Σελίδες

21/2/11

Εκστρατεία Ενημέρωσης Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας ΜΕΤΡΟ Αθηνών (ΣΕΛΜΑ)


Το Σωματείο μας ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης του Επιβατικού Κοινου τις επόμενες ημέρες μοιράζοντας την παρακάτω επιστολή σε σταθμούς του δικτύου. Αναζητούνται εθελοντές και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του ΣΕΛΜΑ.

Αγαπητοί Επιβάτες,

Θέλουμε με αυτή την επιστολή να σας πούμε την αλήθεια για τις Αστικές Συγκοινωνίες και το Μετρό. Γνωρίζουμε πως ενημερώνεστε μόνο από τις τηλεοράσεις αλλά δεν πρέπει να ακούτε άλλο τους καλοπληρωμένους μεγαλοκαρχαρίες δημοσιογράφους των 30.000 και 50.000 ευρώ το μήνα γιατί το μόνο που κάνουν είναι να λένε ψέματα για να διατηρούν τους παχυλούς μισθούς τους χύνοντας δηλητήριο σε όσους αγωνίζονται. Παλιότερα συκοφαντούσαν τους Αγρότες, μετά τους Ναυτεργάτες, ύστερα τους Φορτηγατζήδες και τώρα τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες. Έχουμε όλοι εμείς άδικο ή απλά λένε ψέματα εξυπηρετώντας την κυβέρνηση και την τρόικα για να μην χάσουν βίλες και κότερα; 

Ποια είναι η αλήθεια.

Λένε: Οι συγκοινωνίες είναι ελλειμματικές και πρέπει να σταματήσει αυτό.
Απαντάμε: Οι συγκοινωνίες σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου είναι ελλειμματικές γι’ αυτό επιδοτούνται από τα κράτη. Στην Ελλάδα το κράτος δίνει μόνο το 14% αυτών που θα έπρεπε να δίνει σαν επιχορήγηση και έτσι φτιάχνονται ελλείμματα.

Λένε: Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες παίρνουν πολλά.
Απαντάμε: Εργαζόμενος στο μετρό με 30 χρόνια προϋπηρεσία (τα 11 στο μετρό) παντρεμένος με 2 παιδιά παίρνει 1.129 ευρώ καθαρά μαζί με το ανθυγιεινό επίδομα του υπόγειου σιδηροδρόμου.

Λένε: Τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών τα πληρώνουν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.
Απαντάμε: Η φορολογία των υπόλοιπων εργαζομένων πηγαίνει στα σεντούκια των τραπεζιτών για τους τόκους, πηγαίνει στις μίζες και στα σκάνδαλα και όχι στις αστικές συγκοινωνίες.

Λένε: Ότι νοιάζονται για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.
Απαντάμε: Αν νοιάζονταν θα μείωναν το εισιτήριο αντί να το αυξήσουν. Θα κάλυπταν τις ανάγκες σε προσωπικό για να μην ταλαιπωρούνται με καθυστερήσεις οι επιβάτες λόγω τεχνικών προβλημάτων από ανεπαρκή συντήρηση σε όλα τα επίπεδα (ταχύτητα, ασφάλεια, καθαριότητα).

Λένε: Ότι θέλουν δημόσιες συγκοινωνίες.
Απαντάμε: Με την απαξίωση των Αστικών Συγκοινωνιών και των εργαζομένων σε αυτές ετοιμάζουν το έδαφος για να τις δώσουν σε ιδιώτες. Ήδη κομμάτια της δουλειάς του μετρό τα έδωσαν σε εξωτερικούς εργολάβους.

Λένε: Πρέπει οι εργαζόμενοι να συμμορφωθούν με τους νόμους γιατί ψηφίστηκαν.
Απαντάμε: Αυτοί με τόσα σκάνδαλα και απάτες (βατοπαίδια, SIEMENS, ομόλογα) δεν δικαιούνται να μιλάνε για νομιμότητα γιατί ξευτίλισαν κάθε έννοιά της.

Εμείς δεν υποχωρούμε. Δεν θα παραδοθούμε. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας και θέλουμε το Επιβατικό Κοινό στο πλευρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: