη απο 50 watt.Και εδω ειναι η αποθεωση της λαμογιας των δεσμιων υπουργων και ολων οσων συναυτουργουν στη θεσπιση των νομων:Εκμεταλλευομενοι την τεχνικη αγνοια της πλειοψηφιας των πολιτων δινουν μεγιστη επιτρεπομενη ισχυ τα 10 watt.Αυτα τα ερημα τα 10 watt ομως δεν διευκρινιζει το ΠΩΣ θα εκπεμφθουν.Ουτε τον μεγιστο αριθμο πομπων ανα κεραια.Ετσι λοιπον,εχοντας τις καλυτερες προθεσεις να τους πιστεψουμε,βαζουμε τα πραγματα κατω:Ο πιο "της πλακας" σταθμος βασεως αποτελειται απο το λιγοτερο 4 cell δηλαδη 4 δεκτες και 4 πομπους.Οι δεκτες δεν μας απασχολουν γιατι οπως το λεει και ο ορισμος τους δεν εκπεμπουν αλλα λαμβανουν το σημα απο τα κινητα των χρηστων.Παμε τωρα στους πομπους.Οπως ειπαμε θα το δουμε καλοπιστα και θα δεχτουμε το "νομιμο" των 10 watt.Οποτε 4 πομποι επι 10 watt ο καθενας εχουμε 40 watt.Ηδη το πρωτο ψεμα αποκαλυπτεται.Το κακο ομως ξεκινα απο εδω.Και καποιος μη γνωριζων ευλογα θα ρωτουσε:καλα ρε παιδια για την ισχυ που εχει μια λαμπα απο ενα πορτατιφ σκοτωνομαστε?Οχι φυσικα.Μια λαμπα των 40 watt σιγουρα ειναι σχεδον ακινδυνη ακομα και στα χερια ενος παιδιου.Σκεφτειτε ομως αυτη τη λαμπα μπροστα απο ενα καθρεφτη ποσο περισσοτερο φως θα μας δωσει.Σκεφτειτε επισης οτι ενα λαμπακι απο ενα φακο χειρος σκετο δινει φως ελαχιστο.Ομως τοποθετημενο μεσα στο κεντρο απο το κατοπτρο του φακου μας δινει μια δεσμη φωτος που μπορει να φτασει τις εκατονταδες μετρων.Για να μην κουραζω,οπως και το φως ετσι και η ενεργεια που εκπεμπεται απο τις κεραιες, ειναι ηλεκτρομαγνητικα κυματα.Απλα ειναι διαφορετικων συχνοτητων.Συμπεριφερονται ομως οσον αφορα τη διασπορα στο χωρο σχεδον με τον ιδιο τροπο.Στην προκειμενη περιπτωση το ρολο του κατοπτρου τον παιζουν οι κεραιες.Αυτα τα εξαρτηματα που βλεπουμε οι περισσοτεροι να "φυτρωνουν" στις ταρατσες,θα παρουν αυτη την "αθωα" ισχυ των 40 watt και θα την συγκεντρωσουν σε δεσμες ακτινοβολουμενης ισχυος.Οι σημερινες κεραιες λοιπον εχουν ενα κερδος της ταξεως απο 14 εως και 20 decibel (db κατα κοσμο) δηλαδη η ισχυς που συγκεντρωνουν προς μια συγκεκριμενη κατευθυνση ειναι απο 14 εως 20 φορες μεγαλυτερη απο την ισχυ που δεχονται στην εισοδο τους.Ετσι τα 40 γινονται εως και 800(!)watt.Και αυτο φυσικα με την καλοπιστη παραδοχη των 10 watt ανα πομπο....(φανταστειτε δηλαδη τι γινεται στην πραξη)Και αν τα 800 watt συνεχιζουν να σας φαινονται αθωα απλα ριξτε μια ματια στα ταμπελακια με τα τεχνικα χαρακτηριστικα ενος συνηθισμενου φουρνου μικροκυματων.Με 800watt ψηνουμε σε λιγη ωρα το φαγητο μας.Και για τον καθε υπερμαχο της κινητης τηλεφωνιας που θελει να αντιμετωπισει με τεχνικα επιχειρηματα αυτα που λεω τον προλαβαινω λεγοντας του οτι και οι συχνοτητες λειτουργιας ενος φουρνου μικροκυματων ειναι πολυ κοντα με αυτες της κινητης τηλεφωνιας τριτης γενιας(το γνωστο μας 3G).Δηλαδη στους 2150 μεγακυκλους τελειωνει το 3G και οι φουρνοι λειτουργουν στους 2438Mhz.Και οσοι ακομα δεν πειστηκαν μπορουν να σταθουν διπλα σε μια "αθωα" κεραια σε μια ταρατσα της επιλογης τους και να νιωσουν τη "ζεστασια και θαλπωρη" απο την ακτινοβολια.

Unknown είπε...

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH