Σελίδες

20/5/08

Διαμαρτυρία στην Εριουργία

ΟΧΙ ΣΤΟ PARKING! ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!
ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!
ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 19.ΟΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ (ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ)

Καλούν: Γ’ ΕΛΜΕ, Ένωση γονέων και κηδεμόνων 5ου διαμερίσματος, διοικητικά συμβούλια συλλόγων γονέων 59ου γυμνασίου-λυκείου, 68ου γυμνασίου, 139ου δημοτικού σχολείου και φορείς της περιοχής

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Α.Ε. έχει αγοράσει 9,8 στρέμματα στο χώρο της Εριουργίας από το 1996 με σκοπό την δημιουργία σχολείων (139ο δημοτικό, 8ο δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής κ.α.) που είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν για τις ανάγκες της περιοχής καθώς μέχρι και σήμερα τα παιδιά κάνουν μάθημα σε εντελώς ακατάλληλα κτίρια.

Εδώ και δώδεκα χρόνια λοιπόν ο ΟΣΚ Α.Ε.κωλυσιεργεί και δεν ξεκινά τα έργα. Το πιο εξωφρενικό είναι πως μισθώνει το χώρο αυτό σε ιδιώτη που τον χρησιμοποιεί ως parking. Είναι πως προφανές πως ο ΟΣΚ Α.Ε. προτιμά να βγάζει χρήματα συνεργαζόμενος με ιδιώτες παρά να δουλεύει για τις ανάγκες της κοινωνίας και των μαθητών. Εμάς μας ρώτησε;

Την ίδια ώρα ο Δήμος Αθηναίων ενώ εδώ και χρόνια έχει δηλώσει πως θέλει να απαλλοτριώσει την υπόλοιπη έκταση για να την κάνει χώρο υψηλού πρασίνου σχεδιάζει να την εντάξει στο σχέδιο Global (που προβλέπει ότι για κάθε νέα δενδροφύτευση που κάνει ο δήμος θα παραχωρεί και ένα κομμάτι ελεύθερου χώρου σε επιχειρηματίες για να χτίσουν), για να μπορέσει να την αξιοποιήσει επιχειρηματικά, τοποθετώντας και λίγο πράσινο για τα μάτια του κόσμου.

Αποτέλεσμα; Από την μία μαθητές που κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια προκειμένου κάποιοι να βγάζουν χρήματα και από την άλλη ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους σε μια τόσο επιβαρημένη περιοχή όπως η δική μας κινδυνεύει να γίνει τσιμέντο.

Είναι φανερό πως τόσο η διοίκηση του Δήμου όσο και ο ΟΣΚ Α.Ε. δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ποιότητα ζωής στην περιοχή μας, αντίθετα ενδιαφέρονται μόνο για να εξυπηρετήσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με τους οποίους συνεργάζονται. Είναι καιρός να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας! Η περιβαλλοντική κίνηση Greenattack σας καλεί όλους να πάρετε μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η συντονιστική επιτροπή φορέων Εριουργίας την Πέμπτη 22 Μαϊου στις 19.00 μπροστά στην Εριουργία (Αγ. Αντωνίου)

Greenattack Πατησίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: