Σελίδες

28/1/11

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής

Δελτίο Τύπου

- Συνάντηση συντονισμού δράσεων Κυριακή 30/1/2010, 12:00-2:00 μ.μ. (ΑΣΟΕΕ, είσοδος Δεριγνύ)
 
- Κινητοποιήσεις στα δημόσια μέσα μεταφοράς (στάσεις, λεωφορεία, μετρό) από Δευτέρα 31/1/2011

Ο Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής, με τη συμμετοχή δεκάδων πρωτοβουλιών πολιτών, δημοτικών σχημάτων και επιτροπών κατοίκων, μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της μαζικής, οργανωμένης και συντονισμένης λαϊκής ανυπακοής από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου εναντίον της προκλητικής αύξησης των εισιτηρίων και καρτών, διεκδικώντας δημόσια – ποιοτικά – φτηνά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μαζί με κάθε άλλη πρωτοβουλία και προσπάθεια που δραστηριοποιείται στο λεκανοπέδιο, ο Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής θα συμμετέχει μεθαύριο Κυριακή 30 Ιανουαρίου στην παναττική συνάντηση συντονισμού των δράσεων «Δεν πληρώνουμε το χαράτσι», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ΑΣΟΕΕ (είσοδος Δεριγνύ) από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι.

Κοινωνικές συλλογικότητες και τοπικές κινήσεις θα κινητοποιηθούμε από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου σε όλη την Αττική, ενημερώνοντας τους επιβάτες για τα μέτρα της κυβέρνησης και καλώντας τους να μην πληρώνουν το χαράτσι και να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Ανοιχτός Συντονισμός Επιβατών Αττικής σημειώνει την ενθουσιώδη ανταπόκριση και αυθόρμητη υποστήριξη των επιβατών των δημόσιων συγκοινωνιών στις μέχρι τώρα δράσεις όλων των κινήσεων που δραστηριοποιούνται για την προετοιμασία της εβδομάδας ανυπακοής. Η λαϊκή αγανάκτηση και η δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία ακυρώνουν κάθε προσπάθεια συκοφάντησης ως «τσαμπατζή» του κόσμου που δίκαια ξεσηκώνεται, ακριβώς από αυτούς που οδηγούν τα δημόσια Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη χώρα ολόκληρη στη διάλυση.

Όλοι μαζί θα τους υποχρεώσουμε να πάρουν πίσω τις αυξήσεις-φωτιά!

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι!

Αθήνα, 28/1/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: