Η GreenAttack συμμετέχει στο
11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
στις 27-28-29 Ιούνη στο 4ο Πάρκο Παραλίας
Η οικολογία δεν είναι μόνο υπόθεση των Ελλήνων, αλλά και των μεταναστών μιας χώρας. Αυτό αποδεικνύει η συμμετοχή μεταναστών όχι μόνο στη GreenAttack αλλά και σε μια σειρά περιβαλλοντικές οργανώσεις και κινήματα της χώρας μας, καθώς και σε περιβαλλοντικές εθελοντικές ομάδες, όπως οι ομάδες δασοπροστασίας.
Στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές μετανάστες έδιναν τη μάχη με τις φλόγες δίπλα στους Έλληνες. Κάποιοι από αυτούς ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους. Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους. Άργησαν να αναζητηθούν γιατί ... ήταν μετανάστες.
Όπως όμως η οικολογία δεν είναι μόνο υπόθεση των Ελλήνων αλλά και των μεταναστών έτσι πρέπει και ο αγώνας ενάντια στον ρατσισμό να είναι υπόθεση όλων των περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών και του περιβαλλοντικού κινήματος συνολικά.
Γι’ αυτό η GreenAttack συμμετέχει στο 11ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Γιατί πιστεύουμε
στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών για τη διάσωση του περιβάλλοντος
στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και το φασισμό.
Από το δελτίο τύπου του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ
«Δέκα χρόνια τώρα, με τη συμμετοχή πάνω από 100 συλλογικοτήτων της πόλης, με δεκάδες συζητήσεις για τη μετανάστευση, τα σύνορα και τον κοινωνικό αποκλεισμό, με παραστάσεις, συναυλίες, παιδότοπο, εκθέσεις και άλλες δράσεις - όλες οργανωμένες από συλλογικότητες και ανθρώπους που θέλουν να συμμετάσχουν ενεργά, χωρίς κανένα κέρδος ή αμοιβή - το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί το πιο σταθερό ραντεβού της άλλης Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλονίκης της αλληλεγγύης και των μεταναστών, του αγώνα και της γιορτής.
Μέσα από το Φεστιβάλ θέλουμε να ακουστεί η φωνή «αυτών που δεν έχουν φωνή» και πρώτα των νέων, των παιδιών των μεταναστών. Των παιδιών που απειλούνται να μείνουν «χωρίς χαρτιά», «λαθραίοι» στην ίδια τους τη χώρα. Και μαζί, η φωνή όλων των μεταναστών και των μεταναστριών για οριστική νομιμοποίηση και κοινωνική εξίσωση, η φωνή των προσφύγων για αλληλεγγύη, ανοιχτά σύνορα και άσυλο, η φωνή όλων μας για τα αυτονόητα κοινά δικαιώματά μας στο σχολείο, το πανεπιστήμιο, τη δουλειά.
Θέλουμε όμως και να γνωριστούμε, να γιορτάσουμε και να τραγουδήσουμε μαζί, γιατί αυτό που μας ενώνει δεν είναι μόνο ο θυμός, αλλά η επιθυμία. Για ένα κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους, χωρίς σύνορα, βία και εκμετάλλευση, όπου δεν θα ανήκουν τα πολλά σε λίγους και τα λίγα στους πολλούς, όπου όλα θα είναι για όλους!»
Περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες του Φεστιβάλ: www.socialcenter.gr/festival