Σελίδες

23/5/08

Κινητοποίηση για τον Καθαρισμό της Παραλίας του Ελληνικού την Κυριακή 25 Μαίου

Την Κυριακή 25 Μαίου, στις 11.00 π.μ. συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Δήμου Ελληνικού για τον καθαρισμό της παραλίας του Ελληνικού από τα μπάζα και τα σκουπίδια που έχουν πετάξει οι ιδιοκτήτες των παράνομων κέντρων διασκέδασης.

Ενάντια στα παράνομα κέντρα διασκέδασης στην παραλία του Ελληνικού και στις περιφραγμένες, ιδιωτικές τους πλαζ, είχαν κινητοποιηθεί πέρσι χιλιάδες πολίτες, ενώ ο Δήμαρχος Ελληνικού, Χ. Κορτζίδης είχε κατέβει σε απεργία πείνας. Οι κινητοποιήσεις είχαν αποτέλεσμα: τα κάγκελα που περίφραζαν την παραλία γκρεμίστηκαν (από απλούς πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Ελληνικού και των γύρω Δήμων). Χιλιάδες άνθρωποι άρχισαν να επισκέπτονται την παραλία χωρίς να πληρώνουν πια είσοδο, ενώ τους παρεχόταν και δωρεάν ομπρέλες, ναυαγοσώστης, ντουζιέρες, τουαλέτες κοκ.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, έλεγξε τις συμβάσεις των κέντρων διασκέδασης της παραλίας του Ελληνικού και τις έκρινε παράνομες. Ωστόσο ένα χρόνο μετά, λόγω της αδράνειας(;) ή της συνειδητής επιλογής της πολιτείας, τα κέντρα όχι μόνο δεν έχουν απομακρυνθεί, αλλά ρίχνουν μπάζα και σκουπίδια στην παραλία από τις εργασίες που κάνουν.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση των παραλιών μας από τους καταπατητές, την εμπορική εκμετάλλευση και τη ρύπανση συνεχίζεται.


Όλοι την Κυριακή 25/5
στην παραλία Ελληνικού στις 11.00 π.μ.

Η ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία
είναι δικαίωμά μας
Η παραλία ανήκει στους πολίτες
και όχι στους επιχειρηματίες
GreenAttack Νοτίων Προαστίων
Επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του Δήμου Ελληνικού: www.elliniko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: