Σελίδες

22/10/07

GreenAttack Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 12/10, απ’ τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 περίπου, έγινε το δρώμενο ενημέρωσης και διαμαρτυρίας της green attack Θεσσαλονίκης στην Καμάρα. Η δράση έγινε στα πλαίσια της εκστρατείας για το Σέϊχ-Σού, για να προλάβουμε καταπατήσεις και να απαιτήσουμε μέτρα αναδάσωσης και προστασίας τους δάσους που αποτελεί τον μοναδικό πνεύμονα της ήδη επιβαρημένης πόλης μας. Εκεί, μιλήσαμε με κόσμο, μοιράσαμε προκηρύξεις για τα δάση, ανταλλάξαμε τηλέφωνα και διευθύνσεις email με σκοπό να ξαναβρεθούμε στην επόμενη συνάντηση μας που θα γίνει σύντομα, προκειμένου να οργανώσουμε περαιτέρω τη δράση μας. Η έκθεση φωτογραφίας έγινε με φωτογραφίες από τις τραγικές στιγμές των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού σε Πάρνηθα, Πελοπόννησο και Εύβοια, αλλά και με σκίτσα και φωτομοντάζ με σαρκαστικό και χιουμοριστικό περιεχόμενο. Το χαρτοπανό μας γέμισε με συνθήματα και αυτοσχέδιες ζωγραφιές, όσων ήθελαν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση τους για την ανείπωτη καταστροφή των δασών, αλλά και με μηνύματα ελπίδας.

4 σχόλια:

antig είπε...

nomiso pos o polus kosmos oses fores k na to akousei dn katalabainei kai den to pisteyei oti yparxei problhma . keep on

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αυτό που παρατηρήσαμε τα παιδιά που συμμετείχαμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς και σε άλλα μοιράσματα που έχουμε οργανώσει, είναι ότι όντως είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται να μάθουν και να δράσουν για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Φαίνεται απ'το γεγονός ότι δεν πετάνε την προκήρυξη που μοιράζουμε αλλά τη διαβάζουν κ απ'το ότι δίνουν σχετικά εύκολα τα στοιχεία τους για να ρθουμε σ'επικοινωνία μαζί τους. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που απλώς μας λένε "μπράβο κ μεις μαζί σας" και άλλοι που βλέπουν την αφίσα και μας παίρνουν τηλέφωνο για πληροφορίες. Σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι που τα γράφουν όλα στα παλιά τους τα παπούτσια, αλλά το ζήτημα να μη μένει κανείς άπραγος. Αν θέλεις έλα σ' επικοινωνία μαζί μας να τα πούμε από κοντά και να βρούμε τρόπους να κινητοποίησουμε ακόμα περισσότερους!

Ανώνυμος είπε...

Mπράβο παιδιά,επιτέλους κάτι γίνεται...Ο κόσμος δεν είναι ούτε χαζός,ούτε αδιάφορος,απλά του λείπει η προοπτική και η ελπίδα.

swat3 είπε...

mprabo paidia poli kali dulia.
me kopo k epimoni gia ena pio prasino planiti.