Σελίδες

9/10/07

Άλλη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας έπεσε!

Αθήνα, Άνω Πατήσια: άλλη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας έπεσε!

Το Σάββατο 6/10 ύστερα από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής Προμπονά στα Άνω Πατήσια στην Αθήνα, με τη συμμετοχή της τοπικής GreenAttack, καταστράφηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND που βρισκόταν σε ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Ανθέων 37-39.

Η συγκεκριμένη κεραία βρισκόταν σε περιοχή με νηπιαγωγεία, 2 παιδικούς σταθμούς, σχολεία και παρόλα αυτά η εταιρεία είχε υπογράψει με τον ιδιοκτήτη της πολυκατοικίας σύμβαση 12 ετών.

Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση ανήκει σε κατοίκους της περιοχής που με κινητοποίηση 2 ημερών (λίγες αφίσες, υπογραφές από περίπου 60 κατοίκους κτλ) μάζεψε περίπου 40 άτομα σε συγκέντρωση μπροστά από την πολυκατοικία της Ανθέων 37-39. Σε αυτή τη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης μέλη του ΣΥΝ, 2 διαμερισματικοί σύμβουλοι (1 του ΣΥΝ, 1 του ΚΚΕ) καθώς και εκπρόσωποι φορέων.

Τελικά μέσα σε 10΄ η κεραία είχε αχρηστευθεί.

Αυτό προκάλεσε ικανοποίηση στους κατοίκους και επιτόπου αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής κατοίκων, η έκδοση δελτίου τύπου και η παρέμβαση στη συνεδρίαση του 5ου δημοτικού διαμερίσματος την Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 8.00μμ ώστε να πάρει θέση για το ζήτημα των κεραιών. Επίσης έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον άλλες 2 κεραίες κινητής υπάρχουν στην περιοχή ενώ τονίστηκε ότι χρειάζεται περιφρούρηση για το ενδεχόμενο επανατοποθέτησης της κεραίας που αχρηστεύθηκε, από την εταιρεία.

Η Green Attack Πατησίων θα ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο το διώξιμο όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή.
Τάκης Γιαννόπουλος

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ κάθετα με τις δράσεις κατά των κεραιών. Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη φυσική καταλαβαίνει ότι επικρατεί τεράστια πλάνη γύρω απο τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες είναι απλά ραδιοκύματα και καμια σχέση δεν έχουν με ιονίζουσες ακτινοβολίες, ενώ και η έντασή τους είναι δεκάδες φορές χαμηλότερη από αυτή των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Η ακτινοβολία από το κινιτό στο τραπέζι είναι δεκάδες φορές δυνατότερη από αυτή που δέχεται κανείς από μία κεραία στα 50 μέτρα... Προκαλώ να δείξει κάποιος έστω και μία μελέτη που να αποδεικνύει τις επιβλαβείς επιπτώσεις των ραδιοκυμάτων... εκτός βέβαια από θερμικά φαινόμενα γιατί φυσικά και η σόμπα ζέστη βγάζει. Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με θέματα που δεν αξίζει. Ας γνωρίζουν όλοι ότι ο ήλιος που μας χτυπάει είναι απείρως πιο ύποπτος... το ίδιο και η τηλεόραση και οι λάμπες φθορίου από οποιοδήποτε κύμα ραδιοφάσματος... Το ίδιο ισχύει και για την ποσοτική τους επίδραση επάνω μας. Ανεχόμαστε δεκάδες πηγές που εκπέμπουν αποδεδειγμένα ιονίζουσες ακτινοβολίες και χτυπάμε τις κεραίες που εκπέμπουν στο ραδιοφάσμα που ποτέ δεν αποδείχθηκε επιβλαβές μέχρι σήμερα. Το να καταφέρεσαι εναντίον των κεραιών επειδή απλά δεν καταλαβαίνεις πως δουλεύουν δεν είναι οικολογία, αντίθετα χάνεις τη σοβαρότητά σου. Κλείνω λέγοντας κάτι ακόμα... όσοι από εσάς έχετε κινητό, ασύρματο τοπικό δίκτυο, walki talkie, bluetooth... ή κάτι τέτοιο να ξέρετε ότι η ακτινοβολία που δέχεστε από αυτά είναι δεκάδες φορές παραπάνω από αυτή που δέχεστε από όλες τις γειτονικές, στο σπίτι σας κεραίες μαζί και αυτό είναι αλήθεια ακόμη και αν κάποιος αμφισβητεί τη μη βλαπτικότητα του ραδιοφάσματος, γιατί είναι κάτι που μπορεί να μετρήσει.

Ανώνυμος είπε...

Δε νομιζω οτι με τη στοιχεωδη φυσικη μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τις επιπτωσεις της μη ιονιζουσας ακτινοβολιας.Μελετες που γινονται εδω και χρονια απο επιστημονες δεν εχουν καταληξει οτι δεν ειναι επιβλαβης.Ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΟΥΤΥΡΑΚΗΣ ΦΥΣΙΚΟΣ - ΠΕΡΙΒ/ΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Π.Α.Π.Ε.Κ.Ε.Ε.Κ. λεει τα εξης:"Οι μελέτες και οι επιστημονικές έρευνες πανεπιστημιακών καθηγητών (που τελευταία έχουν πυκνώσει) καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι αναμφίβολα επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό και ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να αποφεύγεται η συνεχής έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ευπαθών ατόμων, όπως γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης, μικρά παιδιά και πάντως σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από κατοικημένες περιοχές."
Οσο για το οτι δεν υπαρχουν πολλες επισημες μελετες που να αποδεικνειουν οτι η ακτινοβολια απο της κεραιες κινητης τηλεφωνιας ειναι επιβλαβης μηπως αντι να μας καθυσηχαζει πρεπει να μας προβληματιζει?Μηπως ειναι κατι αντοιστιχο με τα τσιγαρα που στην αρχη εμφανιζονταν μονο οι πληρωμενες απο τις καπνοβιομηχανιες ερευνες που ελεγαν οτι το καπνισμα δεν εχει καμια βλαβερη επιπτωση στον οργανισμο?Επισης να αναφερω οτι συμφωνα με νομο που ισχυει απογορευετε να υπαρχει κεραια μεσα σε κατοικημενη περιοχη,ιδιαιτερα κοντα σε σχολια και χωρους οπου κυκλοφορουν παιδια και γενικοτερα ευπαθη ατομα.Αλλωστε αυτος ειναι και ο λογος που ολες σχεδον οι κεραιες ειναι καμουφλαρισμενες σαν καμιναδες η κατι παρομοιο.Ποσο σιγουροι ειμαστε αλλωστε οτι οι εταιριες κινητης τηλεφωνιας κρατανε την ακτινοβολια μεσα στο επιτρπομενα ορια?Οι μετρησεις παντως δειχνουν οτι ειναι πολυ πανω απο τα επιτρεπομενα ορια.
Αφου λοιπον δεν ειμαστε σιγουροι,ειναι καλυτερα νομιζω να περνουμε καποιες προφυλαξεις απο το να το δεχομαστε ετσι βιαστικα.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρωσω κατι.Αναφερθηκε κατι για τα θερμικα φαινομενα.Ποσο σιγουροι μπορει να ειμαστε οτι η ταλαντωση που προκαλειται στο κυτταρα με αποτελεσμα τη θερμανση δεν προκαλει και περαιτερω βλαβες?Και μιλαμε κυριως για εγκαιφαλικα κυτταρα!Επιπλεον το οτι υπαρχουν καποια πραγματα περισσοτερο επιπλαβη απ'οτι η ακτινοβολια των κεραιων κινητης τηλεφωνιας δε νομιζω οτι σημαινει οτι δεν πρεπει να ασχουλουμαστε καν.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον "Ανώνυμο".
Συμφωνώ εν μέρει.Συμφωνούμε ότι παντού υπάρχει ακτινοβολία.Μόνο με μιά μεγάλη διαφορά,όπως και με το τσιγάρο.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΖΩ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ.Πρέπει δηλαδή κάποιοι να οικονομάνε και κάποιοι να κάθονται να υποστούν συνεχόμενα(πρόσεξε τι λέω!)συνεχόμενα 24ώρες το 24ώρο ακτινοβολίες έστω και απο μή ιονίζουσες.Και απο επιστημονικής μεριάς(πέραν της ελευθερίας του ατόμου που καταπατείται)Γιατί ντέ και καλά να πιστέψουμε το 50% των επιστημόνων που λένε ότι δεν βλάπτουν.Οσο συνεχίζονται οι έρευνες φίλε μου δεν πρέπει να είμαστε σίγουροι για τίποτα! Μήν ξεχνάς φίλε μου την ίδια διαφωνία είχαν οι επιστήμονες και για το τσιγάρο.Ωστε να έρθουμε αργά(μετά από 100 χρόνια έρευνας!)να βγεί επίσημα από τα χείλη των επιστημόνων ότι το κάπνισμα προκαλεί ΚΑΡΚΙΝΟ! ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
Υ.Γ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΤΟ 24ΩΡΟ ΑΠΟ 1 ΚΙΝΗΤΟ(BLUETOOTH ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕΣ)ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ 300 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΣ!ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ.ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΦΟΥΡΝΟ.ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΥΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ?

lost1nspace είπε...

ανώνυμε μήπως δουλεύεις για τιν wind?
τέτοιο πάθος για την κεραία ... έλεος.
Φυσικά δεν διαφωνώ κάθετα μαζί σου .
Τις χρειαζόμαστε τις κεραίες .
Απλά θα ήθελα μια πιο σφαιρική και πιο αντικειμενική ενημέρωση γιατο θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία της ανακάλυψης μια ακόμη παράνομης κεραίας vodafone πάνω σε διπλανό κτίριο, σας αναφέρω ότι οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας εκπέμπουν στους 900ΜΗz και στους 1800MHz με ισχύ συνήθως 100~200Watt. Με δεδομένο ότι οι κεραίες αυτές έχουν απολαβή (κέρδος) 7-13DBd η ακτινοβολούμενη ισχύς σχεδόν δεκαπλασιάζεται .Με κεραίες κατευθυνόμενες,ως εκ τούτου μπορεί ο κάτοικος που βρίσκεται κάτω από την κεραία να μην δέχεται επιβλαβή ποσά ακτινοβολίας όσο αυτός που βρίσκεται απέναντι της έστω και 500 μέτρα μακριά. Τα κινητά (συσκευές) εκπέμπουν σε διαμόρφωση ODFM (ευρύ φάσμα) 1~2Watt με κεραία (Μείον)-1~2DBd. Τα Bluetooth έχουν συχνότητες λειτουργείας τους 2,4GHz μεισχύ 1~10mW. Οι φούρνοι μικροκυμάτων ακτινοβολούν στους 2~10.000MHz με ισχύ 1~3KW. Επίσης μην ξεχνάτε και τους σταθμούς τηλεόρασης και ραδιοφώνου με ισχύ 1~15KWatt στους 87.5~108 και 470~890 ΜΗz.
Καλή τύχη SV0WA (W9GFY)

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΕΝΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ. ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΟΞΥΝΩ ΗΔΗ ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΤΑ BLUETOOTH Κ.Α. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ...... ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΑΛΟΝΙΚΑ. ΚΑΤΟΙΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ...... ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ, ΣΤΥΛΟΥ Η ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΟΜΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ, ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΕΑΤ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα:
Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας
http://keraies.files.wordpress.com/2008/03/keraieswordpresscom_v02.pdf